Gönderen Konu: 2010 corolla 1.4 dizel motor üflemesi  (Okunma sayısı 4464 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 7 kere teşekkür etti
2010 corolla 1.4 dizel motor üflemesi
« : Nisan 07, 2015, 12:33:09 »
26800km de aracamiz var.genelde yatışta ayda 20 yada 30 km yapiyoruz.Allaha sukur sorunsuz çalışıyor.sadece 16bin kusurde yag eksiltme olmustu.bazen traktor gibi ses çıkarır.bi satma isimiz vardi.usta bakmış temiz demis.pesimizden alacak kisiyi aramis motorda üfleme var demis.bilgisi olan arkadaslar yorum yapabilirmisiniz.

Toyota Club Türkiye

2010 corolla 1.4 dizel motor üflemesi
« : Nisan 07, 2015, 12:33:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 corolla 1.4 dizel motor üflemesi
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2015, 13:25:08 »
 Yorum yapılabilecek yeterli veri olduğunu düşünmüyorum.
 Belli modellerde(şase no ile sitemizden Geri Çağırma başlığından), aracın garantisi bitse de Toyota tarafından müdahale edilip, gerekli iyileştirmeler yapılan araçlar olmuştu. Oradan kontrol etmeye başlayabillirsiniz. Diğer yandan size farklı, başkasına farklı konuşanların yanından da uzaklaşmanız doğru olur kanısındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2015, 13:32:37 »
26800km de aracamiz var.genelde yatışta ayda 20 yada 30 km yapiyoruz.Allaha sukur sorunsuz çalışıyor.sadece 16bin kusurde yag eksiltme olmustu.bazen traktor gibi ses çıkarır.bi satma isimiz vardi.usta bakmış temiz demis.pesimizden alacak kisiyi aramis motorda üfleme var demis.bilgisi olan arkadaslar yorum yapabilirmisiniz.
Bu tip bir alış satış işleminde esas nirengi noktanız yetkili servis olmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2015, 18:53:49 »
Dediklerinizde haklisiniz.Ordu ilindeyiz.samsun ya da trabzon da yetkili servis var.bu usta sehir sanayisindeki toyota ustasiymis biz hep yetkili serviste bakım yaptirdik.sanayiye ilk gidişi aracın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Araç: Auris
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2015, 23:56:24 »
27binde aracın motoru nasıl üfler?

Yüzbinlerce km'dir Toyota'nın 1.4dizel motorunu çeşitli araçlarda kullanıyoruz sadece 2009 model olanınkinin yağ yakma sorunundan turbosu değişmişti..Yetkili servis olmayan kişilere yada kendini kanıtlamamış yerlere fazla itimat etmeyin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2015, 18:35:50 »
Yetkili servise ugrayip,aracta gercekten bir sorun var mi mutlaka ogrenin.isinin ehli olmayan kisilere itimat etmenizi onermem.
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2015, 20:11:58 »
Haklisiniz teşekkürler.su an hemen yetkili servise goturemem zaten ayda 1 veya 2 kere kontak açıyoruz.ben de denicem ne renk duman ve ne yogunlukta.o kadar cok video izledimki beyaz duman mavi duman gazete tutan el tutan...cok anlamam ama yogun ve koyu renkse durum kötü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2015, 22:05:05 »
Bizim ustaların ölçü birimleri dehşettir. Motor üflemesi denilen şeyi (piston segman gömlek üçlüsü arasındaki sızdırmazlık durumu kabaca) ellerini yağ doldurma kapağının üstüne koyup ölçen mi ararsın,motorun sesine bakarak karar  veren mi ararsın, yağ yakmasına bakarak söyleyen mi ararsın ...maşallah hepsi var.

Motor üflemesini tespit etmenin en gerçekçi yolu motora kompresyon testi  yaptırmaktır.Bunun haricinde yapılan her yorum her arıza tespiti ikincil belirtilerin yorumlanarak elde edilmesidir ve asla doğru sonuç garantisi yoktur.Kulaktan kulağa oynamak gibi o sonuç bundan oda diğerinden diğeri de motorun kompresyon kaybından diye giderse ne kadar sağlıklı bir tespit olacağını taktirlerinize bırakıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2015, 15:21:46 »
Cumartesi Samsun a Derindere ye götürüyorum 30000 bakımına.inşallah guzel haberler alırız.(bu arada fiyat 450 neden cok dedim,şanzıman yağı değişimi olacakmış,yoksa 372tl)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2015, 22:01:54 »
aracınızın motor blok değişimii olabilir.servise gidince sorun.yağ eksiltiyorsa bloğu değiştirin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 22, 2015, 06:24:51 »
Motor yagi ilk eksiltme 16bin kusurlerde olmustu o zaman netten araştırdığımda bunun o seri icin kronik bir hata oldugunu okumustum,sonra 25 bin kusurde eksiltti.bu sanırsam oyle korkacak kadar bir eksiltme degil.Şanzıman yagina gelince yetkili bana 5 yılda bir mutlaka şanzıman yaginin degismesi gerektigini soyledi.istege bagli degilmis mutlaka değişmeliymiş.Saffet Bey tesekkur ederim oneriniz icin gidince sorarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2015, 06:52:45 »
 İlk yazınızda satmayı düşündüğünüzü yazmışsınız.Bu km de 1 tane daha bulunmaz kesinlikle aracınızı ucuza kapatma stratejisi olabilir üfleme varmış falan ekspertize kendiniz götürün 70 tlye aracınız hakkında net bir bilgi alın,raporda verirler orada aracınız orjinalse 50000tl yapabilir haberiniz olsun.Satarsınız veya bakımını yaptırıp kullanabilirsiniz daha yıllarca..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 23, 2015, 19:20:17 »
basıma gelen cok ilginc olayı anlatayım aynı sekilde caddy marka aracımı satmaya karar verdim hassas biriyimdir dediğiniz gibi aracımhiç sanayiye dahi uğramadı hep yetkili servis bakımlı oldu neyse arabaya bakamaya geldiler beğendiler sanayiye gittik ben karsıya cekildim onlar ustaları arabamla ilgilenirken bi anda adamlar yanıma geldi arabanda masraf var alamayız neyse ben cıktım 2 gün sonra sanayide ki usta arayarak arabamın cok hosuna gittiğini söyleyip istediğim parayı da verdi gülermisin ağlarmısın bende sırf inat ve yalan uğruna arabamı vermedim :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 23, 2015, 21:41:52 »
Mutluyum aracımda sorun çıkmadı.gittik durumu anlattık,ustayı gormek istiyorum dedim,usta geldi dedim ki sıfır araçta motor kapağını  açın bakmak istiyorum.şaşırdılar ama istedigimi yaptılar,baktım ayni goruntu ses.sonra aksam almaya gittik asagi liftin yanina kadar indim ustayı yine bunalttim.sorun yok dimi diye diye.bıkmadan yok dedi:)satcaksanız usta arkadaşlardan alan olur dedi.plaza sahibi de 45bine alırım dedi.artık kafamız rahat.tesekkür ederim yorumlarınıza.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '13
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 23, 2015, 21:58:43 »
Öyle bi durumu neden sizin yanınızda söylemiyor Usta anlamış değilim,tanıdık degilseniz tabi ;ki öyle olmadığınızı anlıyorum. Burdan şu sonuçta çıkabilir alacak adam vazgeçmiş almaktan size de bir bahane sunmuş olabilir. Baktirmadan evham yapmayin bence. Edit : son yorumunuz gözümden kaçmış sorun olmadığına sevindim. Kazasiz belasız seyirler...
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)