Gönderen Konu: sıralı sistem araçta soğukken benzin yememe boğulma  (Okunma sayısı 19481 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '10
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: sıralı sistem araçta soğukken benzin yememe boğulma
« Yanıtla #20 : Nisan 07, 2015, 22:19:52 »
dediğin gibi yapacam kardeş akü kutup başını sökecem bide öyle deneyecem ben aldesa markasını aradığımda ise bana benzinde bin eger sorun çözülmez ise lpd den kaynaklanır demişlerdi oda gaz ayarı ile düzelir dediler peki sizce bozuk olan bi parçamı var yoksa yazılımsalmıdır ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 07, 2015, 22:19:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 07, 2015, 22:24:03 »
İşte yukarıda dedim ya, eğer motor beyni sıfırlanır da benzinde düzelirse yazılımsal, yok düzelmezse mekanik bir problem.
Ustaların bir süre benzinde bin düzelirse .... dedikleri de işte motor beynini sıfırlamanın bir diğer yöntemidir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 07, 2015, 22:28:35 »
anladım mutlu kardeş ilgin için çok teşekkür ederim dediğinin aynısını yapacam ve gelişmeleri buraya yazacam inşallah sıkıntıyı düzelecek inanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE90 JDM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 282000
  • Model Yılı: '91
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 07, 2015, 23:05:21 »
aldesa tüp markalarının %95 i sorun çıkarıyor araba markası fark etmiyor. tofaş var bizde hala bir tek tüp kazanı degişmedi bir sene içerisinde o yüzden tüp taktıracak arkadaşlarımız varsa eğer ücreti ne ise versin en iyisini alsın yoksa başa bela bi sistem baştan sona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 07, 2015, 23:16:15 »
satın aldığım kişi taktırmış özellikle sormuştum neden aldesa ? diye verdiği cevap ise türkiyenin en köklü markası olduğu için taktırdım dedi öğretmenden almıştım baya araştırarak takmış ben bu sorunu 2 aydır araştırıyorum ve bu sorun ile ilgili ne varsa hepsini okudum internetten ama kimse kesin cevap vermemiş vede kimse sorunu nasıl çözdüğünü yazmamış arabamı ustaya bırakıp herşeyi ona bırakmak yerine araştırarak ufak bir malzemeden yada basit bir yazılımsal hatadan kaynaklanan sorun için onca para harcamayı doğru bulmuyorum bir belge hazırladım sorunu tamamen çözünce onu paylaşacam ve tüm bu sorun ile ilgili şikayeti olan arkadaşlara kesin ve net cevap olacak tabiki sizlerinde yardımı ile araç motorundan hiç anlamam fakat araştırarak şuan bilgi topladım epey ha bu arada en ucuzundan en pahalısına kadar her lpg kullanıcıları başına gelen sorunlar yüzünden firmayı kalitesiz buluyor atikerden olsun brc den olsun lavatodan olsun çok şikayeti olan insanlar var önemli olan montajı vede şanstır en ufak bi bakımsız parça lpg takılınca hiç ummadığın arızalar verebiliyor(muş) vede bu arızaları ustalarımızın günah keçileri olan bujiler buji kablosu ateşleme bobini benzin pompası boğaz kelebeği enjektörler çekiyor bu arada kesin sonuca ulaşan üç arkadaş var onlarda 20-30 tl ye halletti ustam fakat nerden olduğunu söylemedi diye yazmış ben bu işe kafayı taktım ve kendim bulacam arkadaşlar sizlerede yardımcı olacağıma inanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE90 JDM
