Gönderen Konu: canım ülkemin canım emniyeti  (Okunma sayısı 1409 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
canım ülkemin canım emniyeti
« : Nisan 05, 2015, 02:05:17 »
dün başıma gelen ve beni oldukça düşündüren 3. dünya ülkesi olduğumuzu ispatlayan bi olayı anlatıyorum.akşam saat 22.00 civarında babamın aracıyla babamla birlikte ankara konya yolunda seyahat ediyorduk.ankaradan 50 km kadar sonra ışıklandırmanın zayıf olduğu bir bölgede babam yanımda aniden bağırdı görmedinnnn miii diyerek 100 km hızla giderken yaklaşık 100 metre önümde 60-70 km hızla giden aracı son anda farkettim.araç değilde korsan gemisi veya ufo diyelim.kamyonetin kasasına kereste yüklemişler kapak aşağıda hiç bir ışıklandırma çalışmıyor reflektörler zaten yok.yan aynalara bakmadan aniden şerit değiştirdim  allaha şükür kazayı atlattık.sinirlenip aracı yavaşlattım kornaya basmaya başladım ama adamların umrunda bile değil hatta onlarda bana sinirlenip karşılık verdiler.aracın plakasını alıp ihbar edeyim dedim( başka birisinin canı yanmasın diyerek) keşke hiç kalkışmasaydım.155 aradım telefonu açan memur en son geçtiğimiz ilçe olan gölbaşının polis merkezi olduğunu ihbar için şehir telefon koduyla başlayan bir numarayı aramamı söyledi.araç kullandığımı kendisinin numarayı yönlendirmesini gerektiğini söyleyince bu işi yapamayacağını söyledi.kapatıp söylediği numarayı çevirdim benden sadece kendi telefonumu ve adımı soyadımı istedi ilerdeki kontrol noktasıyla iletişime geçip onların beni arayacaklarını söyledi tekrardan araç kullandığımı plakayı isterlerse verebileceğimi söyledim ama oralı bile olmadan kapattı.5 dk sonra 100 km (bu arada 3 tane ayrı yol ayrımı var !!! ) ilerdeki kontrol noktasından aradılar nihayet ihbar sebebini ve aracın plakasını ve bilgilerini istediler.

bu iş avrupada veya diğer ülkelerde bu kadar komplike mi bilmiyorum ama bir ihbar için 3 ayrı telefon görüşmesi yapmış olmam oldukça üzücü geldi bana hatta pişman oldum diyebilirim vatandaşlık görevimi yapmış olmaktan dolayı.

Toyota Club Türkiye

canım ülkemin canım emniyeti
« : Nisan 05, 2015, 02:05:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: canım ülkemin canım emniyeti
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2015, 07:27:38 »
Geri aradılar mı ? Hayret. Sizinle ilgilenmişler. Ben şimdiye kadar gittiğim yolu bile anlatamadım polis arkadaşlara.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2015, 10:16:35 »
Her ihbarı değerlendirmek onların işi ,eninde sonunda dönmüşler ya artık o kadar olsun .Gelen ihbarlar kayıt altına alınıyor biliyorum ilgisiz kalmadıklarına bir kaç kez şahidim.Sonuçta bizlerin verdiği vergilerle maaşlarını alıyorlar  memur arkadaşlar...Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2015, 10:54:27 »
Mustafa bey ne vergisi veriyorsunuz allah askina.Ne iş yaptiginizi çok merak ettim.
Sen vergi veriyon  da o memur vermiyormu .o memur un da maaşından her ay düzenli olarak bir sürü vergi kesiliyor.Allah askina şu düz mantıktan vazgeçin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2015, 11:04:14 »
155 polis numarasını aradığınız anda numaranız ve konuşmalarınız kayıt edilir umursamazlık yapılamaz konunun durumuna göre hemen bir ekip ivedilikle yönlendirilir eğer bir gevşeklik söz konusu olurda kaza ,gasp,yaralama v.b ihbarı alan memur itina ile gevşetilir....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2015, 11:31:33 »
Birinci dünya ülkesi değiliz. Üçüncü dünya ülkesiyiz. Geçmişde de birinci dünya ülkesi değildik. Bunun için bu tarz kamyon vs. örneklerine gerek dahi yok. Sabah fotoğraf çekimimi yaptım ve Fenerbahçe parkında durup yürüdüm ve eve doğru gidiyorum. Bağdat caddesinin göbeğinde, yol çift yön, ben yönümde gidiyorum. Az ileri de sağa dönüş var. Karşı yönden gelen arabalar bana göre sağ, kendilerine göre sol olan o yola dönecekler ve bir tanesi benim şeride kaymış geçti, ve arkasında ki Cherokee Jeep'li süslü cadde kadını da sol şeride yani benim şeride geçmiş geliyor ve hiç sola geçmedim kadının üzerine doğru gittim, zaten şerit benim. Hatun sellektör yapıyor bana sanki haklıymış gibi. Milim sıyırdım kaputunu ve korktu tabi, açtım camı Allah ne verdiyse dümdüz söyledim ve o meşhur el işaretini yaptım. 

