Gönderen Konu: Araç Şasi Numaraları ve Sorgulama  (Okunma sayısı 6542 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Araç Şasi Numaraları ve Sorgulama
« : Nisan 02, 2015, 11:50:56 »
Değerli otomobil severler. Aşağıdaki haberi dikkatle okumanızı tavsiye ederim.

Olay Bursa’nın Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Emlak işiyle uğraşan Osman Akbulut 2014 model aracını satmak için bir internet sitesine ilan verdi. Aracına 60 bin lira isteyen Akbulut’a mesaj yollayan ve kendisini müşteri olarak tanıtan Ahmet isimli kişi,  “Aracını beğendim, sana şimdi 400 TL kapora yollayacağım, aracı ilandan kaldır” dedi.

Bunun üzerine ilanı kaldıran Akbulut’a daha sonra “araçta hasar olup olmadığını öğrenmem için şasi numarasını bize yollaman gerek” dendi. Aracın şasi numarasını müşteri kılığına giren şahıslara atan Osman Akbulut, kendisine noterden gelen telefonla şok oldu.

Noterden aracının satılmak istendiğini öğrenen 36 yaşındaki Akbulut, ne yapacağını şaşırdı. Hemen polise başvuran Akbulut, kendi adına düzenlenmiş sahte kimlik, noter onaylı araç satış belgesi ve ruhsat ile karşılaştı. Aracının yapılan sahtecilikle Hilmi B.’ye satıldığını öğrenen adam, aracını çalınma korkusuyla bir arkadaşının deposuna sakladı. Aracının üzerine 2 adet ruhsat olduğu ve şu anda kendi aracına binemediğini söyleyen mağdur Akbulut, “Bu aracı bir internet sitesi üzerinden satılığa çıkarttık. İsminin Ahmet olduğunu söyleyen biri aracı almak istediğini ifade etti. Fiyat konusunda anlaştık. Memur olduğunu ve 1 hafta sonra aracı almaya geleceğini anlattı. İnternetten ilanı kaldırdığım takdirde 400 lira göndereceğini söyledi ve gönderdi. Ancak sonra ses soluk çıkmadı ve dün otomobilin Afyon Sandık’lı da satıldığını öğrendik. Son anda noter görevlisi işin içinde bir oyun olduğunu anlamış. Şahıslar da noterden kaçıp başka bir notere gidip satışı gerçekleştirmişler. Otomobilin hasarının olup olmadığını öğrenmek için bizden şase numarasını istediler, bizde mesaj yolu ile şase numarasını gönderdik. Onlar da bir yolunu bulup benim kimlik bilgilerimi ele geçirmişler. Otomobilim ruhsatının aynısını ve kimliğimin birebir aynısını yapmışlar.” dedi.

KENDİ ARACIMA BİNEMİYORUM

Aracının elinden alınma ve çalınma korkusuyla binemediğini ve aracını bir arkadaşının deposuna sakladığını söyleyen Osman Akbulut, “Şu an da kendi otomobilimize bile binemez haldeyiz. Arabamızı sakladık, alacaklar diye korkuyoruz. Gerekli yerlere başvurduk, kimlik seri numaramızı değiştirdiğimiz halde bile satışı gerçekleştirdiler. Yetkililerden bu gibi olaylar adına önlem alınmasını istiyoruz. Kimsenin canı yanmasın, biz kendi malımızı zar zor sakladık. Bu tür satış ve noter işlemlerinin çok basit olduğunu gördük. Hiç haberimiz yokken kendi aracımız başkasına satılmış. Şu an da otomobilin 2 tane ruhsatı var. İnternet üzerinden kimseye otomobilin ruhsat bilgilerini, şase numarasını göndermeyin. Biz gönderdik ve ruhsatımız kopyalandı. Bu konularda noter çalışanlarının çok hassas olmalarını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.
  Akbulut şimdi polisten ve mahkemeden gelecek kararı bekliyor.

