Gönderen Konu: 2005 corolla aldim,begendim fakat..  (Okunma sayısı 6445 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
2005 corolla aldim,begendim fakat..
« : Nisan 07, 2015, 16:35:25 »
Merhabalar. İki hafta once 2005 corolla sol otomatik aldim. 77000 km de. İkinci sahibinden aldim. O da 20000 km de 2010 yilinda  bir akrabasindan almis. Tartarini tup 50000 de takilmis.
 Toyotayla ilk tanismam bu. Genel olarak direksiyonu, vites gecislerini, tuple uyumunu begendim. Ancak;
1-Teyp cd okumuyordu. Baska cd taktik olmuyor. Temizleme cd si taktik olmuyor. Yazim hizini dusurduk olmuyor. Sonra buradan edindigim bilgilerle cd koyulan yere sanayide hava tuttum. Cd yi taktim ve mutlu son. Calisti. Konu ile ilgili yazi yazanlara tesekkur ederim.
2- Arabayi aldiktan iki gun icinde yagan yogun yagmur nedeniyle diye dusundugum bagaj anahtarla acilmadi. İceriden aciliyor fakat anahtarla acilmadi. Hemen daha once karsilasan kisilerin yazilarini okuyup pas sokucu sikarak cok rahat calisir hale getirdim. Yine konu ile ilgili yazilarini paylasanlara tesekkur ederim.
3-Kulluk ustundeki kapak aldigimda kirikti. Hala kirik :). Tamir icin yazilanlari okudum. Havalarin isinmasini bekliyorum.Bir yeri kirmadan hallederim umarim.
4- Hiz sabitleyici olursa araci uzun sure kullanacagim. Yine biraz arastirma yaptim. Ahmet Guve nin ve digerlerinin yazilarini okudum. Bana yapabilirim gibi gelmedi. E13 pin, swich, soket bunlar bana cok yabanci seyler. Ama cok istiyorum hiz sabitleyici olmasini.Bu arada direksiyonun sag kulakcigina dugme koyulmasi bana daha mantikli geldi.
5-Kullanma klavuzundan polen filtresinin yerini ogrenip durumuna bakmak istedim. O ne oyle. Agac yapraklari, kus tuyleri hersep var ustunde. Temizleyeyim dedim. Hava tuttum. Sakin denemeyin. Butun tozlar cigerime doldu. Alerjim de oldugundan iki gun yatirdi beni. Polen filtresi alip degistirecegim yaz gelmeden. Ufuk beyden istesem gonderir mi acaba.
6-Park sensoru sonradan takilmis. Bazen geri vitese taktigimda arkada bisey olmasa dahi surekli caliyor. Bosa alip tekrar geriye  taktigimda duzeliyor. Birde gumus tamponda sensorler siyah hic iyi durmuyor. Arizasi giderebilirsem boyatacagim. Yoksa ayni renk yenisi alip takacagim.
7-Emniyet kemerleri iyi cekmiyor. Firsat buldugumda sonuna kadar cekip silecegim. İse yarar insallah.
8- Koltuklar siyah renk ve kir izleri var. Koltuklari da temizleyince icime sinen bir aracim olacak. Tabiki sizlerin yardimiyla.
  Gelelim Toyota da begenmediklerime. Ses yalitimi zayif. Alman arabalari ile arasinda cok fark var. Ama sanayiden cikmayan alman araclarini gorunce bunu fazla onemsememye basladim. Ayrintilara onem verilmemis gibi duruyor. Yine de yakindan tanidikca daha sevmeye basladim.
 İki sorum olacak. Yazisini begendigim kisilere nasil tesekkur simgesine tiklayacagim. Bir de mesela Ufuk beyden siparis isteyecegim. Nasil ozelden yazacagim. Simdiden tesekkur ederim.