Diyeceğim o ki cahili de kültürlüsü de kendini düşünen bencil ve kural tanımaz egositler..
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2015, 17:16:03 »
Bu tip numaralar amacı itibariyle hayati öneme haiz ve son derece faydalı araçlardır. Ama her zaman duyarlı, işinin ehli insanlarla karşılaşabilmeniz mümkün değil maalesef. Buralarda görevli personelin de özel eğitimden geçirilmesi emin olun mecburidir. Bununla ilgili pek çok örnek verebilirim ama önemli olan bu değil, kayda değer müracaatın alınarak gereğinin yapılmasıdır.Tabi bunlar mazeret değil, sorumlu idaredir. Siz aramaktan vazgeçmeyin. Şimdilik " Sorumsuz" sorumlular yargılandıkça ancak bu işler düzelecek gibi görünüyor.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2015, 19:04:12 »
Dün Adapazarı merkezde gidiyorum.
İki şeritli kavşaktaki adaya sağ dan girer iken, çok az fark ile sol önümde giden trafik ikisi aniden önüme kırdı.
Fren ile karışım son anda kazadan kurtukduk.
Adada en sağa çekerek durdu.

Ben de yaninda durdum sağ camını actim, tuhaf bir bakış ile bana bakan polis e durumu anlattım.
Özür diler iken cep telefonu ile konuşmaya devam ediyordu.
Birde telefon ile konusuyorsunuz dediğimde ise,
İs icabı diyerek çok değerli mazeretinide belirtti. ×$¶¥∆¶©×$=¥=\×¶©©{=¥¥℅[®]~`|•¶©
Benze özür dileyerek uzaklastim. 
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2015, 19:14:51 »
Dün Adapazarı merkezde gidiyorum.
İki şeritli kavşaktaki adaya sağ dan girer iken, çok az fark ile sol önümde giden trafik ikisi aniden önüme kırdı.
Fren ile karışım son anda kazadan kurtukduk.
Adada en sağa çekerek durdu.

Ben de yaninda durdum sağ camını actim, tuhaf bir bakış ile bana bakan polis e durumu anlattım.
Özür diler iken cep telefonu ile konuşmaya devam ediyordu.
Birde telefon ile konusuyorsunuz dediğimde ise,
İs icabı diyerek çok değerli mazeretinide belirtti. ×$¶¥∆¶©×$=¥=\×¶©©{=¥¥℅[®]~`|•¶©
Benze özür dileyerek uzaklastim.

Abi o adapazarının trafiği.ne öyle, istanbuldan beter  :huh:
Kavşak yapmışlar güya kavşak içindekilere yol verilmesi lazım, nerdeee, önüne gelen geçiyor, trafik ışığı niye koymamış belediye böyle saçmalık mı olur. Sinyal kullanma alışkanlıkları da yok, iyi sövdüm valla. Otoban çıkışı-yenicami ardından serdivana gidesiye kadar hayatımda o kadar stres yapmamıştım  :blink:
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2015, 19:29:04 »
Öncelikle geçmiş olsun .

Arkada ışığı olmadan giden tarım araçlarının hemen hemen hepsinde durum aynı . Bizde damlama sistemi , römork ve ilaçlama makinesi olmak üzere traktörün arkasına bağlayarak kullandığımız 3 ekipman var 1 hafta öncesine kadar 3 araçta da sadece reflektör vardı hatta birisinde o bile yoktu bu araçları %95 bahçede kullandığımızdan lamba takma ihtiyacı duymadık fakat ben buna rağmen geçen hafta 300 tl verip 3 araca ışıklarını taktım şu an fren , park ve sinyal ışıklandırması çalışıyor . Beni üzen ise bunu yaptığımı gören komşuların ne gerek var diyerek benimle dalga geçmesi .

Kısaca böyle bir zihniyetin olduğu memlekette trafik kazaları kaçınılmaz .

