Gönderen Konu: Nihayet, biribirinden bağımsız ayak ucu aydınlatma ve gündüz ledi uygulaması  (Okunma sayısı 6122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Gündüz farı çok iyi olmuş eline sağlık. Özellikle iki Kademeli yapman daha bi güzel. Kontağa bağladım demişsin nereden aldın elektriği. Ben kontağı açınca farlardaki led lambaları yansın dedim, elektrikçi klima müşürüne bağlamış klima devreye girdikçe açılıp kapanıyor. Gittim düzelttirmeye bu seferde kalorifer Çalışınca lambalar yanıyor kapanınca sönüyor. Sen nereden aldın artıyı acaba...

Aynı sizin gibi bende klima soketine bağladım, kontağı çevirir çevirmez elektrik geliyor. Ama benim avantajım arabada klima yok, ama soketi var   ;)

Gariplik olarak değil hocam, zaten Osman hocam ilk mesajında diğer kapı altındaki olayı anlattı ve gayet mantıklı geldi. Ama sadece araba içindeki kısım bana garip gelmişti. Ben onların bazı arkadaşlarınkinde yolda giderkende yandığını düşünüyordum. Bu kısım bana garip gelmişti, hikmeti nedir ki diye düşünüyordum. Demek ki oda sadece basılan yeri görme amaçlıymış  :tamam:

Murat bey, aslında ayak ucu aydınlatmalarının tam ne işe yaradığını kendimde bilmemekle beraber,  gördüğüm araçlarda çok hoşuma giden bir uygulama olduğu için yaptım. Belkide araca dışardan binen kişi geceleri ayağını nereye atacağını, koyacağını görebilsin diyedir belki de.  Zaten kapı kapanınca sönüyorlar.

Mesela şimdi de bazı bmw araçlarda gördüğüm bir uygulama var. Yukarıdan dikiz aynasının oradan galiba toplu bir led ışığı otomatik vitesin konsolunu  aydınlatıyor, fazla parlak olmayan loş bir ışık. Ve yukarıdaki ışık kaynağı hiç gözükmüyor, sanki gömme bir ışık kaynağıymış gibi.Galiba mercekli bir led ile yapılıyor.  Bende vites otomatik olmadığı için vitesin önünde küçük bir eşya/telefon koyma yeri var orayı aydınlatırım diye düşünüyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
osman abi emeğine sağlık süper olmuş.
bütün uygulamalar yerinde ve işe yarar gereksiz bir şey yok tam yerinde olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
osman abi emeğine sağlık süper olmuş.
bütün uygulamalar yerinde ve işe yarar gereksiz bir şey yok tam yerinde olmuş

Teşekkür ederim. Daha iyileri sizlere nasip olur inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Osman bey eline sağlık güzel çalışma olmuş.Şeffaf tampon sinyalleri dikkatimi çekti ne zaman almıştın?Piyasada sadece sol taraf mevcut bulamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Herşey on numara denebilecek seviyede ellerinize sağlık. Ancak kendimce bişey de belirtmek istiyorum. Kapı açılınca belli olsun diye koyduğunuz kırmızı ışıkların parlaklığını bir dirençle azaltmanızı tavsiye ederim. Bana göre biraz gereksiz parlaklar.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Madem bizim emektar Audi'den yola çıktın,sen şimdi;
- iç kapı kolu aydınlatması da yaparsın,
- iç dikiz aynası bölgesinden soft kırmızı led lamba ile (iki adet) vites bölgesini de aydınlatırsın, :D :islik: :islik:

Mesela şimdi de bazı bmw araçlarda gördüğüm bir uygulama var. Yukarıdan dikiz aynasının oradan galiba toplu bir led ışığı otomatik vitesin konsolunu  aydınlatıyor, fazla parlak olmayan loş bir ışık. Ve yukarıdaki ışık kaynağı hiç gözükmüyor, sanki gömme bir ışık kaynağıymış gibi.Galiba mercekli bir led ile yapılıyor.  Bende vites otomatik olmadığı için vitesin önünde küçük bir eşya/telefon koyma yeri var orayı aydınlatırım diye düşünüyorum.
Senin bu dediğin 2005 Passat ve A4'te mevcuttu.Geniş açılı ama soft bir ışık vites,el freni bölgesini güzelce aydınlatıyordu.Bu soft ışığı elde edebilirsen kesinlikle öneririm ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Osman bey eline sağlık güzel çalışma olmuş.Şeffaf tampon sinyalleri dikkatimi çekti ne zaman almıştın?Piyasada sadece sol taraf mevcut bulamıyorum.

