Gönderen Konu: ön konsol tarafından nereden geldiğini anlayamadığım gıcırtı  (Okunma sayısı 2860 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arkadaşlar 2005 corolla hb sport aracim var. Düz yolda giderken pek hissedilmiyor ama hafif bozuk bir yolda ön konsol tarafindan ama bir türlü nerden geldiğini anlayamadığım gıcırtılar geliyor. Bunu yaşayan, çözüm bulan varmı deli ediyor bu gıcirtılar beni. Ön konsola tekme tokat dalasım geliyor. Allah rızası için yardım edin bu sesler nereden gelir nasıl keseriz?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Z rotlardan gelebilir.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
hayır rotlardan olduğu sanmıyorum. mekanik bişey değil... ön gögüs kısmından biyerlerden geliyor böyle plastik gıcırtısı gibi kafamı öne eğiyorum giderken ancak bir türlü tam olarak tespit edemiyorum nereden geldiğini...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Yerini tespit etmeden zor kesersiniz. Birisi aracı sürüyorken siz yolcu koltuğunda kulağınızı her yöne götürün. gerekirse aşağılara eğilin. Böyle bulmaya çalışın. Konsoldaki her yere basarak sesin kesilip kesilmediğini anlamaya çalışın. Tüm bunlar sonucunda ancak çözüm bulabilirsiniz. Benim direksiyonun altındaki trimden gelen sesi bulmam 1 ayımı almıştı. :) hep üstte aradım sesi, meğer alt taraftanmış, dizim deyip de ses kesilince fark etmiştim.  :lol:
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
2 aydır ses arıyorum corollanın içinde yerini tespit edemedim henüz   :D
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
benim 2011 auristede var.  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür edildi
Hocam araciniz digital klimali ise klimaya ait torpido gozunun altinda plastik bir aksam var servo damper diye geciyor gorevi ise sicak soguk ayari yapiyor yani siz aracta klima calistirirsaniz o plastik aksam yukari yada asagi geciyor o parcanin icine giren aksam yeri var orayi temizleyip yaglarsaniz sorununuz gidecektir fakat parca cok hassastir dikkat edin kirmayin kirarsaniz klima motoru almaniz gerekir komple o parcayi bulamazsiniz benim basima geldigi icin soyluyorum ben kirdim fakat dis doktoru bir akrabam dis yaptigi yapistiriciyla yapistirmisti siz dedigim gibi o parcayi yukari asagi hareket ettirmeden kapiya dogru cekeceksiniz ve icindeki tozlari temizleyip yaglayacaksiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Corollada ses gelmezse şaşarım.Arka pandizottan arada ses geliyor.Bazen var bazen yok.Kemer toka sesi,kol dayama sesi,dikiz ayna titreşim sesi,direksiyon bölgesi sesleri,anlamsız sesler.Bazen var bazen yok.O seslere artık alıştım.Ben de bu seslere başka bir sesle karşılık vermeyi öğrendim.TINN. :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
Corollada ses gelmezse şaşarım.Arka pandizottan arada ses geliyor.Bazen var bazen yok.Kemer toka sesi,kol dayama sesi,dikiz ayna titreşim sesi,direksiyon bölgesi sesleri,anlamsız sesler.Bazen var bazen yok.O seslere artık alıştım.Ben de bu seslere başka bir sesle karşılık vermeyi öğrendim.TINN. :rofl: :rofl:

Malisef öyle... En güzeli müziğin sesini fazla açmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.6 HB Corolla (Terra)
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Arabayı başkasına verdiğim an mutlaka sağından solundan ses geliyor olarak geri alıyorum arabayı, daha önce böyle bir ses yokken arabayı emanetten geri alınca gögüsün yolcu koltuğu tarafından gıcırtı geldiğini farkettim. Plastik sesi bariz belli o yüzden çok fazla önemsemiyorum
2006 1.6 HB Corolla (Terra)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
aynı sıkıntı bende de var. klima kompresörünün yani torpidonunun altında dörtlü kablo var jakı çıkar birde öyle dene. kompresör arızalı dediler bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 89000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
hayır rotlardan olduğu sanmıyorum. mekanik bişey değil... ön gögüs kısmından biyerlerden geliyor böyle plastik gıcırtısı gibi kafamı öne eğiyorum giderken ancak bir türlü tam olarak tespit edemiyorum nereden geldiğini...
Aynı sıkıntı benim aracımda da vardı. Ön göğüsten bozuk yollarda gıcırtılar geliyordu. Özellikle Teyp'in bağlı olduğu kısım ve torpido gözünden. Geçen gün Motip marka silikon sprey aldım. Aracımdaki tüm plastik aksamlara ve kapı kauçuklarını sıktım. ses inanılmaz şekilde azaldı. İstersen deneyebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Aynı sıkıntı benim aracımda da vardı. Ön göğüsten bozuk yollarda gıcırtılar geliyordu. Özellikle Teyp'in bağlı olduğu kısım ve torpido gözünden. Geçen gün Motip marka silikon sprey aldım. Aracımdaki tüm plastik aksamlara ve kapı kauçuklarını sıktım. ses inanılmaz şekilde azaldı. İstersen deneyebilirsin.
Bu sesler audi de var arkadaşlar
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f