Gönderen Konu: Carina saat ışığı problemi  (Okunma sayısı 1511 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '97
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Carina saat ışığı problemi
« : Nisan 06, 2015, 02:16:40 »
Merhaba konu başlığında belirttiğim gibi aracımın saat ışığı sanırım önceden Gösterge ışıklarını yakmadan yanmıyordu.. Ne oldu ise bugün yeni teyibin montajını yaptıkdan sonra oldu gibi tabi teyip bağlantısı ile saatin Bağlantıları bir birinden ayrı ama ne hikmetse böyle bir problem oldu. Şase mi alıyor acaba bir yerden kabloyuda kontrol ettim pek bişey bulamadım tekrar sök tak Yaptım ama yine düzelmedi Gösterge ışıklarını açsamda açmasamda yanıyor. Yada devamlı yanıyorduda banamı öyle geldi. Hiç dikkat etmedim açıkcası ama carina kullanan arkadaşlar. Bu konuda bana yardımcı olursa sevinirim. O ışık belki ilk etapta pek Aküyü bitirmesede zamanla bitirir gibi geliyor. Olmadı bir elektrikçiye gidene kadar o ampülü sökmek olur yada saat soketini sökmek olur Çözümü Aküyü bitirmemesi için Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Keyifli forumlar.

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 06, 2015, 02:16:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Carina saat ışığı problemi
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2015, 02:19:17 »
Normal yeşil ışıklı dijital saat değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2015, 02:19:45 »
Normal yeşil ışıklı dijital saat değilmi?

Evet dijital saat'li yeşil ışık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2015, 02:29:22 »
Onda ampul yok yeşil renkte olduğu için ampul var izlenimi yaratıyor normalde saat kontağa bağlı olur. Saate üç tane kablo gelir -  hafızayı silmemesi için sürekli + ve kontak açılınca gelen + seninkinde kontaktan gelen + uç direk bağlı o bağlantıyı değiştirirsen düzelir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2015, 02:34:20 »

Onda ampul yok yeşil renkte olduğu için ampul var izlenimi yaratıyor normalde saat kontağa bağlı olur. Saate üç tane kablo gelir -  hafızayı silmemesi için sürekli + ve kontak açılınca gelen + seninkinde kontaktan gelen + uç direk bağlı o bağlantıyı değiştirirsen düzelir
Teşekkürler ama ampül var kablosunu sökerken baktım hatta ampülüde söktüm taktım. Yine yanmaya devam etti.
Kablosunu tekrar kontrol ederim olmadı elektrikçiye baktırana kadar ampülü sökerim.
Inanın hiç dikkat etmedim ama kontak tamamen kapanınca saat'de kapanıyor mu ? Yoksa Çalışıyor mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2015, 02:43:26 »
Teşekkürler ama ampül var kablosunu sökerken baktım hatta ampülüde söktüm taktım. Yine yanmaya devam etti.
Kablosunu tekrar kontrol ederim olmadı elektrikçiye baktırana kadar ampülü sökerim.
Inanın hiç dikkat etmedim ama kontak tamamen kapanınca saat'de kapanıyor mu ? Yoksa Çalışıyor mu ?
Senin aracın saatini tam bilmiyorum benimkinde ampul yok kontak acc konumunda çalışıyor daha önce müdahale edilmediyse orjinalde kontağa bağlı ampul ucu sürekli elektrik olan yere bağlanmış olabilir normalde park lambalarını açınca yanması lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2015, 02:53:12 »
Teşekkürler. Sabah yine kontrolünü yaparım bakalım nerden problem. Olmadı elektrikçi yolu görünecek artık.
Aslında teyibe direk elektrik verdim yeni aldığım ama işte bu bağlantılar ile alakası yok gibi ondan mı yapmıştır acaba yeni teyip aldım orjinali hem Arızalı hemde kaset çalarlı olduğu için. Bağlantısını Yaptım. Problem yok çalışıyordu ama tek problem kontak kapanınca teyipdeki yaptığım bütün ayarlar sınırlanıyordu. Elektrikçi bir arkadasım vardı ona sordum. Bunlarda yapar dedi orjinal gibi olmaz direk elektrik vermen lazım dedi sökmüştüm telefonda tarif etti kablo renklerini söyledim teyipdeki takılı olan onları iki renk söyledi tam hatırlamıyorum şuan onları ortadan Sıyır bi kablo ile bir birine ek yap dedi direk alır dedi kontakla ilişkisi kalmaz teyipten aç kapa yaparsın dedi dediği şekilde Yaptım. Oldu problem çıkmadı acaba bu işlemi yaptığımdan olabilir mi ? Hani bağlantılar farklı ama belki etkiliyordur.
Birde söker denerim yaptığım işlemi eski haline getirir denerim. O zaman netleşir sanırım. Problem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2015, 03:08:09 »
Rica ederim eski teypler genelde kızaklı olduğu için içinde şarjlı pil bulunurdu kızaktan çekilince hafızayı sıfırlamasın diye .Yeni teyplerde pil olayı yok sarı ve kırmızı elektrik kablosu oluyor sarı devamlı + voltaja bağlanır teyp beynini besler kırmızıda kontağa bağlanır kontak açılınca teybin çalışması için ben yazdığım gibi bağladım kontağı açınca teypte otomatik açılıyor nerde kaldıysa ordan devam ediyor.Uzun zaman binmesemde aküyüde bitirmiyor.Bağlantılarda bi karışıklık olmuş olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2015, 03:12:09 »
Yarın onunda kontrolünü yapar bilgi veririm, birde sizin yaptığınız gibimi ona bakarım değilse o şekilde yaparım. Muhtemelen bu işlemi yaptıkdan sonra oldu. Çünkü Öncesinde böyle birşey yoktu.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 06, 2015, 14:38:24
@Yaşar Akgün (20123)  bey dediğiniz şekilde kontrolleri yaptım ve bütün problem teyibin bağlantısındaki hatadan kaynaklı olmuş sarı ve kırmızı kabloların ters bağlantısını yaparak problemi ortadan kaldırdık teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2015, 22:12:13 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın  sorunun çözülmesine sevindim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2015, 22:16:19 »

Hayırlı olsun güle güle kullanın  sorunun çözülmesine sevindim :)
Teşekkürler sayenizde çözüldü Sağolun.