0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Endüstri mühendisi olaydım cevap verirdim Problemi bulmak için önce kaynağını bilmelisin, ÜRETİM YÖNETİMİ NEDİR? bunu bilirsen problemleride kendin çıkartırsın
Soruda sorun var,Üretim yönetimi derken, kalite mi, is güvenliği mi, çalışan motivasyonu mu, ....?Ölçek çok geniş.
1.İşletmelerde Üretim Yönetimi ve Sistemi kapsamı;2.Üretim Stratejisi ve Verimlilik: İşletme stratejisi ve üretim stratejisi, Üretim verimlilik ilişkisi;3.Ürün Tasarımı ve Üretim Süreci Seçimi;hangisinde, genel miMesaj Birleştirildi: Nisan 10, 2015, 00:11:42tembel seni;al sana katalog taramasıhttps://scholar.google.com.tr/scholar?q=%C3%9Cretim+y%C3%B6netimi+sorunlar%C4%B1&hl=tr&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart&sa=X&ei=2-omVbeJDdOu7AaSyIDADQ&ved=0CBgQgQMwAA
Unutma; Senri no michi mo ippokara.
siparişlerin zamanında gelmemesi bir de talep değişimi.
2 yıllık Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Hakan abi. Deming döngüsünü de gördük Kalite Yönetim Sistemleri: Toplam Kalite Yönetimi Pukö,Poke-yoke vs vs onlar daha basit geliyordu ve daha zevkli konular.Bu konunun Sivil Havacılıkla ne alakası varsa )))
Orçun, bu sorunun cevabını bulman çok işine yaramaz, o cevapları anlayacak düzeyde, en azından temel seviyede endüstriyel bilimler konusunda bilgi sahibi olmak gerekiyor. Çünkü her şey birbirine bağlı. Arkadaşlar çok güzel açıklamış, yol göstermiş zaten. Üretim Yönetimi çok geniş anlam içerir. Bunun için FMEA araştırması yapabilirsin. İşin içine servisten tut, tasarıma kadar değişik FMEA türleri girer bu seferde. Yani çok kısaca özetlemeye çalışırsam; FMEA; Hata Türleri Etkileri Analizi yönetimidir. Senin problemi bulmanda yardımcı olan bir tekniktir. Senin üretiminde hata olmasa da, tasarım(sistem ya da ürün için de farkı Fmea) kaynaklı bir problemden üretim olumsuz etkilenebilir. Diğer yandan üretiminde ortaya koyman gereken ve önemli hesaplamaları içeren RPN mevcuttur. Bu Risk Öncelik Göstergesi ile, ürettiğin üründe yaşanacak problemlerin şiddeti, sıklığı ve olasılığı incelenir. Bu üç faktörün her biri farklı yorumlanır, etkileri de farklı olarak ele alınır. Örneğin şiddet çok dikkat edilmesi gereken bir değerdir. Olayı biraz daha derinleştirirsek; Cp ve Cpk değerlerini de hesaplaman gerekir. Hesaplaman yetmez, yorumlaman da gerekir. Kısaca Proses Kontrol olarak ele alınabilecek bu değerler, üretiminin önemli göstergelerini ortaya koyar. Üretiminin ne kadar kontrol altında olduğunu bu şekilde bulabilirsin(söylerken çok kolay ). Diğer yandan bu bahsettiklerimiz hep bulduğun problemler üzerine, problem ise iki ana başlıkta ele alınır üretimde. Genel ve özel nedenler olarak ayrılır. Genel nedenlere örnek; sistematik temelli kronik sorunlar, özel nedenlere münferit temelli sporadik sorunlar verilebilir. Bunlara müdahale şekilleri de farklıdır. Daha ekipman yönetimine, bakıma vs gelmediğimizi farkettiğini umuyorum. Diğer yandan bu konuda, problemden bahsettik. Ancak bu işin bir tarafı. Hiç farkında olunmayan problemler olduğunu da unutmamak gerekir. Burada sistem değil, o sistemi kuran kişinin(Uzman vs ne dersen) bilgi ve becerisi devreye girer. Bunun için çeşitli analiz yöntemleri ortaya koyar. Senin bu proje ya da çalışma tam olarak ne için lazım? Bu arada yukarıda bahsettiğim her terim, kendi başına ayrı bir konudur ve yukarıda bahsettiklerim sadece bir kısmını oluşturmaktadır. Bunlara benzer başka teknikler de mevcuttur. Ayrıca kimilerini faydalı dökümana dönüştürebilmek için Excel ve bazı istatistik programlarına ihtiyaç duyarsın. Mesela bir Taktzeit'ı araştırman bile keyif verebilir. O zaman Kanban'ı da araştırmak isteyeceksin eğer keyif alırsan. O zaman Andon, Gemba, Muda, Jidoka, Jishu Kami, Maki Gami... Unutma; Senri no michi mo ippokara.
Onun içinde ayrı bir ders aldık müşteri ilişkileri yonetimi diye Bazı dersler sırf kredi dolsun diye konuluyor olmalı
Çok keyifli geçtiğini düşünüyorum. Özellikle iktisadi konuların yoruma açık olması sınıfın içinden farklı farklı fikirlerin çıkmasına neden oluyordu. Bence üniversiteler de verilen derslerin hiç birinin boşa olduğunu düşünmüyorum. Tabi bunları anlamak için zaman gerekmekte. Çok büyük faydalarını göreceksin bu konuda emin ol
14 ilkesini de biliyorsundur o zaman Deming'in Orçun. CRM 'de gördünüz demek, ama sadece ders olaak algılama, çok önemlidir bunlar.Güzel bölümmüş, iyidir sivil havacılık. Özellikle uçan otomobiller gelişirse daha da yaygınlaşır.Şu noktada ilgisi olabilir belki; önce sorunun tespiti ve sonra yapılacakların ortaya konması. Keza haritalama da(VSM tarzı). Tabi havacılıktan bahsedince 6 Sigma 'dan bahsetmemek de olmaz. Onun de irdelenmesi faydana olur Orçun. Sonuçta sana nasıl bileceğin de gösteriliyor aslında. Bu arada başarılar diliyorum derslerinde. Zevkle yaparız Kadir.
Tabi faydalı, sonuçta düşünmemiz için verilen dersler ve zevkli Ama bu konuda bahsettiğim dersin bölümümle hiç alakası yok. Fakat görmüş, tecrübe etmiş olmak bile güzel katılıyorum size. "Eğer beni dinlerseniz beş yıl içinde dünya’yı yakalayabilirsiniz,eğer dinlemeye devam ederseniz dünya sizi yakalamak için çok uğraşır." Dr. Edwards DEMING 1951Demingin 14 ilkesini bilmiyorum abi ona bir bakayım 6 sigmayı da bilmiyorum.Başka bir arkadaşım araştırmıştı.Ben Kriz yönetimini aldım ödev olarak. Ama bende araştırayım. Teşekkür ederim ayrica.