Gönderen Konu: Yeni dizel corolla ile en uzun yol  (Okunma sayısı 5200 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Yeni dizel corolla ile en uzun yol
« : Aralık 12, 2008, 14:14:10 »
Merhaba Arkadaşlar,

Devir ekonomi devri olunca insan da merak ediyor, bir depo yakıt ile en uzun ne kadar yol alınabilir diye. eşim ve oğlumu sinir etme pahasına izmir-antalya-izmir hattını tam 41 lt mazotla kat ettim (Aralık 2008).
Lt : 2.56 YTL
Mesafe : 930 km
Km maliyeti : 0,112 ykr
Araç bilgisayarı : 4.1 lt / 100 km, hız 72 km/h)
Yük durumu : 3 yetişkin, tepeleme dolu bagaj
Seyir hızı : ortalama 85 km/h (Denizli ve Korkuteli rampalarında çıkış hızı ortalama 110 km/h-düz yolda geçilmenin intikamı olarak)
Araç : 2008 dizel Corolla (3.800 km)
Güzergah : Gidiş:Aydın(otobandan)-Denizli-Korkuteli-Antalya , Dönüş:Korkuteli-Tefenni-Yeşilova-Serinhisar-Denizli-Buldan-Salihli

41 lt ile 930 km hesabına göre 1 depo ile yaklaşık 1250 km yol yapmak olası görünüyor. Sürücü hariç yaklaşık 200 kg extra yük ve güzergahta rampaların bolluğunu düşünürsek yakıt ekonomisi iyinin de ötesinde diyebiliriz.

(Not:İlk defa dizel bir aracım oldu, rampalarda gaz kesmeden çıkmanın ne demek olduğunu bu araçta gördüm.)

4.1 ortalama aşırı iyi ama daha iyisi de olabilir, sizler ne dersiniz?

Saygılarımla...

Toyota Club Türkiye

Yeni dizel corolla ile en uzun yol
« : Aralık 12, 2008, 14:14:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni dizel corolla ile en uzun yol
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2008, 15:25:36 »
Daha iyisi için çok sabırlı olmak lazım çook. Ben de bayram tatilinde 530 km yol yaptım. Aslında niyetim 90'ın üzerine çıkmayıp, 4.0'ın altına düşüyo mu diye bir denemekti ama çoğu zaman 120 km/h hıza çıktığınızı anlamıyorsunuz bile. Önceki aracımda 100km/h ile girdiğim rampayı 70 km/h ile bitirirdim, bununla rampa ya da düz yol fark etmiyor.

Gidişte 4.8 lt, dönüşte 4.7 litre yaktı. ( Aydın-Denizli-Dinar-Burdur) İkisinde de yol bilgisayarı verilerine göre ortalama hız 88 km/h ama yolun %90 lik bir kısmında 110-130 arası gittim. 

Yol bilgisayarına göre 0,123 Ykr luk bir değer ortaya çıkıyor. Tabii buna %5-10 luk bir yanılma payı katsanız bile araç uzun yolda çok ekonomik.

2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2008, 18:38:53 »
Çok başarılı bir sürüş tebrik ederim.
Lakin ortalamayı 15-20km/h artırırsanız 90km/h civarı  hem daha hızlı gidersiniz
hem de tüketim  4.5-4.8  çıkıp pek fark yaratmış olmaz.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2008, 19:48:46 »
Bu rakamlar süperrrrr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2008, 10:03:54 »
geçtiğimiz yaz, tatil için henüz 1 aylık olan corolla d4d ile artvin den (yusufeli ilçesi)yola çıkıp erzurum, erzincan, sivas, yozgat, ankara, eskişehir, kütahya, bursa son noktası olmak üzere yol yaptım. eskişehirden bursaya direk geçmedim. eskişehir'den kütahya'ya oradan bursa'ya geçtiğimden yolum 100 km kadar uzadı . ortalama 2800 km kadar yol yaptım gidiş dönüş. ortalama 4,3 lt/100 km yakıt harcadı aracım. ankara es es arası, plakası bile henüz takılmamış benzinli ford mondeo ile  kapışmasak 4,1 lerde olabilirdi sanırım :) araç uzun yolda çok ama çok zevkliydi (birde ön cam direkleri tıkırdamasaydı ahhh) rampalar hiç bu kadar tatlı olmamıştı. 1,6 110 hp corollam vardı önceden, şu an babama devrettim. uzun yolda dizelden aldığım keyfi benzinli corolladan almazdım. performans, tasarruf hepsi bir arada son aracımda. turbo intercooler süper bir olay. dizelden vazgeçmem diyorum şimdi. toyotanızla iyi sürüşler dilerim
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2008, 19:35:30 »
Araç içinden tıkırtı gelmesi özellikle bozuk satıhlı yollarda benim de başıma gelen bir olay. fakat ses gelen yeri parmağımla biraz sıkıştırınca ses kesiliyor tabii bir süreliğine...