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 07, 2015, 23:22:59 »
bakımsız kullanırsan lpg taktırdıktan sonra tabi ki  en iyi marka lpg olsada arıza verir araba en basiti karbüratör temizligi. eşşegi saglam kazıga baglamak belkide bu sen her türlü ihtimale olsalık verip ona göre tedbirini alacaksın ve bakımlarını eksiksiz yapacaksın yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '13
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 07, 2015, 23:24:13 »
Benzer bir durum bendede vardi. Lpg kapanirken pısst diye son anda gaz gonderiyordu enjektorlere,..o da ilk calismada bogulma yapiyordu. Usta hemen halletti. Elektrik aksami ile ilgili bir islem yapildi..Elekrigi sanirim farkli bir yerden aldilar...zaten lpg taktirdigim ilk gun bu olay oldu aksamina cozuldu..
Herkes kendi geleceğinin mimarıdır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 07, 2015, 23:29:10 »
aracım ısındıktan sonra hiç bir problemi kalmıyor ağrızalı olan parça kendini belli eder ısınsada ve ustamın tahminsel konuşmaları beni ikna etmedi basit bir problem var bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE90 JDM
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 07, 2015, 23:33:12 »
Tüpün garantisi bitti mi başkan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 07, 2015, 23:34:51 »
3 yıl olmuş tüp takılalı garantisi bitti mi bilmiyorum evraklarımı ailemin evinde bıraktım ben ailemden ayrı yaşıyorum aklımda fakat gidip de bakamadım garanti süresinin bitip bitmediğine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #30 : Nisan 07, 2015, 23:46:27 »
Burak kardeşim, ben de atiker obd2 kit taktırdım. hem karışımı kendi ayarlaması hem de yedek parça ucuzluğu için tercih ettim. bir sorun olursa da enjektörler ve regülatörü değiştiririm diye düşündüm hep. durumun müsaitse değiştir gitsin.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE90 JDM
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 07, 2015, 23:46:40 »
garantisi bitmediyse eğer çok iyi olur yine en iyisi yetkili servisi. benim arabamda yag pompalamıyordu tamirciye gittim araca her bindigimde yagına da bakıyordum yag eksiltmiyordu en son motor yatak sardı sonrası malum 4 bin lira masraf yaptım o saatten sonrada yetkili servise gidiyorum 100 se 200 veriyorum ama değiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 08, 2015, 19:58:14 »
arkadaşlar bugün toyota servisi aldesa otogaz servisi ve başka bi otoayar servisi ile görüştüm hepsinden bi fikir aldım ve muhtemelen bu haftasonu arızanın çözümüne ulaşacağım burada a dan z ye yaptığım aldığım duyumlar ve varsayımları anlatacam ustanın hangi parçayı öne sürdüğü ve o parçanında neden yanlış tespit olduğunu açıklayacam çalıştığım için haftasonu müsait olacam ve o zaman baktıracam arabama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 22, 2015, 03:45:45 »
evet arkadaşlar şimdi her sıralı sistem araçlarda kronik olarak meydana gelen soğuk motorda gaz yememe tekleme ve boğulma olayının %100 çözümünü sizlerle en ince detayına kadar paylaşacağım biraz geç oldu açıklama k.bakmayın