Toyota Club Türkiye

2005 corolla aldim,begendim fakat..
« : Nisan 07, 2015, 16:35:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 corolla aldim,begendim fakat..
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2015, 17:01:26 »
@Mustafa SEVTEKİN (34532) Teşekkür etmek için sağ üst köşede içinde yıldız olan "teşekkür et" butonuna basabilirsiniz. Özel mesaj için belirli bir ileti sayısına ulaşmanız lazım. @Ufuk Sönmez (16363) üzerine tıklarsanız gelen profil içerisinde "kişisel ileti gönder"gönder kısmını tekrar tıklayıp özel ileti yolu ile irtibata geçebilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 800
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2015, 17:05:05 »
hayırlı olsun. Plastik kapağı bende kırmıştım. Sprey havalı yapıştırıcı ile çok iyi yapıştırdım daha sonra çok sağlam oldu bilginize. Tekzenlerde satılıyor 9-10 TL. sıvı+hava spreyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2015, 17:14:07 »
Forumda arama bolumune ufuk sönmez yazinca profil geliyor , arac e12 efsane kasadan sonra efsane olucak bir araç   sorunsuzdur birde sol almissiniz en fullu kronik bazi problemleri vardir mesela o ust kapak kirildiysa komple gogus almak zorundasiniz tamiri baya zor  yalitima takilmayin alman araclarina yaklasamaz japonlar yalitimi pek umursamiyor  sensor ve emniyet kemerine bisey diyemem  bide 110 ile 130 arasi araba cok bagirir  buna pek takilmayin cozumu yok ya 140 la gitceksiniz ya 100 le o hiz arasi araba boguruyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2015, 17:26:57 »
 Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2015, 18:26:49 »
@Mustafa SEVTEKİN (34532) Teşekkür etmek için sağ üst köşede içinde yıldız olan "teşekkür et" butonuna basabilirsiniz. Özel mesaj için belirli bir ileti sayısına ulaşmanız lazım. @Ufuk Sönmez (16363) üzerine tıklarsanız gelen profil içerisinde "kişisel ileti gönder"gönder kısmını tekrar tıklayıp özel ileti yolu ile irtibata geçebilirsiniz.
Tesekkur ederim Aytac bey.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 18:29:06
hayırlı olsun. Plastik kapağı bende kırmıştım. Sprey havalı yapıştırıcı ile çok iyi yapıştırdım daha sonra çok sağlam oldu bilginize. Tekzenlerde satılıyor 9-10 TL. sıvı+hava spreyi.
Hizli yapistiricidan bahsediyorsunuz sanirim. Uygun bir zamanda deneyecegim. Yapabilirsem foto cekip burayada eklerim.
Tesekkur ederim ilginiz icin.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 18:34:01
Forumda arama bolumune ufuk sönmez yazinca profil geliyor , arac e12 efsane kasadan sonra efsane olucak bir araç   sorunsuzdur birde sol almissiniz en fullu kronik bazi problemleri vardir mesela o ust kapak kirildiysa komple gogus almak zorundasiniz tamiri baya zor  yalitima takilmayin alman araclarina yaklasamaz japonlar yalitimi pek umursamiyor  sensor ve emniyet kemerine bisey diyemem  bide 110 ile 130 arasi araba cok bagirir  buna pek takilmayin cozumu yok ya 140 la gitceksiniz ya 100 le o hiz arasi araba boguruyor
Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Komple gogus almak yerine simdilik tamirini deneyecegim. Olmazsa cikma falan bakacacagiz artik. O hizlarda degilde yokus cikarken o/d off acinca baya bagiriyor. Yazdiklarimi yapabilirsem ozellikle de hiz sabitleyiciyi arabami daha da sevecegim.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 18:34:33
Hayırlı olsun.
Tesekkur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 07, 2015, 18:42:39 »
Tesekkur ederim Aytac bey.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 18:29:06
Hizli yapistiricidan bahsediyorsunuz sanirim. Uygun bir zamanda deneyecegim. Yapabilirsem foto cekip burayada eklerim.
Tesekkur ederim ilginiz icin.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 18:34:01
Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Komple gogus almak yerine simdilik tamirini deneyecegim. Olmazsa cikma falan bakacacagiz artik. O hizlarda degilde yokus cikarken o/d off acinca baya bagiriyor. Yazdiklarimi yapabilirsem ozellikle de hiz sabitleyiciyi arabami daha da sevecegim.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 18:34:33
Tesekkur ederim.
Araç otomatikmis ben manuel sandim otomatikte de olabilir tam emin degilim
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 07, 2015, 18:52:08 »
Aracınız hayırlı, uğurlu olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2015, 19:04:10 »
Aracınız hayırlı, uğurlu olsun.
Tesekkur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2015, 19:58:00 »
Hayırlı olsun yeni aracın abi. Abi o kapağın tamiri çok kolay. Benimkide kırıldı tamir ettik. Bana bir tel ve çakmak getir yeter istanbula geldiğinde :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2015, 20:08:16 »
Hayırlı olsun yeni aracın abi. Abi o kapağın tamiri çok kolay. Benimkide kırıldı tamir ettik. Bana bir tel ve çakmak getir yeter istanbula geldiğinde :)
Tesekkur ederim. Muhtemelen hiz sabitleyici icin sakaryaya gelecegim. Geldigimde sana da ugrarim. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 07, 2015, 21:43:49 »
Tesekkur ederim. Muhtemelen hiz sabitleyici icin sakaryaya gelecegim. Geldigimde sana da ugrarim. :D
Ahmet abiye gideceksen o da yapar abim o da biliyor :) Ama gelirsende kapım açık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • MEMLEKET KIRIKKALE
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '04
  • 15 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2015, 21:44:44 »
Arkdaşım öncelikle araban hayırlı uğurlu olsun bendede senin aracın aynısı var kırık kapağı ben tamir ettim önce yerine oturdup tırnağı kırık olan yerlerinden tel ile deldim ve oturdum, yani menteşe gibi yaptım ama bu seferde kendi kendine açılıyor çünkü yayı kaybolmuştu onun içinden küçük buzdolabı mıknatısından bir parçası kapağa bir parçasınıda torpidonun içine yapıştırdım, kapağı kapattığında birbirini tutuyor ve yolculukta açılma yapmıyor bilgine. Tekrardan hayırlı olsun

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 21:47:11
ayrıca ses için michelin lastik kullanabilirsin ben aldım seste biraz azalma fark ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2015, 22:09:13 »
Mustafa bey hayırlı olsun.. toyota ailesine hoş geldiniz..