Esas problemim özellikle kaymak asfaltta örneğin 40-50 km hızka giderken yavaşladığımda araçtan gelen bir uğultu. Servise sordum, dizel araçlarda turbodan bu sesin gelmesinin normal olduğunu söylediler. Mantıklı dedim, fakat sonradan saçma olduğunu düşündüm. Boş bir yolda 30 km hızla giderken kontağı kapattım ve motorun sesinin kesilmesin sağladım. Fakat haklıydım, ses kesilmedi, bu durumda kala kala mekanik bir problem kalıyor. Bu dertten muzdarip olan inşallah sadece benimdir, servis düzeltir nasıl olsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2008, 15:03:45 »
(Denizli ve Korkuteli rampalarında çıkış hızı ortalama 110 km/h-düz yolda geçilmenin intikamı olarak)
Dün ben de yaptım bu dediğinizi :) İşin en tatlı kısmı o oluyor zaten. Tüketim de iyi bence. 4,5 litre ortalama tüketim oluyor şu sıralar bende ama bazen düzlükte çalan müziğe orantılı hızlanıyorum, o neden oluyor tüketim artışına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 14, 2008, 15:10:06 »
Değerler süper hakikaten tebrikler...Ancak benim önceki şirket arabam olan 2008 Megane 2 1.5 Dci'da dikkatimi çeken birşey olmuştu. Araç 5.viteste 70-80 km ile giderken 100-110 ile giderkenden daha çok tüketiyordu. Sanırım turbonun açış devriyle vs ilgili. Sizde bir ara deneyin bunu.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 14, 2008, 17:50:37 »
Denizli ve Korkuteli rampalarında çıkış hızı ortalama 110 km/h-düz yolda geçilmenin intikamı olarak)

olur mu yaa imkansız, o motorla o yokuşu, o yükle çıkmak imkansız
çekmez o motor o kasayı :)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 14, 2008, 18:30:25 »
Yeni nesil dizel kullandınız mı hiç? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Aralık 14, 2008, 18:48:19 »
Bayramda yaklaşık olarak 1100 km yaptım gidiş ve dönüş. 4,8 Lt. gösterdi yolbilgisayarı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2008, 18:51:13 »
Merhaba Arkadaşlar,

Devir ekonomi devri olunca insan da merak ediyor, bir depo yakıt ile en uzun ne kadar yol alınabilir diye. eşim ve oğlumu sinir etme pahasına izmir-antalya-izmir hattını tam 41 lt mazotla kat ettim (Aralık 2008).
Lt : 2.56 YTL
Mesafe : 930 km
Km maliyeti : 0,112 ykr
Araç bilgisayarı : 4.1 lt / 100 km, hız 72 km/h)
Yük durumu : 3 yetişkin, tepeleme dolu bagaj
Seyir hızı : ortalama 85 km/h (Denizli ve Korkuteli rampalarında çıkış hızı ortalama 110 km/h-düz yolda geçilmenin intikamı olarak)
Araç : 2008 dizel Corolla (3.800 km)
Güzergah : Gidiş:Aydın(otobandan)-Denizli-Korkuteli-Antalya , Dönüş:Korkuteli-Tefenni-Yeşilova-Serinhisar-Denizli-Buldan-Salihli

41 lt ile 930 km hesabına göre 1 depo ile yaklaşık 1250 km yol yapmak olası görünüyor. Sürücü hariç yaklaşık 200 kg extra yük ve güzergahta rampaların bolluğunu düşünürsek yakıt ekonomisi iyinin de ötesinde diyebiliriz.

(Not:İlk defa dizel bir aracım oldu, rampalarda gaz kesmeden çıkmanın ne demek olduğunu bu araçta gördüm.)

4.1 ortalama aşırı iyi ama daha iyisi de olabilir, sizler ne dersiniz?

Saygılarımla...

Süpersiniz ben Antalya da  hergün Kemer-Kumluca arası gidip geliyorum.Ne kadar denediysem denyeyim 4,5 lt altına düşemedim malesef. "O da bazı yerlerde cut off olsa bile boşa alarak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 14, 2008, 18:53:17 »
Süpersiniz ben Antalya da  hergün Kemer-Kumluca arası gidip geliyorum.Ne kadar denediysem denyeyim 4,5 lt altına düşemedim malesef. "O da bazı yerlerde cut off olsa bile boşa alarak...
Yanlız boşa alınca cut-off devre dışı kalıyor, aracın yüksek viteste ve belli bir devir bandında kalması gerekli bildiğim kadarıyla...Yani araç 5.viteste yokuş aşağı 2000 devirde kompresyonda inerken boşta yaktığından az yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 14, 2008, 22:44:51 »

