evet arkadaşlar şimdi her sıralı sistem araçlarda kronik olarak meydana gelen soğuk motorda gaz yememe tekleme ve boğulma olayının %100 çözümünü sizlerle en ince detayına kadar paylaşacağım biraz geç oldu açıklama k.bakmayın
SORUNUN BELİRTİLERİ : aracımızı park ediyoruz aradan saatler geçip motor soğuyunca marşa basıyoruz aracımız normal çalışıyor ama hareket edince benzini yemiyor (sıralı sistem araçta ısınana kadar benzinde çalıştığı için) ama araç rolantide ısınana kadar beklediğinde gaza geçince sorun düzeliyo gaz kesmeden yığılmadan aracımız kalkış yapıyor motor ısınınca stop edip benzinde çalışınca yığılma olmuyor sadece ve sadece motor soğukken bu sorun baş gösteriyor.
ÇÖZÜMÜ

!
Sanayiye servise lpg taktırdığınız firmaya gidince size söyleyecekleri şunlar
1.benzin pompası bozuk olabilir
2.buji yada buji kablosu arızalı olabilir
3.regülatör arızalı olabilir
4.ısı müşürü (sensörü) bozuk olabilir
5.boğaz kelebeği
6.enjektörler bozuk olabilir
7.benzin deposu pis olabilir
8.lpg beyni bozuk olabilir
9.motor yağından kaynaklanabilir.
evet arkadaşlar ustalarımızın koyacağı teşhisler bunlardır ve benzin pompası buji ve buji kablosu özellikle bozuk olduğuna iddaa bile ederler gezmediğim tamirci kalmadı hepsi bunu söyledi bu parçalara mana buldu ama sorununuz bu değil asla size şöylede açıklamasını yapıyorum hemen mantıklı düşünmek gerekirse...
1.benzin pompası : eğer bu parça bozuk olsa aracın motoru ısınıncada aynı sorunu baş göstermesi gerekir ?
2.buji buji kablosu : eğer bu parça bozuk olsa gaza geçince aniden düzelme olmaz motor soğukken marş almaz yada şiddetli biçimde fark edersiniz motorun soğuk olduğunda değil sıcakkende farkı hissedersiniz
3.regülatör arızalı olsa aracımız her daim performans kaybına uğrar
4.ısı müşürü aracımızın her an çalışan bir parçasıdır ve arıza verse motorun soğuk yada sıcak olması gibi bi durum ayırt etmez
5.boğaz kelebeği sadece rolanti dalgalanması yapar bu sorun ile alakası yoktur temizlenmesi motor için çok iyidir çok önemlidir performans yükseltir arabaya can verir ama bu sorun ile kesinlikle alakası yoktur
6.enjektörler bozuk olsa sıcak soğuk motor ayrımı yapmaz arızasını her sürüş esnasında farkedebilirsiniz
7.benzin deposu pis olabilir derler evet bu mantıklı ama içi balçık yada toprak dolu değil her çalışmaya etki etsin kiiii motor ısınıp benzinde gidince hiç bi sıkıntı vermiyo zaten bu deponun garezi soğuk motoramı
8.lpg beyni bozuk olsa arkadaşlarım benzine etki etmez motorumuz lpg de tıkır tıkır çalışıyo zaten
9.motor yağından kaynaklanabilir buna gülüyorum 10 bin km de zaten yağ eskimeden yenisini koyuyoruz hepimiz
EVET ARKADAŞLARR size şunuda diyecekler aracınızın lpg sini iptal edin bi müddet benzinde binin aynı sorun devam ederse sorun lpg sisteminden değil diyecekler ve siz lpg yi düğmeden iptal edeceksiniz ama benzine alacaksınız ama yinede motorunuza minimum olsada lpg gidecek ve sorun sıkıntı değişmedi diyeceksiniz .....
evet arkadaşlar sorununuz ne ateşleme sisteminde ne motor parçalarında nede başka bişeyde sorununuz sadece ve sadece yazılımsal bi problem ÇÖZÜMÜ İSE KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ŞU ŞEKİLDE :
aracınızı lpg tankındaki vanadan kapatıyorsunuz ki araca hiç bi şekilde gaz gitmemesi için düğmeden olmaz tankın vanasından kapatacaksınız ve aracınızda boğaz kelebeğine bağlı map sensörü diye bi icat vardır sökümü çok basittir iki tane vida tutar onu söküp wirt balata temizleyici sprey ile bi güzel temizleyin yada temizletin dikkat edin pahalı bi parçadır temizleme şekli internette var kolayca öğrenebilirsiniz gelelim konumuza motorumuz fakir zengin karışımı denilen olaya maruz kalarak bu arızayı veriyor aracımız benzin ile çalışşsada gaz ile yol alıyor ve kontağı kapatınca gaz ile stop ediyor buda aracı zengin fakir karışımında biraz aklını bocalıyor bizim sıkıntımız bu aracımızın lpgsini tanktan iptal ettikten sonra 1-2 gün benzinde binin 3. günde ise aracınız ile 150 km kadar uzun yola çıkın aracı sıkıştıra sıkıştıra basa basa yolculuk yapın süratten hiç çekinmeyin allah ne verdiyse kaza yapmayacak şekilde basın ve aracınızın benzinini çeyrek deponun altına düşürmeyin neyse yolculuğu tamamladıktan sonra otogaz servisine gidip aracınıza yeniden yazılım attırın ve sorun çözülsün çözülmez ise benzin masraflarınızı bizzat karşılarım yeterki sizde benim gibi madur olmayın
........ arkadaşlar bu sorun hakkında internetten okumadığım forum yazısı kalmadı gitmediğim usta kalmadı az ordan az burdan birazda mantık sayesinde kesin çözüme ulaştım enjektör temizleyicisinden tutunda benzin pompasına kadar herbişey değiştirdim uyguladım çok param gitti ama sizlere faydalı olduysam ne mutlu ben motordan anlamam bilmem ama aklım ve mantığım var ki sonuçta bu motoru üreten insanlarda akıl ve mantık üzerine projelendirip üretime geçmişlerdir herkeze saygılar ....