SORUNUN BELİRTİLERİ : aracımızı park ediyoruz aradan saatler geçip motor soğuyunca marşa basıyoruz aracımız normal çalışıyor ama hareket edince benzini yemiyor (sıralı sistem araçta ısınana kadar benzinde çalıştığı için) ama araç rolantide ısınana kadar beklediğinde gaza geçince sorun düzeliyo gaz kesmeden yığılmadan aracımız kalkış yapıyor motor ısınınca stop edip benzinde çalışınca yığılma olmuyor sadece ve sadece motor soğukken bu sorun baş gösteriyor.
                                                                                             ÇÖZÜMÜ !!!!

Sanayiye servise lpg taktırdığınız firmaya gidince size söyleyecekleri şunlar
1.benzin pompası bozuk olabilir
2.buji yada buji kablosu arızalı olabilir
3.regülatör arızalı olabilir
4.ısı müşürü (sensörü) bozuk olabilir
5.boğaz kelebeği
6.enjektörler bozuk olabilir
7.benzin deposu pis olabilir
8.lpg beyni bozuk olabilir
9.motor yağından kaynaklanabilir.

evet arkadaşlar ustalarımızın koyacağı teşhisler bunlardır ve benzin pompası buji ve buji kablosu özellikle bozuk olduğuna iddaa bile ederler gezmediğim tamirci kalmadı hepsi bunu söyledi bu parçalara mana buldu ama sorununuz bu değil asla size şöylede açıklamasını yapıyorum hemen mantıklı düşünmek gerekirse...

1.benzin pompası : eğer bu parça bozuk olsa aracın motoru ısınıncada aynı sorunu baş göstermesi gerekir ?
2.buji buji kablosu : eğer bu parça bozuk olsa gaza geçince aniden düzelme olmaz motor soğukken marş almaz yada şiddetli biçimde fark edersiniz motorun soğuk olduğunda değil sıcakkende farkı hissedersiniz
3.regülatör arızalı olsa aracımız her daim performans kaybına uğrar
4.ısı müşürü aracımızın her an çalışan bir parçasıdır ve arıza verse motorun soğuk yada sıcak olması gibi bi durum ayırt etmez
5.boğaz kelebeği sadece rolanti dalgalanması yapar bu sorun ile alakası yoktur temizlenmesi motor için çok iyidir çok önemlidir performans yükseltir arabaya can verir ama bu sorun ile kesinlikle alakası yoktur
6.enjektörler bozuk olsa sıcak soğuk motor ayrımı yapmaz arızasını her sürüş esnasında farkedebilirsiniz
7.benzin deposu pis olabilir derler evet bu mantıklı ama içi balçık yada toprak dolu değil her çalışmaya etki etsin kiiii motor ısınıp benzinde gidince hiç bi sıkıntı vermiyo zaten bu deponun garezi soğuk motoramı :)
8.lpg beyni bozuk olsa arkadaşlarım benzine etki etmez motorumuz lpg de tıkır tıkır çalışıyo zaten
9.motor yağından kaynaklanabilir buna gülüyorum 10 bin km de zaten yağ eskimeden yenisini koyuyoruz hepimiz

EVET ARKADAŞLARR size şunuda diyecekler aracınızın lpg sini iptal edin bi  müddet benzinde binin aynı sorun devam ederse sorun lpg sisteminden değil diyecekler ve siz lpg yi düğmeden iptal edeceksiniz ama benzine alacaksınız ama yinede motorunuza minimum olsada lpg gidecek ve sorun sıkıntı değişmedi diyeceksiniz .....

evet arkadaşlar sorununuz ne ateşleme sisteminde ne motor parçalarında nede başka bişeyde sorununuz sadece ve sadece yazılımsal bi problem ÇÖZÜMÜ İSE KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ŞU ŞEKİLDE :

aracınızı lpg tankındaki vanadan kapatıyorsunuz ki araca hiç bi şekilde gaz gitmemesi için düğmeden olmaz tankın vanasından kapatacaksınız ve aracınızda boğaz kelebeğine bağlı map sensörü diye bi icat vardır sökümü çok basittir iki tane vida tutar onu söküp wirt balata temizleyici sprey ile bi güzel temizleyin yada temizletin  dikkat edin pahalı bi parçadır temizleme şekli internette var kolayca öğrenebilirsiniz gelelim konumuza motorumuz fakir zengin karışımı denilen olaya maruz kalarak bu arızayı veriyor aracımız benzin ile çalışşsada gaz ile yol alıyor ve kontağı kapatınca gaz ile stop ediyor buda aracı zengin fakir karışımında biraz aklını bocalıyor bizim sıkıntımız bu aracımızın lpgsini tanktan iptal ettikten sonra 1-2 gün benzinde binin 3. günde ise aracınız ile 150 km kadar uzun yola çıkın aracı sıkıştıra sıkıştıra basa basa yolculuk yapın süratten hiç çekinmeyin allah ne verdiyse kaza yapmayacak şekilde basın ve aracınızın benzinini çeyrek deponun altına düşürmeyin neyse yolculuğu tamamladıktan sonra otogaz servisine gidip aracınıza yeniden yazılım attırın ve sorun çözülsün çözülmez ise benzin masraflarınızı bizzat karşılarım yeterki sizde benim gibi madur olmayın