Kaynak: http://otomobil.haber7.com/otogundem/haber/1335383-arac-sahipleri-dikkat-bu-tuzaga-gelmeyin

Toyota Club Türkiye

Araç Şasi Numaraları ve Sorgulama
« : Nisan 02, 2015, 11:50:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Şasi Numaraları ve Sorgulama
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2015, 13:04:46 »
Vay arkadaş. Daha neler göreceğiz. Şaşkınlıkla izliyorum :wacko: :blink:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2015, 13:06:39 »
Şeytana pabucunu ters giydirenler çoğaldı bu ülkede. Kafamızı düzgün şeylere yorsak ülkenin durumu çok ileride olurdu.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2015, 13:14:18 »
Konu içeriği eksiklikler var sanırsam. Araç sahibi şase numarasını gönderdiğini söylemiş. Öncelikle ruhsat sadece şase numarası yazmakla bitmiyor. Bunun yanında birden fazla bilgi mevcutki bunlardan en önemlisi motorlu taşıt sahiplik ve tescil belgesinin seri numaraları mevcuttur. Sigorta için bile bu seri numaralarını bilmek şarttır. Yani kanımca satıcı sadece şase numarasını göndermemiş. Ayrıca konuda kimlik düzenlendiği söylenmiş. Kimlik sahte olsa bile bu tarz bir işlemde kullanabilmek için sahte kimlikte ki butün bilgiler orjinali ile birebir aynı olması gerekiyor. Seri - No - Kayıt - Veriliş Tarihi vs. Sözün kısası işin içinde başka filimler mevcut. Yani yapılamaz mı böyle birşey yapılır ancak kimlik ve ruhsat fotokopilerinin elinizde bulunması ve bunların birebir sahtelerini yaptırmanız gerekiyor. Zor birşeymi Hayır.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 02, 2015, 13:16:21
Geçen günlerde de söylemiştim araçların şase numaraları camlarında mevcut zaten. Sadece şase numarasıyla bitseydi şuan hayali birbirimizin arabasını alıp satardık.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2015, 13:39:35 »
Yuh be daha neler göreceğiz. İşte bu tip üç kağıt ile karşılaşmamak için arabalarımı yenilerken aldığım yere takasa vermeyi tercih ediyorum.  Değerinin belki 3-5 altına gidiyor ama kafam rahat ediyor.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '08
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2015, 13:48:34 »
hadi şase numarasını verdi peki kimliğinde aynısını yapmışlar derken kimlik bilgilerin olmadan sahte kimliği nasıl düzenlemişler.?
Mehmet Bey'in de dediği gibi çoğu aracın şese numaraları camlarında okunaklı ve açık bir şekilde yazıyor.Şeseden sahte belge düzenlenip satılacak olsa ortada hep 2 ruhsatlı arac gezer..
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2015, 13:50:47 »
hadi şase numarasını verdi peki kimliğinde aynısını yapmışlar derken kimlik bilgilerin olmadan sahte kimliği nasıl düzenlemişler.?
Mehmet Bey'in de dediği gibi çoğu aracın şese numaraları camlarında okunaklı ve açık bir şekilde yazıyor.Şeseden sahte belge düzenlenip satılacak olsa ortada hep 2 ruhsatlı arac gezer..

Herhalde şase numarasından sorgulayınca kişi bilgilerine ulaşıp kimlik bilgisine ulaşmamıştır. Öyle olsa dediğin gibi kimi arabanın şase nosu ön camın sol köşesinde yazıyor. Kesin adam TC numarasını da vermiştir.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '08
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 02, 2015, 15:47:10 »
yada işbirlikçisi vardır. Normal bir vatandaşın hele başka bir şehirden tanımadığın birinin kendisine ve arac bilgilerine ulaşması imkansız.
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
şasi numara verme meselesi
« Yanıtla #8 : Nisan 02, 2015, 15:59:46 »
http://www.posta.com.tr/3Sayfa/HaberDetay/Aracini-satmak-isterken-tuzaga-dustu-.htm?ArticleID=275520&PageIndex=1

Bu konunun daha önce fromda konuşulduğunu görmuştüm .
Bu haberi görünce paylaşmak istedim .
ıslak adam yağmurdan korkmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 37000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 02, 2015, 18:49:28 »
guvenligi diger milletler nasıl saglıyor bilmiyorum ama benim bir arkadas anlatmıstı mernisin bile bir sistemi varmıs
bir arkadası demis bana tc no ver bak nasıl sistemi cozdum arkadasın kımlık ornegini vermis numara olarak

isin boyutu bu paranoyak olmak lazım bu memlekette   :DUR:
2014 Corolla Touch (navisiz :( ) 1,6 Manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 02, 2015, 23:34:28 »
http://www.milliyet.com.tr/Milliyet-Tv/video-izle/Sasi-numarasini-verdi--basina-gelmeyen-kalmadi--YuDzj8pCgKsq.html

Konunun videosu burada.

