0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar herkese merhabalar. Oncelikle 15 gun once 1.6 advance sifir corollami aldim. Aractan genel olarak cok memnunum fakat su son zamanlarda touch ekranla ilgili ufak bir sorunim var. Her zaman degil ama sikca rastladigim bir sikinti. aracta radyo acikken kontagi kapatiyorum. Aksam ise araci calistiriyorum taman radyo caliyor ilk basta fakat 5/6sanitye sonra kendiliginden usb ye geciyor. Ayarla alakali bir durum mu yoksa bu bir sikinti mi yardim ederseniz sevinirim
Merhaba Yunus Bey,Bu bi problem değil bendede aynı durum mevcut benim bulabildiğim bi ayar olmadığından usb kullanacağım zaman takıyorum varsa yapılabilecek ayar arkadaşlar dönüş yapacaktır .
Teşekkürler Mesut Bey içimi rahatlattınız demekki bu modellerin hepsi böyle ama çok fazla büyük bir sorun olmasa da umarım çözümü bulan arkadaş vardır
problem yok ama ben araçtan inerken usb takmışsam radyoya alıyorum, ama telefonumu bağladıysam sıkıntı olmuyor aracınız hayırlı uğurlu olsun araç bilgileri nedir? jantlar farklı geldi advance galiba?
aracı kapatırken radyoda olsa dahi bir sonraki çalıştırmada bazen usb ye geçiyor
Yunus bey aracınız hayırlısı olsun güzel günlerde kullanılırsınız inşallah. Toyotanın malum teybi ile sanırım sorun yaşamayanımız çok azdır galiba. Sorununuz ile ilgili tavsiyem kullandığınız usb cihazınızın içeriğinde çok fazla klasör ve bu klasörlerin için çok fazla yada birden fazla alt klasör var ise teyb bunları okuyup sırayla hangisi mp3 diye ayırması zaman alıyor ve işlemi tamamladıktan sonra eskiden uyarı vermiyordu direk usb geçiyordu ama arızalı ekranım değiştikten sonra usb takınca ses dosyası bulundu yada bulunmadı diyip ok ekrannı gelerek istersem usb moduna geçiyor. Tavsiyem mp3leri direk içine atıp usb içinde mp3 den başka dosya türü ve klasör koymamanızdır.İnşallah sorununuz en kısa sürede çözüme kavuşur.
usb ye geçmesi enteresan geldi. bir kaç kere deneme yapınız. mesela aux bağlayın aracı kapatıp aux u çıkarın sonra tekrar kontağı açınca önce radyo sonra usb mi olacak? ben aygıt yada cihaz bulunamadı dediğini hatırlıyorumekranda sorun olup olmadığını bilmeyenler var. aracı tatilden tatile görünce malum bende flash sıkıntısı olarak düşündüm ama yeniden kontağı açınca usb bağlı değil galiba. öyle anladımpeki , ayarlarını sıfırlayın cihazın?bayiye geldiğinde farklılık olabilir. aracı ilk teslim aldıklarında navigasyon sürekli bir yeri tarif etmiş, ailemde beni arayıp soruyorlardı "araç bizi bir bilinmeyene götürmek istiyor" diye
O zaman problem yok Bende 5.5 gb lık Orhan Gencebay ve Neşet Ertaş diskografileri var , her album kendi klasöründe . Araçta takılı bıraktıysam açılışta hemen usb ile başlıyor radyo ile başlamıyorBenden başka bu flashı dinleyen yok, çıkarıp araçtan inince aygıt bulunamadı diyor Onun için önce radyoya geçip çıkarıyorumO nokta garip geldi kendisi radyoya geçmiyorAma dediğiniz gibi yapmadı direkt flashta kaldığı şarkının kaldığı dakikasından başlıyor
Bu bir problem değil sistem o şekilde ayarlanmıştır.Fabrika ayarlarında sistem önce önce dışarıdan takılı bir kaynak olup olmadığını kontrol eder,sonra yok ise sırayla önce cd sonra sabit hafıza ve en sonda radyoya geçer.Bu testler sırasında kontrollerde ilk bulduğu kaynağa yönelir.sizin usb ye geçme sebebi bu.Yani içiniz rahat olsun arıza filan yok.Devamlı usb dinlemiyorsanız araçtan inerken usb yi ayırın.Ayrıca bu usb nin de ömrünü uzatır.Benim arabamda genelde radyo dinlediğim için sadece kullanacağım zaman usb yada cd takıyorum.Telefon müziklerini dinlemek için araç senkronizasyonu yapıldıysa telefonunuzdaki ses ve görüntü dosyalarına dikkat edin.Her an bir kaza yaşanabilir.Ben de ciddi bir kaza olmadı ama çok komik bir durum oldu tabi. Bizim ergen kuzen, kız arkadaşına kayıt ettiği mesajı silmemiş ve Bursa'ya giderken Metallica ardından merhaba aşkım şarkısı başladı.Çocuğun o panik haline gülmekten mola vermek zorunda kaldım )))))
Ara sıra olma sebebi şu.Sistem okumaya başladığında önce çevre birimlerine bakar.Çevre birimlerinde çok fazla dosya var ise o tarama bitene kadar sıradaki birimlere devam eder.İşlem bittiğinde şayet ikinci bir komut verilmişse onu uygular değilse yarım kalan işlemden devam eder.Yarım kalan derken çok fazla dosya olan usb dir. Aslında bu sıkıntı da değil varsın bir kaç saniye sonra müzik başlasın yada usb de mp3 yükle ve klasör sınıflaması yapma.Reklamda dediği gibi -öyle,dümdüz.-
Benimde touch ekran bu sabah aracımı çalıştırıp 20 30 metre ilerledikten sonra ekran kendi kendine kapandı açıldı bişeyler oldu anlamadım
Aracınızı kazası belasiz kullanmak dileğiyle. Usb sorununa gelince eğer aracı radyoda bırakarak kontağı kapatılması durumunda usb okumak için ugrasmamasi lazım. Ama usb ilk defa takılıyorum her tamamında usb otomatik olarak devreye girecektir. Bence kullanma kılavuzu iyice okunmalı. Tüm cevapla r orada var esasen. Ben de usb problemi olmuyor. Yada içinde sadece mp3 değil kızım için filmlerde var. Ama ayırmak için problem yaşadığı mı hatırlamıyorum.