Gönderen Konu: benzin göstergesinin arada boş ikazı vermesi  (Okunma sayısı 4724 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
benzin göstergesinin arada boş ikazı vermesi
« : Nisan 01, 2015, 21:30:14 »
auris 2010'a sahibim. genelde 50 tl olarak yakıt alıyorum. 3-4 çizgi oluyor gösterge. Uzun bir süre kullanıyorum.2 çizgiye gelince bir süre sabitleniyor. ara ara benzin ikazı veriyor. sonra tekrar 2 çizgiye geliyor. Yedek depo ne kadar alır bilen varmı arkadaşlar? ben 40-45 km gittim ikazla. 100 km'den bahseden arkadaşlar gördüm forumda. buna benzer durum yaşayan varmı ? düşünce ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.teşekkürler
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Toyota Club Türkiye

benzin göstergesinin arada boş ikazı vermesi
« : Nisan 01, 2015, 21:30:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: benzin göstergesinin arada boş ikazı vermesi
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2015, 22:40:46 »
100 km kullanım ve yola göre değişiyor. Benim yaris te 7 litre civarı kalıyor. Kullandığım güzargahta 100 km deki ortalama tüketimim 10 litreden fazla olduğu için ben o kadar gidemem. :) ama aynı şekil uzun yolda 150 km bile gidebilirim :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2015, 11:39:51 »
El kitabına göre yol bilgisayarı 8.3 lt litreden az yakıt kalınca düşük yakıt uyarısı veriyor. Artık 8 küsür litre yakıta kaç km gidilebileceği size kalmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2015, 11:46:29 »
çeyrek depo altına düşürme benzin pompasına zarar
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2015, 12:27:19 »
Lpg li araç kullanıyorsunuz anladığıma kadarı ile birçok lpg ci uyarır bu konu için ama benzin deponuzu çeyreğin altına düşürmeme özen gösterin veya yarıma yakın  olursa daha iyi olur çün ki siz aracı lpg kullanırken aracın benzin pompası çalışmaya devam ediyor .Yada benzin pompasına role taktırın araç lpg ye geçtiği anda benzin pompasını elektriği kesilsin .Lamba uyarısına gelince E12 kasalarda 55 litrelik depo bulunuyor benzin lambası yandığında 40 litre benzin alıyor yani lamba yandığında aracın deposunda 15 litre benzin oluyor .Sizdeki aracın deposu kaç litre bilmiyorum ama en kötü ihtimal içinde 10 litre benzin kalıyordur  veya daha fazla ortalama bir aracın 100 km de 8 litre benzin tükettiğini düşünürsek lamba yandığında 150-200 km kadar daha yol yapılabilir düşüncesindeyim ama denemedim hiçde riske atmadım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 265 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2015, 20:30:04 »
Lpg li araç kullanıyorsunuz anladığıma kadarı ile birçok lpg ci uyarır bu konu için ama benzin deponuzu çeyreğin altına düşürmeme özen gösterin veya yarıma yakın  olursa daha iyi olur çün ki siz aracı lpg kullanırken aracın benzin pompası çalışmaya devam ediyor .Yada benzin pompasına role taktırın araç lpg ye geçtiği anda benzin pompasını elektriği kesilsin .Lamba uyarısına gelince E12 kasalarda 55 litrelik depo bulunuyor benzin lambası yandığında 40 litre benzin alıyor yani lamba yandığında aracın deposunda 15 litre benzin oluyor .Sizdeki aracın deposu kaç litre bilmiyorum ama en kötü ihtimal içinde 10 litre benzin kalıyordur  veya daha fazla ortalama bir aracın 100 km de 8 litre benzin tükettiğini düşünürsek lamba yandığında 150-200 km kadar daha yol yapılabilir düşüncesindeyim ama denemedim hiçde riske atmadım

araç benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2015, 21:58:48 »
araç benzinli.

Hasan bey dediğiniz böyle birşey mi ?
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 04, 2015, 16:40:41 »
@Hasan Elçetin (34393) Anlattıklarınızdan bana bir sorun yok gibi geldi. Az miktar alınan yakıtlarda takip zorluğu olabiliyor. İkaz lambası yandıktan sonra 40-50 km daha gidilebiliyor daha fazla zorlamanızı tavsiye etmem. İkaz ışığı yanık kaldıktan sonra depoda 7-8 litre gibi yakıt kalır, yedek depodan kasıt bu.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2015, 17:42:41 »
@Hasan Elçetin (34393) Anlattıklarınızdan bana bir sorun yok gibi geldi. Az miktar alınan yakıtlarda takip zorluğu olabiliyor. İkaz lambası yandıktan sonra 40-50 km daha gidilebiliyor daha fazla zorlamanızı tavsiye etmem. İkaz ışığı yanık kaldıktan sonra depoda 7-8 litre gibi yakıt kalır, yedek depodan kasıt bu.

