0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Modern araçların neredeyse tümünde balatarda asbest denilen madde kullanılmadığından balata tozu çıkması normal. Ama arkalardan daha çok çıkması pek normal değil. Arka balatları değiştirdiniz mi hiç?
Karbon orani yuksek fren balatalari yerine yari seramik fren balatalari kullanabilirsiniz.Sent from my Note 4 using Forum Fiend
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim,araç 27bin de filtre ve yağ hariç hiçbirşeyi değişmedi bakalım hangi balatalar önce bitecek sanki arkalar önlere göre daha çok çalışıyor
O zaman fren balansında bir problem olabilir.
Düşük bir ihtimal, arka kaliper pimleriniz sıkışmış olabilir. Devamlı disk ile temas halinde olduğundan toz bırakıyor olabilir.Ben bu sebepten çok düşük bir KM'de ön balatalarımı bitirmeden arka balatalarımı bitirdim.
2007 elegant var bende de.aynı sorun bende de var.kaliperlerin pimlerinden midir nedir bilmiyorum ama aşırı fazla toz atıyodu.jantlar da sizin dedğiniz gibi sim siyahtı.balataları değiştirdim fakat yine bosh marka aldım (fren önemli deneme yanılmaya giremeyeceğim için orjinaliyle aynı marka aldım).şimdi denicem işte acaba eski balatalar mı sıkınıtılıydı diye ama maşallah öyle bi yağmur var ki kaç gündür bitmedi bende deneyemedim
Arkadaşlar Merhaba,2013 model corolla d4d comfort extra aracım 27binde, aracımda ilk günden beri dikkatimi çeken bir husus var o da ; herkesin ön jantları kirlenirken benim arka jantlar balata tozundan kirleniyor. Bana bir gariplik var gibi geldi. Frenleri kullandığım dğer araçlara göre çok yumuşak, sizce sıkıntı var mı baktırmalımıyım?