Gönderen Konu: Arka Cam Rezistansları  (Okunma sayısı 2396 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arka Cam Rezistansları
« : Aralık 13, 2008, 21:13:21 »
Arka Cam Rezistansları çalışmyor herlalde çünkü  buğu çözmüyor ,düğmeye basınca gösterge de ışık yanıyor ama buğuyu eritmiyor, acaba elektikçiye gitmeden kurcalamam gerken yer varmı, eğer bir kablo kırıklığı yada temasızlık olabilir mi ayrıca benim aracımın öncamı Lameks marka, acaba bu değiştiğine mi işaret aynı model araçlara baktığımda onlardada Lameks yazıyor, hepsimi ön cam değiştirdi. birde camlarımda aşırı yağlanma oluyor nedeni nedir. yorumlar için şimdiden herkese teşekkür ederim
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

Arka Cam Rezistansları
« : Aralık 13, 2008, 21:13:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Arka Cam Rezistansları
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2008, 21:18:20 »
Arka Cam Rezistansları çalışmyor herlalde çünkü  buğu çözmüyor ,düğmeye basınca gösterge de ışık yanıyor ama buğuyu eritmiyor, acaba elektikçiye gitmeden kurcalamam gerken yer varmı, eğer bir kablo kırıklığı yada temasızlık olabilir mi ayrıca benim aracımın öncamı Lameks marka, acaba bu değiştiğine mi işaret aynı model araçlara baktığımda onlardada Lameks yazıyor, hepsimi ön cam değiştirdi. birde camlarımda aşırı yağlanma oluyor nedeni nedir. yorumlar için şimdiden herkese teşekkür ederim

ön camla ilgili bi fikrim olmadığından yorum yapamayacağım ama; arka cam rezistansını bence kendiniz kurcalamayın. hatta ehli olmayan elektrikçilere de kurcalatmayın. Büyük ihtimalle camın üstündeki rezistans kablolarında kopukluk vardır. özel bi yapıştırıcıyla rezistans koptuğu yerden yapıştırılabiliyor. fakat bu yapıştırma işini olur olmaz kişilere yaptırmayın arka camı patlatabilir...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2008, 22:52:40 »
 Arka camlar Pusatın dediği gibi.Ön camlarda kullandıgınız soğutma antifiriznden kaynaklanıyor.Hafif nemli bir süngere sadece deterjan dökerek siliniz.kuru bir bez ile silin.Cam tertemiz olacak.Yanlız kış boyunca bu sorunla karşı karşıya gelebilirsiniz.Bunun için ön camınızı bu yöntem ile sık sık silince bir problem kalmaz..
                                      * * *  GÜVENLİ SÜRÜŞLER * * *
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2009, 22:59:28 »
bendede var aynı problem..ama benim hepsi degil sadece orta sıradaki 3-4 sıra eritmiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2009, 23:04:13 »
bendede var aynı problem..ama benim hepsi degil sadece orta sıradaki 3-4 sıra eritmiyor...
benim de ortadaki 3-4 tanesi iptal, üst taraf çözülüyor alt da öyle ama ortası buğulu, değiştirmelimiyiz acaba rezistansı? maliyeti ne kadar tutar
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2009, 23:09:44 »
benim de ortadaki 3-4 tanesi iptal, üst taraf çözülüyor alt da öyle ama ortası buğulu, değiştirmelimiyiz acaba rezistansı? maliyeti ne kadar tutar

rezistanslar camdan sökülemiyor, yani camla birlikte değiştirmeniz gerekir. eğer orijinal cam alacağım derseniz camı, fitili, yapıştırma seti, işçiliği falan gene ortalama 900-1000 arası bi rakam tutar.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2009, 00:13:55 »
Toyota'da nasıl bilmiyorum ama Honda'da rezistansların başlangıç soketlerini çok ortalık yere koymuşlar, yıkamacılar dikkatsiz davranırsa silerken soketi koparabiliyorlar. Ben serviste bu durumu lehimleterek kurtardım...Rezistanstaki kopukluğu da bakırlı boya ile tamir edilebiliyor diye biliyorum...Ama servise giderseniz kafadan cam değişimi istiyorlar.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2009, 17:38:36 »
sabancı üretimlerin yanlış olmazsa duracam diye biliyorum.Japon üretimlerin markasını arabama bakınca söyleyeyim.
Ön camın fiyatı (uğurlu) 130 tl
orjinal cam fitili 80 tl
Ön cam değişimi 130+80= 210 tl
Arka camı ise bilmiyorum.