Gönderen Konu: baskı balata  (Okunma sayısı 1040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 183
  • Model Yılı: '00
  • 33 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
baskı balata
« : Nisan 09, 2015, 11:28:05 »
herkese selamlarımı ileterek başlıyorum. 10 aydır toyota liftbck 2000 moel corolla kullanıyorum.bask balata bitti mi diye ara sıra düşünüyorum ama tabiki pek bilgili değilim bu konularda maalesef. öncelikle şunları belirteyim ;
 1- araç 120 km hız ve üstünde titreme yapıyor, direksiyondu özellikle hissetiliyor
 2-vites geçişleri bazılarında zorlanma var. mesela 1. vites de zorlanma açık görünüyor. digerlerinde çok birşey yok.

bu iki sıkıntıdan dolayı emin değilim.  usta titremenin baskı balatadan dolayı olduğun söyledi. değiştirirsen rahat kullanımı göreceksin demişti. bende bekliyorum açıkçası. bu iki problem baskı balatayı değiştirmem anlamına gelir mi.

şimdiden değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

baskı balata
« : Nisan 09, 2015, 11:28:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: baskı balata
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2015, 12:48:40 »
Yüksek süratte titreme genelde kastik balas ayarları bozuk olduğunda yapar, önce lastikleri kontrol ettirmelisiniz bence. Diş derinliği, balon, üretim yılı, sertlik vb. parametrelere bakarak kontrol ettirdikten sonra balans ayarını da yaptırarak dene.

Vitesler için ise önce şanzıman yağını değiştir. Bende yaklaşık 2,5 yıldır aracımı kullanıyorum, önceleri dediğiniz gibi 1 den zor çıkar gibiydi. Şanzıman yağını değiştirince düzeldi ve vites geçişleri rahatladı. Sonuçta 14-15 yaşında araçlar daha önce kullananların nasıl yağ ve yedek parçalar ile değişim yaptırdıkları ve değişim periyotlarına uyup uymadıkları bilinmiyor. Genelde ustalar yağ seviyesine bakıp eksik değilse değişimi uygun görmezler. Toyota şanzıman yağı özeldir benimkinde 75w-90 idi. Kullanım kitapçığına bakarak mümkün mertebe orjinal parça ve uygun yağı kullanmaya çalış.

Bence önce yukarıda bahsettiğim bakımları bir kontrol ettir ve dene, sonrasında baskı balata için kaçırma olup olmadığına baktır. Birde en önemlisi aracını iyi bir toyota ustasına göstermeye çalış. Benim nacizane önerilerim bu kadar, forumda daha bilgi ve tecrübeli arkadaşlarımız mevcut. İnşallah bana olduğu gibi sizede yardımcı olacaklardır. 
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2015, 12:55:59 »
herkese selamlarımı ileterek başlıyorum. 10 aydır toyota liftbck 2000 moel corolla kullanıyorum.bask balata bitti mi diye ara sıra düşünüyorum ama tabiki pek bilgili değilim bu konularda maalesef. öncelikle şunları belirteyim ;
 1- araç 120 km hız ve üstünde titreme yapıyor, direksiyondu özellikle hissetiliyor
 2-vites geçişleri bazılarında zorlanma var. mesela 1. vites de zorlanma açık görünüyor. digerlerinde çok birşey yok.

bu iki sıkıntıdan dolayı emin değilim.  usta titremenin baskı balatadan dolayı olduğun söyledi. değiştirirsen rahat kullanımı göreceksin demişti. bende bekliyorum açıkçası. bu iki problem baskı balatayı değiştirmem anlamına gelir mi.

şimdiden değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

Aracınız kaç km.de?
Hilmi beyin de dediği gibi lastiklerinizin balansı bozuk olabilir.
vites geçişte zorlanma varsa baskı balatanız bitmek üzere de olabilir. Bitmiş ve volana zarar gelmişse balansı bozulan volan da titreme yapabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe!
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 183
  • Model Yılı: '00
  • 33 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2015, 13:34:35 »
öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için. balansı yaptıracağım.ve tekrar bir deneme yaptıracağım. ayrıca şanzıman yağını da değiştirecğim. inşallah işe yarar. arabam 165 bin km de. daha önce bakımları nasıl çok bişi bildiğim sayılmaz. arabamda şikayetci değilimde işte bu iki problem canımı sıkıyor. başka fikri olan arkadaşlar var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2015, 13:37:50 »
öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için. balansı yaptıracağım.ve tekrar bir deneme yaptıracağım. ayrıca şanzıman yağını da değiştirecğim. inşallah işe yarar. arabam 165 bin km de. daha önce bakımları nasıl çok bişi bildiğim sayılmaz. arabamda şikayetci değilimde işte bu iki problem canımı sıkıyor. başka fikri olan arkadaşlar var mı ?
165 bin km olduysa ve daha önce değişmemişse volana zarar gelmeden hemen değiştirin derim. O yaştaki bir araç için baskı balata değişimi gibi bir ücret normal.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2015, 00:17:19 »
merhaba..aynı sorun geçen aylarda benım yaris aracımın başına geldı..1.vıteslere zor gırıyordu ıkıncıden sonra sıkıntı yok gbıydı..ayrıca geriye taktıgımda vıtesı zorlanma oluyordu..belki geçer ümidiyle 2 ay kullandım..sonra şehrin göbeğinde trafıgın en yoğun olduğu meydanda yeşil ışık yanıp kalkmamla beraber bi dişli sesleri geldi sankı alttan motor ındı...velhasıl aracı çalıştırdım vıtes geçmedı hıçbırşekılde ..sadece boşa alabılıordum..çekıcı çağırdım ve servıste 900 tl ye yaptırdım..yapıldıktan sonra sıfır aracı aldıgım gun gbı oldu ama ne yalan sölım...daha sonra tesadufen sanayıye sordum 300 tl ye ışçilik dahıl yapılıyormuş..neyse uzun lafı kısası 1.vıtese zor geçıyorsa kesınlıkle bnm gbı ortada kalmadan götur servıse kesınlıkle baskı ve balata da sorun vardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '11
  • 43 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2015, 21:50:54 »
Baskı balatanın kaçırıp kaçırmadığını kontrol etmek için 4 veya 5. viteste yokuş çıkarken dip gaz yapın eğer devir yükselip aynı oranda hız artmıyorsa baskı balata kaçırıyordur.