Eğitim şart

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 05, 2015, 20:23:27 »
Ben ne zaman 155'i aradıysam olumsuz hiç bir şey yaşamadım.Konum ve suç bilgisi tam,eksiksiz ve düzgün verilince iş daha kolaylaşıyor.
Bir defa 120 km'nin üstünde hızla giden bir TIR ve yine aynı bölgede olan kaza ile ilgili 155'i aradığımda ambulansta dahil olmak üzere hemen dönüş yaptılar.Kazayı ihbar etmemin sebebi de kaza yapan kişilerin aracında alkol şişeleri enjektör ve kaşık görmüş olmamdı.Polis gelmeden bir an önce olay yerinden kaçmaktı.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 05, 2015, 20:39:39 »
Aynen 155 süper çalışıyor ama Amerikan vari 2 blok ötede  şuradan 5. Kavşakta diyebilseydik keşke. Adamlara yolu mekanı adam gibi tarif bile edemiyoruz. Hangimiz evinin etrafındaki sokak numaralarını yada adlarını biliyor. Geçen bende aradım, inanın karşı sokağın numarasını bilemedim adamlar gelince gecenin bir vakti adamlara yukarıdan bağırdım. :) aha şurası diye  :rofl: Allahtan hırsız uzaklaşmıştı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2015, 22:05:49 »
Ben ihbar öncesi bilmediğim bir yer ise hemen haritadan bulunduğum sokak ya da caddenin ismine bakıp bilgi veriyorum.

Bir  gün müşterimin balkonundan bakarken bir kaç tane çocuğun olimpiyat stadına bakan bir ormanlık alanın tel örgü ayaklarını çaldığını gördüm.Hemen ihbarda bulundum ve 10 dakika geçmeden polis hemen geldi.Beni telefondan arayıp olayın tam olarak gerçekleştiği yeri tarif etmemi istediler.Ben de kendilerini gördüğümü aynı yöne bakarsak sağ ve sol diyerek tarifte bulundum.Alan dik tepe ve makilik alan olduğu için aşağıdan çocukları göremiyordular.Ek bir ekip istemelerini kaçış yönünde önlerini kesip yakalayabileceklerini söyledim.Hemen bir telsiz anonsu ikinci ekipte Olimpiyat stadının oradan yolunu kesntiler.Ben 27 katta olduğum için bütün olan biteni görüyor polise yardımcı oluyordum.Böylelikle küçük yaşta hırsızlık yapmanın derdine düşen çocuklar ya da gençler (uzaktan yaş tespiti yapmam zordu) kıskıvrak yakalandılar.Daha sonra ki bir zaman da baktığımda sökülen tel örgü direkleri ile birlikte eksik olanlar da yerine tamamlanmıştı.Müthiş bir operasyondu :polis: :polis:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2015, 23:18:34 »
Az önce hırsızlıktan içeri giriyorduk. Babamın arabanın vites kolunun şanzıman mekanizmasıyla bağlantısını sağlayan parçanın vidası çıkmış vites değişmiyor. Alet edevatta yok bahaustan gerekli tors lokma vs takım şeklinde alet edevatı aldık başladık sökmeye. Hop 2 tane ekip biri bizi ihbar etmiş arabayı çalıyorlar diye. Derdimizi anlatana kadar  neredeyse soluğu nezarette alacaktık. Ben, Abim ve Arkadaşım. Kim diyor polis gelmiyor diye.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 05, 2015, 23:20:17 »
Vay sizi vicdansızlar sizi  :rofl: :rofl: :rofl:

İmzana bakarak dedim :)

Ekleme: Bu arada geçmiş olsun,tamir olmuştur inşallah.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 05, 2015, 23:49:05 »
Vay sizi vicdansızlar sizi  :rofl: :rofl: :rofl:

İmzana bakarak dedim :)

Ekleme: Bu arada geçmiş olsun,tamir olmuştur inşallah.

Sen olayı çözmüşsün murat abi  :rofl: :rofl: :rofl:
Cüzdan evde  kalmış abi ihbarda hırsızlık olunca anında sorgusuz sualsiz müdahale :) Allahtan abimde kimlik var ruhsatta babamın üzerine anlaştık. Polisi tanıyorum, abi beni tanımadın mı diyorum ama odaklanmış hırsız diye. Tamam tamam diyo ama tanımadı belli.
Sök tak 1 saat sürdü lakin sorun halloldu.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 05, 2015, 23:52:04 »
155 polis numarasını aradığınız anda numaranız ve konuşmalarınız kayıt edilir umursamazlık yapılamaz konunun durumuna göre hemen bir ekip ivedilikle yönlendirilir eğer bir gevşeklik söz konusu olurda kaza ,gasp,yaralama v.b ihbarı alan memur itina ile gevşetilir....

+81

Şöyle söyliyim ayda en az 3-4 kez ararım 155i hatta geçenlerde benzer durum otobanda başıma geldi aradım hatta uygulamaya takıldıgınıda gördüm şikayet ettiğim tırın...