0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Denizli ve Korkuteli rampalarında çıkış hızı ortalama 110 km/h-düz yolda geçilmenin intikamı olarak)
Denizli ve Korkuteli rampalarında çıkış hızı ortalama 110 km/h-düz yolda geçilmenin intikamı olarak)
olur mu yaa imkansız, o motorla o yokuşu, o yükle çıkmak imkansızçekmez o motor o kasayı
Merhaba Arkadaşlar,Devir ekonomi devri olunca insan da merak ediyor, bir depo yakıt ile en uzun ne kadar yol alınabilir diye. eşim ve oğlumu sinir etme pahasına izmir-antalya-izmir hattını tam 41 lt mazotla kat ettim (Aralık 2008).Lt : 2.56 YTLMesafe : 930 kmKm maliyeti : 0,112 ykrAraç bilgisayarı : 4.1 lt / 100 km, hız 72 km/h)Yük durumu : 3 yetişkin, tepeleme dolu bagajSeyir hızı : ortalama 85 km/h (Denizli ve Korkuteli rampalarında çıkış hızı ortalama 110 km/h-düz yolda geçilmenin intikamı olarak)Araç : 2008 dizel Corolla (3.800 km)Güzergah : Gidiş:Aydın(otobandan)-Denizli-Korkuteli-Antalya , Dönüş:Korkuteli-Tefenni-Yeşilova-Serinhisar-Denizli-Buldan-Salihli41 lt ile 930 km hesabına göre 1 depo ile yaklaşık 1250 km yol yapmak olası görünüyor. Sürücü hariç yaklaşık 200 kg extra yük ve güzergahta rampaların bolluğunu düşünürsek yakıt ekonomisi iyinin de ötesinde diyebiliriz. (Not:İlk defa dizel bir aracım oldu, rampalarda gaz kesmeden çıkmanın ne demek olduğunu bu araçta gördüm.)4.1 ortalama aşırı iyi ama daha iyisi de olabilir, sizler ne dersiniz?Saygılarımla...
Süpersiniz ben Antalya da hergün Kemer-Kumluca arası gidip geliyorum.Ne kadar denediysem denyeyim 4,5 lt altına düşemedim malesef. "O da bazı yerlerde cut off olsa bile boşa alarak...
Yeni nesil dizel kullandınız mı hiç?
Değerler süper hakikaten tebrikler...Ancak benim önceki şirket arabam olan 2008 Megane 2 1.5 Dci'da dikkatimi çeken birşey olmuştu. Araç 5.viteste 70-80 km ile giderken 100-110 ile giderkenden daha çok tüketiyordu. Sanırım turbonun açış devriyle vs ilgili. Sizde bir ara deneyin bunu.