........ arkadaşlar bu sorun hakkında internetten okumadığım forum yazısı kalmadı gitmediğim usta kalmadı az ordan az burdan birazda mantık sayesinde kesin çözüme ulaştım enjektör temizleyicisinden tutunda benzin pompasına kadar herbişey değiştirdim uyguladım çok param gitti ama sizlere faydalı olduysam ne mutlu ben motordan anlamam bilmem ama aklım ve mantığım var ki sonuçta bu motoru üreten insanlarda akıl ve mantık üzerine projelendirip üretime geçmişlerdir herkeze saygılar ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #34 : Nisan 22, 2015, 09:51:58 »
Alıntı
aracınızı lpg tankındaki vanadan kapatıyorsunuz ki araca hiç bi şekilde gaz gitmemesi için düğmeden olmaz tankın vanasından kapatacaksınız ve aracınızda boğaz kelebeğine bağlı map sensörü diye bi icat vardır sökümü çok basittir iki tane vida tutar onu söküp wirt balata temizleyici sprey ile bi güzel temizleyin yada temizletin  dikkat edin pahalı bi parçadır temizleme şekli internette var kolayca öğrenebilirsiniz gelelim konumuza motorumuz fakir zengin karışımı denilen olaya maruz kalarak bu arızayı veriyor aracımız benzin ile çalışşsada gaz ile yol alıyor ve kontağı kapatınca gaz ile stop ediyor buda aracı zengin fakir karışımında biraz aklını bocalıyor bizim sıkıntımız bu aracımızın lpgsini tanktan iptal ettikten sonra 1-2 gün benzinde binin 3. günde ise aracınız ile 150 km kadar uzun yola çıkın aracı sıkıştıra sıkıştıra basa basa yolculuk yapın süratten hiç çekinmeyin allah ne verdiyse kaza yapmayacak şekilde basın ve aracınızın benzinini çeyrek deponun altına düşürmeyin neyse yolculuğu tamamladıktan sonra otogaz servisine gidip aracınıza yeniden yazılım attırın ve sorun çözülsün çözülmez ise benzin masraflarınızı bizzat karşılarım yeterki sizde benim gibi madur olmayın

İyi güzel demişiniz de, hatalı noktalar var. Eğer lpg regülatörü bozulmamışsa, lpgyi içerideki tuştan kapatıp da benzine geçince bir daha motora lpg gitmez, keser. Eğer gidiyorsa regülatörde ya da gaz kesici valfte bir sıkıntı vardır.
Motorun en büyük düşmanı hatalı ayarlanmış lpgdir. Ayarı doğru olmayan lpg- hava karışımında, motor yanma odasında olması gereken karışımda değil zengin ya da fakir olacaktır, genellikle fakirdir. Motor da yakıtı kendisinin verdiğini zannederek düzeltmeye çalışır ama bakıyor uygun karışımı tutturamıyor, yine düzeltme komutu gönderir, ama nafile. En sonunda lpgde motor çalışırken, benzine geçildiğinde düzeltme komutuna göre çok fazla ya da çok az benzin gönderir. Bu da genelde fakir lpg-hava karışımı olan lpg ayarından dolayı motor fazla benzin göndermek ister. Haliyle içeride hava kalmaz, fazla benzin var.
Geçmiş olsun, iyi günlerde kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 22, 2015, 10:24:08 »
Geçmiş olsun güzel günlerde kullanın. Paylaşımınız madde madde güzel olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 22, 2015, 11:32:15 »
Lpg enjektörleri olsa sorun, lpg de sorun çıkarması gerekir. maf sensörü de temizlenmiş zaten.
Mutlu hocam, LPG enjektörleri de araç stop halindeyken sisteme gaz sızdırabiliyor.
Enjektörlerin içindeki oringler zamanla yıpranıp, bu soruna sebebiyet veriyor.
Çözümü enjektör tamir takımlarını değiştirmek.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 22, 2015, 13:31:32 »
benim lpg regülatörüm sağlam bozuk değil ve ben aracımın lpg sini düğmeden de kapattım o beni aldattı ama tank vanasından kapatarak kesin çözüme ulaştım dediğim gibi motordan anlamam ama bu bilgilerin hepsini araştırarak görerek uygulayarak kazandım :) uzun bi seyehata giderken evimizin elektriğini şartelden kapatırız halbuki ışıkların anahtarları kapalıdır peki denen şartelden kapatıyoruz ? buda bunun gibi bişey .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #38 : Nisan 22, 2015, 21:03:35 »
Mutlu hocam, LPG enjektörleri de araç stop halindeyken sisteme gaz sızdırabiliyor.
Enjektörlerin içindeki oringler zamanla yıpranıp, bu soruna sebebiyet veriyor.
Çözümü enjektör tamir takımlarını değiştirmek.

Yüksel abi, haklısın. Farkındaysan "Eğer lpg regülatörü bozulmamışsa, lpgyi içerideki tuştan kapatıp da benzine geçince bir daha motora lpg gitmez, keser. Eğer gidiyorsa regülatörde ya da gaz kesici valfte bir sıkıntı vardır." gibi bir cümle kurmuşum. Biraz karışık anlatmış olabilirim. :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2015, 21:06:40
benim lpg regülatörüm sağlam bozuk değil ve ben aracımın lpg sini düğmeden de kapattım o beni aldattı ama tank vanasından kapatarak kesin çözüme ulaştım dediğim gibi motordan anlamam ama bu bilgilerin hepsini araştırarak görerek uygulayarak kazandım :) uzun bi seyehata giderken evimizin elektriğini şartelden kapatırız halbuki ışıkların anahtarları kapalıdır peki denen şartelden kapatıyoruz ? buda bunun gibi bişey .

Düz vatandaş mantığıyla bakmayın olaya lütfen. Televizyon, radyo ya da uzaktan kumandalı aletler stand-by durumunda da komut alabildiğinde açılabilmek için az da olsa bir akım çekmektedir. Fakat basınç regülatörleri başka bir durumdur. Yüksek lisans tezimi regülatörlerin akış simülasyonu üstüne yapıyorum ve kesin başarıyla geçilmesi gereken standartlar vardır. Siz lpgden benzine geçme tuşuna bastıysanız katiyen sızdırmaması gerekir. Sızdırıyorsa regülatör ömrünü tamamlamıştır.
Aynı olay Yüksel abinin başına geldi çünkü. Regülatörden enjektörlere doğru ya da gaz kesici valften regülatöre doğru bir kaçak var mı diye kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Söyledikleriniz buna çıkıyor çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 23, 2015, 01:00:42 »
kardeşim ben sorunumu ve çözümümü anlattım uzun uzun orada tüm bilgilerimi verdim sen tezini hazırlamış olabilirsin olaya şu yönden bakarsak eğer senelerin tamircileri yanlış teşhis koyuyo boş yere parça değiştittiriyor eğer benim sorunumun aynısını yaşayan vatandaşlar varsa boşa dünyanın parasını harcamasın olayın özeti bu tüm forum sitelerini gezebilirsin bu konu ile ilgili kimseden açık ve net cevap bulamazsın sadece bu başlık alştında var çözümü senin bilgine saygı duyuyorum ben mantıken başladığım araştırmamı bu sonuçlara dayanarak kesin çözüme ulaştım o zaman doğru teşhis ....