Bizim aracında Sahibinden üzerinden plakasını kullanarak milletten kapora alıp dolandırmışlardı. Allahtan bizim başımız belaya girmedi.

Siiz siz olun plakanızı açık bırakmayın.  Şase no paylaşmayın.

Alacak adam gelsin görsün aracınızı, sorgulamasını yapsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 780
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 04, 2015, 12:59:22 »
Çok üzücü bir durum Allah kimsenin başına vermesin, daha neler göreceğiz  bakalim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 04, 2015, 23:00:43 »
http://www.milliyet.com.tr/Milliyet-Tv/video-izle/Sasi-numarasini-verdi--basina-gelmeyen-kalmadi--YuDzj8pCgKsq.html

Konunun videosu burada.

Bizim aracında Sahibinden üzerinden plakasını kullanarak milletten kapora alıp dolandırmışlardı. Allahtan bizim başımız belaya girmedi.

Siiz siz olun plakanızı açık bırakmayın.  Şase no paylaşmayın.

Alacak adam gelsin görsün aracınızı, sorgulamasını yapsın.

Ben de bu işi anlamıyorum? neden plakayı açık bırakmıyoruz satılık ilanına çıkarken? hiç bir mantığı yok..

Haberde geçen durumdaki adamlar gelip aracı görmemiş bile..Bence de bu işin içinde farklı şeyler var... Yoksa arkadaşların da belirttiği gibi camlarda şase nolar yazıyor.. Sadece bu kadar bilgi ile dolandırmak isteyen adam isteyen adam yolda rastgele bir aracın fotolarını plaka no ile çekip internete koyabilir.. elinde şase no da var..bitti gitti.. niye internetteki ilanların peşine düşsün ki?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2015, 01:22:44 »
Ben de bu işi anlamıyorum? neden plakayı açık bırakmıyoruz satılık ilanına çıkarken? hiç bir mantığı yok..

Haberde geçen durumdaki adamlar gelip aracı görmemiş bile..Bence de bu işin içinde farklı şeyler var... Yoksa arkadaşların da belirttiği gibi camlarda şase nolar yazıyor.. Sadece bu kadar bilgi ile dolandırmak isteyen adam isteyen adam yolda rastgele bir aracın fotolarını plaka no ile çekip internete koyabilir.. elinde şase no da var..bitti gitti.. niye internetteki ilanların peşine düşsün ki?

İnternetten edinmesi daha kolay çünkü. İlan açtığınızda nesi var nesi yok yazıyorsunuz oraya hazır bilgi. Bizim aracın plakasını internetten bulup, ayna marka model  ve renkteki kazalı aracı ( sözde kazalı araç öyle bir araç yok yine başkasının fotoğraflarını çalarak ilan açıyor) geçmişi temiz diye yutturuyor (Bizim araçta hasar kaydı kaza boya yoktu)  birkaç kişidende kapora çarpıp yok oluyor.

İnsanlar çok garip. Neye güvenipte para yolluyorlar hiç anlamıyorum.
Polisin bize ulaşmasıyla öğrendik herşeyi. Dolandırılan şahıs durumu anlayınca polisi aramış ama artık çok geç...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 05, 2015, 17:38:56 »
Geçmiş olsun. Sadece şasi numarası paylaşımında sorun olacağını ben de sanmıyorum. Kişisel ve başkaca herhangi bilginin paylaşımı başınıza iş açar. Bir de araç satılana kadar hiç bir şartta ilanı kaldırmayın derim.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 05, 2015, 18:52:46 »
guvenligi diger milletler nasıl saglıyor bilmiyorum ama benim bir arkadas anlatmıstı mernisin bile bir sistemi varmıs
bir arkadası demis bana tc no ver bak nasıl sistemi cozdum arkadasın kımlık ornegini vermis numara olarak

isin boyutu bu paranoyak olmak lazım bu memlekette   :DUR:

Hüseyin bey mernis neki ne sistemler var :)
Mernis nüfus bilgileri ve buna bağlı olarak şahısların adres bilgilerinin sorgulandığı bir sistem. Yani dolaylı olarak sizin kimlik bilgilerinizden silsile yoluyla sülalenizdeki diğer şahısların kimlik ve adres bilgilerine de  ulaşabilirsiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."