Teşekkür ederim. Şeffaf sinyalleri birkaç yıl oldu alalı. İnternet üzerinden almıştım ama hangi siteydi unuttum şimdi.
Herşey on numara denebilecek seviyede ellerinize sağlık. Ancak kendimce bişey de belirtmek istiyorum. Kapı açılınca belli olsun diye koyduğunuz kırmızı ışıkların parlaklığını bir dirençle azaltmanızı tavsiye ederim. Bana göre biraz gereksiz parlaklar.

Aslında gündüz  o kadar da göze  batmıyorlar; ancak yapılış amacı itibariyle  tabiiki geceye yönelik. Haklı olabilirsiniz, hatta parklarla bir  bağlantı kurarak aynı gündüz ledinde  olduğu  gibi parkları  açınca  kısılmasını sağlayabilirim.
Madem bizim emektar Audi'den yola çıktın,sen şimdi;
- iç kapı kolu aydınlatması da yaparsın,
- iç dikiz aynası bölgesinden soft kırmızı led lamba ile (iki adet) vites bölgesini de aydınlatırsın, :D :islik: :islik:
Senin bu dediğin 2005 Passat ve A4'te mevcuttu.Geniş açılı ama soft bir ışık vites,el freni bölgesini güzelce aydınlatıyordu.Bu soft ışığı elde edebilirsen kesinlikle öneririm ;)

:)  Özcanım,  eski konularıma  bakarsan belkide  aracıma  yaptığım ilk led  çalışmalarından birisi mavi iç kapı kolu aydınlatması ;)

Vites bölgesi aydınlatma işi de zaten belirttiğim üzere fizibilite aşamasında.

Kendine iyi bak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
:)  Özcanım,  eski konularıma  bakarsan belkide  aracıma  yaptığım ilk led  çalışmalarından birisi mavi iç kapı kolu aydınlatması ;)
Vites bölgesi aydınlatma işi de zaten belirttiğim üzere fizibilite aşamasında.Kendine iyi bak...
Var biliyorum benim dediğim hepsi takım olacak ve soft ışığa sahip olacak.Tavan,kapı falan hepsi aynı renk olacak (çok pis bir şekilde kanına girmeye çalışıyorum :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Var biliyorum benim dediğim hepsi takım olacak ve soft ışığa sahip olacak.Tavan,kapı falan hepsi aynı renk olacak (çok pis bir şekilde kanına girmeye çalışıyorum :D )

Muhtemelen başaramayacaksın. :D   Ayak uçları beyaz, tavan beyaz, kapı iç kolları mavi, ön panel mavi. Rengarenk  adamım be  yahu.  Hadi  ayakuçlarını senin aklına uyduk mavi  yaptık  diyelim, tavan da  mavi olmaz ki  be  kardeşim.

Şimdi sen onu boşver, bu renk ambiyansında vites bölgesi aydınlatması  hangi renk olmalı. Beyaz mı, mavi mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Kısa ve öz:Kırmızı

Ayak ucu ve kapı aydınlatmaları:halojen
Kapı güvenlik lambası:kırmızı
İç kapı kolları ve tavan lambası:soft kırmızı
Ön panel göstergeleri:Passat parlement mavi,A4 siyah beyaz

Gördüğün gibi Vw grubunun aydınlatma renkleri böyle.Ayak ucu ve tavanı mavi yapmadığın sürece sıkıntı yok yani.Ben konu  ile ilgili fotoğrafları bulunca eklerim buraya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Kısa ve öz:Kırmızı

Ayak ucu ve kapı aydınlatmaları:halojen
Kapı güvenlik lambası:kırmızı
İç kapı kolları ve tavan lambası:soft kırmızı
Ön panel göstergeleri:Passat parlement mavi,A4 siyah beyaz

Gördüğün gibi Vw grubunun aydınlatma renkleri böyle.Ayak ucu ve tavanı mavi yapmadığın sürece sıkıntı yok yani.Ben konu  ile ilgili fotoğrafları bulunca eklerim buraya

Eksik renk kırmızıydı  zaten. O da  tamam oldu. :)   Fikrini dikkate  alacağım  sağolasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Eksik renk kırmızıydı  zaten. O da  tamam oldu. :)   Fikrini dikkate  alacağım  sağolasın.
Sürprizleri bekliyorum senden o zaman :alkis: