0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpg li araç kullanıyorsunuz anladığıma kadarı ile birçok lpg ci uyarır bu konu için ama benzin deponuzu çeyreğin altına düşürmeme özen gösterin veya yarıma yakın olursa daha iyi olur çün ki siz aracı lpg kullanırken aracın benzin pompası çalışmaya devam ediyor .Yada benzin pompasına role taktırın araç lpg ye geçtiği anda benzin pompasını elektriği kesilsin .Lamba uyarısına gelince E12 kasalarda 55 litrelik depo bulunuyor benzin lambası yandığında 40 litre benzin alıyor yani lamba yandığında aracın deposunda 15 litre benzin oluyor .Sizdeki aracın deposu kaç litre bilmiyorum ama en kötü ihtimal içinde 10 litre benzin kalıyordur veya daha fazla ortalama bir aracın 100 km de 8 litre benzin tükettiğini düşünürsek lamba yandığında 150-200 km kadar daha yol yapılabilir düşüncesindeyim ama denemedim hiçde riske atmadım
araç benzinli.
@Hasan Elçetin (34393) Anlattıklarınızdan bana bir sorun yok gibi geldi. Az miktar alınan yakıtlarda takip zorluğu olabiliyor. İkaz lambası yandıktan sonra 40-50 km daha gidilebiliyor daha fazla zorlamanızı tavsiye etmem. İkaz ışığı yanık kaldıktan sonra depoda 7-8 litre gibi yakıt kalır, yedek depodan kasıt bu.
Abi benim araba memur olduğu mu anlamış olsa gerek garibanlığımı yüzüme vurur gibi sürekli yanıyor
Hasan bey dediğiniz böyle birşey mi ?
çeyrek depo altına düşürme benzin pompasına zarar
garibanlığın gözü kör olsun şükür diyelim artık başka birşey demek düşmez heralde allah beterinden korusun Mesaj Birleştirildi: Nisan 04, 2015, 21:35:2218 kmde ışık yanması mı? yok abi o kadar da değil benimki çok şükür benimki digital gösterge yakıt göstergesi.Mesaj Birleştirildi: Nisan 04, 2015, 21:36:47inşallah bu aydan itibaren 50 50 değil 100 100 alcam hep:D 50 50 alınca çeyrek depoyu geçtim lamba çabuk yanıyor:D
Yakıt o kadar pahalı ki 30-40TL'lik benzinlere araç tepki vermiyor, yakıt var mı yok mu ecu bile anlayamıyor.
Amin. Aynen 50 tl alınca ışık çok çabuk yanıyor. Dijital de de ışık ibre sıfıra inincemi yanıyor. Bugün de pazartesi indirim ocak düşüncesiyle 20 tl lik aldım. 20 km gitmeden ışık şaka yaptım ben burdayım der gibi tekrar yandı
dijitalde ibre yok şöyle bir ekran var.http://img.haberler.com/galeri/68/toyota-nin-altin-cocugu_30216_b.jpgsoldaki ekran dikey bir çizgiyle ikiye ayrılıyor. sağında duran tek çizgi hararet seviyesi. solunda duran çizgiler yakıt durumu. tek çizgiyi de bitirirsen ekrandaki herşey kayboluyor sesli ve görüntülü yakıt ikazı veriyor
Hasan hemen cahilliğimi yüzüme vur.Tamam düzeltiyorum dijital yakıt göstergesi. ( Gerçi benim ibreden de kastım dijital göstergeydi ya neyse Yani tüm cizgiler bitince yanıyor benzin ışığı anladığım kadarıyla. O vakit bir cazibesi kalmamış ki dijital olmasının.
abi dijital yakıt göstergesinden beklentin nedir bitince yakıt mı üretsin istiyon nerdeeee keşkeeeeeeeeeeee