Abi benim araba memur olduğu mu anlamış olsa gerek garibanlığımı yüzüme vurur gibi sürekli yanıyor  :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 265 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2015, 21:34:21 »
Abi benim araba memur olduğu mu anlamış olsa gerek garibanlığımı yüzüme vurur gibi sürekli yanıyor  :rofl: :rofl: :rofl:

garibanlığın gözü kör olsun :rofl: şükür diyelim artık başka birşey demek düşmez heralde allah beterinden korusun :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 04, 2015, 21:35:22
Hasan bey dediğiniz böyle birşey mi ?

18 kmde ışık yanması mı? yok abi o kadar da değil benimki çok şükür  :)  benimki digital gösterge yakıt göstergesi.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 04, 2015, 21:36:47
çeyrek depo altına düşürme benzin pompasına zarar

inşallah bu aydan itibaren 50 50 değil 100 100 alcam hep:D 50 50 alınca çeyrek depoyu geçtim lamba çabuk yanıyor:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 04, 2015, 21:52:55 »
garibanlığın gözü kör olsun :rofl: şükür diyelim artık başka birşey demek düşmez heralde allah beterinden korusun :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 04, 2015, 21:35:22
18 kmde ışık yanması mı? yok abi o kadar da değil benimki çok şükür  :)  benimki digital gösterge yakıt göstergesi.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 04, 2015, 21:36:47

inşallah bu aydan itibaren 50 50 değil 100 100 alcam hep:D 50 50 alınca çeyrek depoyu geçtim lamba çabuk yanıyor:D

Amin. Aynen 50 tl alınca ışık çok çabuk yanıyor. Dijital de de ışık ibre sıfıra inincemi yanıyor. Bugün de pazartesi indirim ocak düşüncesiyle 20 tl lik aldım.  20 km gitmeden ışık şaka yaptım ben burdayım der gibi tekrar yandı  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 04, 2015, 23:04:29 »
Yakıt o kadar pahalı ki 30-40TL'lik benzinlere araç tepki vermiyor, yakıt var mı yok mu ecu bile anlayamıyor. :D
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2015, 10:27:40 »
Yakıt o kadar pahalı ki 30-40TL'lik benzinlere araç tepki vermiyor, yakıt var mı yok mu ecu bile anlayamıyor. :D

:lol: :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 265 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2015, 16:49:20 »
Amin. Aynen 50 tl alınca ışık çok çabuk yanıyor. Dijital de de ışık ibre sıfıra inincemi yanıyor. Bugün de pazartesi indirim ocak düşüncesiyle 20 tl lik aldım.  20 km gitmeden ışık şaka yaptım ben burdayım der gibi tekrar yandı  :rofl:

dijitalde ibre yok şöyle bir ekran var.

http://img.haberler.com/galeri/68/toyota-nin-altin-cocugu_30216_b.jpg

soldaki ekran dikey bir çizgiyle ikiye ayrılıyor. sağında duran tek çizgi hararet seviyesi. solunda duran çizgiler yakıt durumu. tek çizgiyi de bitirirsen ekrandaki herşey kayboluyor sesli ve görüntülü yakıt ikazı veriyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 05, 2015, 19:38:01 »
dijitalde ibre yok şöyle bir ekran var.

http://img.haberler.com/galeri/68/toyota-nin-altin-cocugu_30216_b.jpg

soldaki ekran dikey bir çizgiyle ikiye ayrılıyor. sağında duran tek çizgi hararet seviyesi. solunda duran çizgiler yakıt durumu. tek çizgiyi de bitirirsen ekrandaki herşey kayboluyor sesli ve görüntülü yakıt ikazı veriyor :)

Hasan hemen cahilliğimi yüzüme vur.
Tamam düzeltiyorum dijital yakıt göstergesi. ( Gerçi benim ibreden de kastım dijital göstergeydi ya neyse :)
Yani tüm cizgiler bitince yanıyor benzin ışığı anladığım kadarıyla. O vakit bir cazibesi kalmamış ki dijital olmasının.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 265 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 06, 2015, 19:25:17 »
Hasan hemen cahilliğimi yüzüme vur.
Tamam düzeltiyorum dijital yakıt göstergesi. ( Gerçi benim ibreden de kastım dijital göstergeydi ya neyse :)
Yani tüm cizgiler bitince yanıyor benzin ışığı anladığım kadarıyla. O vakit bir cazibesi kalmamış ki dijital olmasının.

abi dijital yakıt göstergesinden beklentin nedir :rofl: bitince yakıt mı üretsin istiyon nerdeeee keşkeeeeeeeeeeee :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 06, 2015, 20:43:01 »
abi dijital yakıt göstergesinden beklentin nedir :rofl: bitince yakıt mı üretsin istiyon nerdeeee keşkeeeeeeeeeeee :lol: :lol:

Yok be nerdeee keşke öyle olsa :D
Bu zamana kadar bindiğim arabaların çoğunda ibre sona gelmeden son çeyrekte benzin ışığını yakıyordu ve toplam gidilecek mesafede hemen hemen göstergenin gösterdiğiyle aynıydı. Toyotada ise ibre sıfırda ışık yakıyor ve bazen sıfıra gelmeden de yakıyor bende. O nedenle garibime gitti. Dijitalde belki son basamakta yakıp oda gidince en fazla 10 km daha gidersin misali olmasını beklerdim :D