Yeni nesil dizel kullandınız mı hiç? :)

üsteki mesajımı milletin basit yorumlarına nispeten yazdım. millet tutturmuş 1.4 motor araca az geliyor diye. teste çıkıyoruz "aaa bu iiyi gidiyormuş" diyorlar. hani az geliyordu diyorum. "olsun yine de yokuşta çekmez" diyorlar. milletin şu çok bilmişliği öldürecek beni.

gayet te güzel çekiyor vallahi, mis gibi gidiyor araba
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 15, 2008, 08:33:01 »
ok ben de gerçekten öyle yazdınız sandım:)))))
hakikaten doğru söylüyorsun ama, 1.4 çeker mi diyorlar da 1.4 turbo dizeller cinnahı bir çıkıyor ki aman allah:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 15, 2008, 09:11:21 »
Değerler süper hakikaten tebrikler...Ancak benim önceki şirket arabam olan 2008 Megane 2 1.5 Dci'da dikkatimi çeken birşey olmuştu. Araç 5.viteste 70-80 km ile giderken 100-110 ile giderkenden daha çok tüketiyordu. Sanırım turbonun açış devriyle vs ilgili. Sizde bir ara deneyin bunu.
bu bilgide bir hata olmalı.   70-80 ile giderken  megane 3.5-4lt yakar ,  100-110 ile giderken 4.5 civarı yakar.
lakin  70 le giderken yokus cıkılıyorsa , 100-110 la giderken hafif iniş var ise bu degerler farklılık gosterip birbirinden ustun olabilir.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 15, 2008, 09:46:59 »
Ya sayısal olarak ölçmemiştim ancak bana öyle gelmişti yaptığı km.den... Bu tamamen turbonun verimli çalıştığı devirle alakalı. 70 ile 5.viteste devir çok düşük kaldığından verimli çalışmıyor, sebebini bu olayak düşünmüştüm ben...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Aralık 15, 2008, 10:51:29 »
1.4 motor bu arabaya az değil arkadaşlar. ilk defa dizel kullanıyorum, hızlanması turbonun açıldığı 2000 devire kadar çok ağır, bu kabulümdür. Fakat turbonun açılması ile benzinliden bir farkı yok, buna inanabilirsiniz. bir önceki aracım 2005 corolla idi, fakat Manisa rampalarında sıkıyorsa hızlan, sabit hızı korumak bile çoğu zaman imkansızdı. Daha dün 850 kg, 1.6 benzinli motoru olan golf'lü arkadaşım bana yetişebilmek için 4'le o rampaları çıktı (ben tabii ki 5.viteste, 4 yetişkin mevcutla) ama dikiz aynasında gittikçe küçülmekten kurtulamadı.
1.4 motor ile bu araç rampada çekmez diyen arkadaşlarımız altlarındaki 1.6 benzinliler ile kimsenin canını-malını tehlikeye atmayacak şekilde tatlı bir iddiaya girebilirler, sonuçta ağanın eli tutulmaz, çünkü iddiayı kaybedecekleri aşikardır.  -_-

Gelelim tasarrufa...4.1 ortalamayı yaparken turbonun açılmadığı devir olan 2000 devirin çok az altında tutmaya çalıştım. Bunun etkisi vardır sanıyorum ama tabii bir de aynı güzergahı 2100-2200 devir aralığında gitmeden birşey söylemek çok zor. Gerekmedikçe ani hızlanma veya ani durma, yokuşun başında boşa atma gibi atraksiyonlara asla girmem, bunların da yakıtı etkilediği malumunuzdur...

Yazın aynı yoldan gittiğimde klima açıkken 90 km civarı hızla yakıt 4.3 lt/100 km idi. Sanırım klima çok bir külfet getirmeyecek. Bir de cruise kontrol olsaydı o zaman 4'ün altına kesin inerdi.

Kazasız belasız günler dileklerimle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 15, 2008, 11:12:06 »
Araç hem ekonomik hem de performans olarak bana yetiyor da artıyor bile. İnanın bana Dinar yokuşunda bir RAV4 ' ü solladım yani. Adam fazla basmadı mutlaka da benim hızım hem de rampada 120 idi ve gaza dokunmaya devam ettikçe daha da hızlanacak. Bu bana yetiyor. Hem keyif alıyorsunuz hem de buna rağmen ekonomik bir yolculuk yapıyorsunuz. Daha ne isteyeyim?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 15, 2008, 12:10:29 »
sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum. ve bende kuşadası bursa arasında bu değerlere yakın gitmişliğim vardır. Fabrika verilerini tutturmak çok kolay ;)