0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gündüz farı çok iyi olmuş eline sağlık. Özellikle iki Kademeli yapman daha bi güzel. Kontağa bağladım demişsin nereden aldın elektriği. Ben kontağı açınca farlardaki led lambaları yansın dedim, elektrikçi klima müşürüne bağlamış klima devreye girdikçe açılıp kapanıyor. Gittim düzelttirmeye bu seferde kalorifer Çalışınca lambalar yanıyor kapanınca sönüyor. Sen nereden aldın artıyı acaba...
Gariplik olarak değil hocam, zaten Osman hocam ilk mesajında diğer kapı altındaki olayı anlattı ve gayet mantıklı geldi. Ama sadece araba içindeki kısım bana garip gelmişti. Ben onların bazı arkadaşlarınkinde yolda giderkende yandığını düşünüyordum. Bu kısım bana garip gelmişti, hikmeti nedir ki diye düşünüyordum. Demek ki oda sadece basılan yeri görme amaçlıymış
osman abi emeğine sağlık süper olmuş.bütün uygulamalar yerinde ve işe yarar gereksiz bir şey yok tam yerinde olmuş
Mesela şimdi de bazı bmw araçlarda gördüğüm bir uygulama var. Yukarıdan dikiz aynasının oradan galiba toplu bir led ışığı otomatik vitesin konsolunu aydınlatıyor, fazla parlak olmayan loş bir ışık. Ve yukarıdaki ışık kaynağı hiç gözükmüyor, sanki gömme bir ışık kaynağıymış gibi.Galiba mercekli bir led ile yapılıyor. Bende vites otomatik olmadığı için vitesin önünde küçük bir eşya/telefon koyma yeri var orayı aydınlatırım diye düşünüyorum.
Osman bey eline sağlık güzel çalışma olmuş.Şeffaf tampon sinyalleri dikkatimi çekti ne zaman almıştın?Piyasada sadece sol taraf mevcut bulamıyorum.
Herşey on numara denebilecek seviyede ellerinize sağlık. Ancak kendimce bişey de belirtmek istiyorum. Kapı açılınca belli olsun diye koyduğunuz kırmızı ışıkların parlaklığını bir dirençle azaltmanızı tavsiye ederim. Bana göre biraz gereksiz parlaklar.
Madem bizim emektar Audi'den yola çıktın,sen şimdi;- iç kapı kolu aydınlatması da yaparsın,- iç dikiz aynası bölgesinden soft kırmızı led lamba ile (iki adet) vites bölgesini de aydınlatırsın, Senin bu dediğin 2005 Passat ve A4'te mevcuttu.Geniş açılı ama soft bir ışık vites,el freni bölgesini güzelce aydınlatıyordu.Bu soft ışığı elde edebilirsen kesinlikle öneririm
Özcanım, eski konularıma bakarsan belkide aracıma yaptığım ilk led çalışmalarından birisi mavi iç kapı kolu aydınlatması Vites bölgesi aydınlatma işi de zaten belirttiğim üzere fizibilite aşamasında.Kendine iyi bak...
Var biliyorum benim dediğim hepsi takım olacak ve soft ışığa sahip olacak.Tavan,kapı falan hepsi aynı renk olacak (çok pis bir şekilde kanına girmeye çalışıyorum )
Kısa ve öz:KırmızıAyak ucu ve kapı aydınlatmaları:halojenKapı güvenlik lambası:kırmızıİç kapı kolları ve tavan lambası:soft kırmızıÖn panel göstergeleri:Passat parlement mavi,A4 siyah beyazGördüğün gibi Vw grubunun aydınlatma renkleri böyle.Ayak ucu ve tavanı mavi yapmadığın sürece sıkıntı yok yani.Ben konu ile ilgili fotoğrafları bulunca eklerim buraya
Eksik renk kırmızıydı zaten. O da tamam oldu. Fikrini dikkate alacağım sağolasın.