Yüksek süratte titreme genelde kastik balas ayarları bozuk olduğunda yapar, önce lastikleri kontrol ettirmelisiniz bence. Diş derinliği, balon, üretim yılı, sertlik vb. parametrelere bakarak kontrol ettirdikten sonra balans ayarını da yaptırarak dene.
Vitesler için ise önce şanzıman yağını değiştir. Bende yaklaşık 2,5 yıldır aracımı kullanıyorum, önceleri dediğiniz gibi 1 den zor çıkar gibiydi. Şanzıman yağını değiştirince düzeldi ve vites geçişleri rahatladı. Sonuçta 14-15 yaşında araçlar daha önce kullananların nasıl yağ ve yedek parçalar ile değişim yaptırdıkları ve değişim periyotlarına uyup uymadıkları bilinmiyor. Genelde ustalar yağ seviyesine bakıp eksik değilse değişimi uygun görmezler. Toyota şanzıman yağı özeldir benimkinde 75w-90 idi. Kullanım kitapçığına bakarak mümkün mertebe orjinal parça ve uygun yağı kullanmaya çalış.
Bence önce yukarıda bahsettiğim bakımları bir kontrol ettir ve dene, sonrasında baskı balata için kaçırma olup olmadığına baktır. Birde en önemlisi aracını iyi bir toyota ustasına göstermeye çalış. Benim nacizane önerilerim bu kadar, forumda daha bilgi ve tecrübeli arkadaşlarımız mevcut. İnşallah bana olduğu gibi sizede yardımcı olacaklardır.