Gönderen Konu: 5. viteste, vites kolunun titremesi.  (Okunma sayısı 14506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 5. viteste, vites kolunun titremesi.
« Yanıtla #20 : Nisan 10, 2015, 21:29:30 »
Bunun baska bir temizleme yontemi vardir galiba

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 10, 2015, 21:29:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 11, 2015, 20:41:31 »
ae101 de toz tutacak bir filtre yok. sadece süngerler var ama ömrü çoktan dolmuştur.

ben en çok vitesi merak ediyorum. benim arabada aynısı var ve bende önemsemedim ama gitgide çoğaldı. birisi arabada iken gazı bırakıp çekemiyorum çok oynuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 11, 2015, 20:50:47 »
Anil bey gittigim usta sozune guvendigim bir ustadir, bindi kullandi ve kendinden emin bi sekilde hic bise yok, bu cok normal deyince itimat ettim, tabi ben titiz oldugumdasn bugun baska bi yere daha goturdum ama sadece anlattim, teste cikmadik, onlarda bi problem olmaz dedi, ben de bundan sonra deniycem, artarsa mudahale ettirim, Ankaraya gidersem arkadasimin babasi var o daha teferruatli inceler bide ona gostericerm, sizinde bi bilginiz olursa ve paylasirsaniz sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • detailing sever
    • Facebook/israfilyilmaz
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '96
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 06, 2016, 18:24:24 »
Arkadaşlar konuyu diriltelim. Benim aracım 96 Model 1.6 XEI. Arkadaşın bahsettiği 5 vites kolu oynaması benim aracımda da vardı. Bir ara debriyaj balatası değiştirirken motor takozlarını da değiştirmiştim. Kesilmemişti. Yani şunu anlayalım ki öncelikle bu sorun takozlarla alakalı değil. Zaten öyle olsa diğer viteslerde de esneme yapardı.

Ben aracı bir süre bu şekilde kullandım ve artık vitesten atmaya başladı. Çok sinir bozucu bir durum. 100-110 km/h hızla giderken birden pat diye vites atınca araçtaki herkes korkup irkiliyordu (ben dahil). İzmit sanayide Zirve Oto'da Ahmet usta ile görüştüm. 5. vites dişlisini 200 TL.ye tornacıda (yada frezecide) tamir ettirip yerine takıyoruz ve %95 oranında başarı sağlıyoruz dedi. Ayrıca 5. vites tamiri için şanzıman inmiyor işçiliği 100TL. dedi. Yani toplamda 300 TL.ye anlaştık ve bir gün içerisinde aracı tamir ettirip teslim aldım. Az önce deneme sürüşünü yaptım. Vites kolundaki esneme gayet azalmış ve vitesten atma kalmamış. Eğer vites kolundaki oynama komple bitsin istersen Tayvan malı dişli seti 450 TL. orijinal japonu ise 650 TL. dedi. Ben gerek duymadım, gerek de yokmuş zaten. Durum bundan ibarettir arkadaşlar, kısacası 5. vitesteki esnemenin devamı vitesten atma olarak gerçekleşiyor, onarımını da yukarıda bahsettiğim gibi halledebilirsiniz.

Umarım tecrübe ettiğim bu durum işinize yarar. Herkese mutlu sürüşler.
Detailing sever