@Ilke Arslan (19216) kardeş bana da tarif etsen de bende iki dakkada yapsam :)
ama benimki kırık değil, düşüyo.. sanırım yayı gitmiş..
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2015, 22:32:04 »
Arabanız hayırlı olsun,Allah kaza bela vermesin.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 07, 2015, 23:02:13 »
O kapağın yapımı kolay olur.sorun etmeyin.Hatta bazı arkadaşlar oraya mp3 teyp takmislardi .
Sakincasi yoksa.aracı kaça aldiniz boya darbe lpg varmı.
Piyasa suan  öyle  uçuk ve farklı ki bir arkadasima temiz.corolla hb bakıyoruz.ama yok gibi birşey
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 07, 2015, 23:38:01 »
Abi ben sadece kırığı yaptım. yayım kaybolmamıştı :) Buzdolabı mıknatısıyla kapağın çift tarafına yapıştırsan olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 08, 2015, 08:39:27 »
Abi ben sadece kırığı yaptım. yayım kaybolmamıştı :) Buzdolabı mıknatısıyla kapağın çift tarafına yapıştırsan olur :)
Saolasın kardeş.. Boş bi zamanımda yapayım...
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 08, 2015, 09:28:01 »
Ahmet abiye gideceksen o da yapar abim o da biliyor :) Ama gelirsende kapım açık :)
Saolasin kardesim.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2015, 09:31:03
Arkdaşım öncelikle araban hayırlı uğurlu olsun bendede senin aracın aynısı var kırık kapağı ben tamir ettim önce yerine oturdup tırnağı kırık olan yerlerinden tel ile deldim ve oturdum, yani menteşe gibi yaptım ama bu seferde kendi kendine açılıyor çünkü yayı kaybolmuştu onun içinden küçük buzdolabı mıknatısından bir parçası kapağa bir parçasınıda torpidonun içine yapıştırdım, kapağı kapattığında birbirini tutuyor ve yolculukta açılma yapmıyor bilgine. Tekrardan hayırlı olsun

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2015, 21:47:11
ayrıca ses için michelin lastik kullanabilirsin ben aldım seste biraz azalma fark ettim
Benim kapagin yayi var. Kapak asagi dusmuyor. Dediginiz gibi tellle iki taraftan yaparsam sorun cozulecek sanirim. Ama yaparken yayi kaybedersek miknatis iyi cozum. Tesekkurler.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2015, 09:33:52
Hosbulduk Hasan Huseyin bey. Buzdolabi miknatisi ile yapmislar yayin verdigi ozelligi. Yapabilirsem bende tarif ederim.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2015, 09:35:01
Arabanız hayırlı olsun,Allah kaza bela vermesin.
Saolun Mehmet bey.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2015, 09:43:25
O kapağın yapımı kolay olur.sorun etmeyin.Hatta bazı arkadaşlar oraya mp3 teyp takmislardi .
Sakincasi yoksa.aracı kaça aldiniz boya darbe lpg varmı.
Piyasa suan  öyle  uçuk ve farklı ki bir arkadasima temiz.corolla hb bakıyoruz.ama yok gibi birşey
Aldigim arac sedan ama fiyatlar dediginiz gibi ucuk. 33.500 tl aldim. Dort parca boya var. Fotograflarini verdi onceki sahibi. Servisde baska boya bulamadi. Degisen yok. 77000 km. Tartarini tup isli. Muayenesi 1 ay once yapilmis. Bridgestone turanza marka lastikler 1 aylik. Bakimi yeni yapilmis. Yedek anahtari ve kullanim kitapcigi var. Otomatik vites. Pahali bulanlar oldu. Bu paraya ne arabalar diyenler oldu ama benim icime sindi aldim. Simdilik de pisman degilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 154000
  • 12 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 08, 2015, 10:39:31 »
Mustafa Bey hayırlı olsun bende de aynı araç var bende ilerleyen zamanda hız sabitleyici düşünüyorum açıkcası direksiyonun yan tarafını kırıpda takılıyor sanırım. ekranda cruise yazısı var ama direksiyonda baktım herhangi bir iz yok. yani bazı yerlerde plastik parça ince yapılır opsiyonlu bölgelerde kırarsınız düzgünce o bölgeye tam oturur opsiyondaki parça ama benim direksiyonda herhangi bir inceltme çizgisine yada işarete rastlamadım. yaptıracağım zaman bakıcam artık oraya. tekrar hayırlı olsun.