Gönderen Konu: Touch 2 kucuk sorunu  (Okunma sayısı 3056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 450
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Touch 2 kucuk sorunu
« : Nisan 01, 2015, 15:21:39 »
Arkadaslar herkese merhabalar. Oncelikle 15 gun once 1.6 advance sifir corollami aldim. Aractan genel olarak cok memnunum fakat su son zamanlarda touch ekranla ilgili ufak bir sorunim var. Her zaman degil ama sikca rastladigim bir sikinti.  aracta radyo acikken kontagi kapatiyorum. Aksam ise araci calistiriyorum taman radyo caliyor ilk basta fakat 5/6sanitye sonra kendiliginden usb ye geciyor. Ayarla alakali bir durum mu yoksa bu bir sikinti mi yardim ederseniz sevinirim
2015 1.6 advanced inci beyazı corolla

Toyota Club Türkiye

Touch 2 kucuk sorunu
« : Nisan 01, 2015, 15:21:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11200
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Touch 2 kucuk sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2015, 23:21:37 »
Arkadaslar herkese merhabalar. Oncelikle 15 gun once 1.6 advance sifir corollami aldim. Aractan genel olarak cok memnunum fakat su son zamanlarda touch ekranla ilgili ufak bir sorunim var. Her zaman degil ama sikca rastladigim bir sikinti.  aracta radyo acikken kontagi kapatiyorum. Aksam ise araci calistiriyorum taman radyo caliyor ilk basta fakat 5/6sanitye sonra kendiliginden usb ye geciyor. Ayarla alakali bir durum mu yoksa bu bir sikinti mi yardim ederseniz sevinirim

Merhaba Yunus Bey,

Bu bi problem değil bendede aynı durum mevcut benim bulabildiğim bi ayar olmadığından usb kullanacağım zaman takıyorum varsa yapılabilecek ayar arkadaşlar dönüş yapacaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2015, 00:13:23 »
Merhaba Yunus Bey,

Bu bi problem değil bendede aynı durum mevcut benim bulabildiğim bi ayar olmadığından usb kullanacağım zaman takıyorum varsa yapılabilecek ayar arkadaşlar dönüş yapacaktır .
Teşekkürler Mesut Bey içimi rahatlattınız demekki bu modellerin hepsi böyle ama çok fazla büyük bir sorun olmasa da umarım çözümü bulan arkadaş vardır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2015, 00:56:56 »
Teşekkürler Mesut Bey içimi rahatlattınız demekki bu modellerin hepsi böyle ama çok fazla büyük bir sorun olmasa da umarım çözümü bulan arkadaş vardır :)

problem yok ama ben araçtan inerken usb takmışsam radyoya alıyorum, ama telefonumu bağladıysam sıkıntı olmuyor :)

aracınız hayırlı uğurlu olsun :)

araç bilgileri nedir? jantlar farklı geldi advance galiba?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2015, 01:21:16 »
problem yok ama ben araçtan inerken usb takmışsam radyoya alıyorum, ama telefonumu bağladıysam sıkıntı olmuyor :)

aracınız hayırlı uğurlu olsun :)

araç bilgileri nedir? jantlar farklı geldi advance galiba?
aracı kapatırken radyoda olsa dahi bir sonraki çalıştırmada bazen usb ye geçiyor  >:(
arac 2015 1.6 advance evet jantlar siyah ama karar verememiştim siyah mı gri mi diye ama griye karar verdim o yüzden sipariş verdi servis ücretsiz diğeri ile değişim yapılacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 11000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2015, 02:40:00 »
Yunus bey aracınız hayırlısı olsun güzel günlerde kullanılırsınız inşallah. Toyotanın malum teybi ile sanırım sorun yaşamayanımız çok azdır galiba. Sorununuz ile ilgili tavsiyem kullandığınız usb cihazınızın içeriğinde çok fazla klasör ve bu klasörlerin için çok fazla yada birden fazla alt klasör var ise teyb bunları okuyup sırayla hangisi mp3 diye ayırması zaman alıyor ve işlemi tamamladıktan sonra eskiden uyarı vermiyordu direk usb geçiyordu ama arızalı ekranım değiştikten sonra usb takınca ses dosyası bulundu yada bulunmadı diyip ok ekrannı gelerek istersem usb moduna geçiyor. Tavsiyem mp3leri direk içine atıp usb içinde mp3 den başka dosya türü ve klasör koymamanızdır.
İnşallah sorununuz en kısa sürede çözüme kavuşur.
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2015, 03:04:34 »
aracı kapatırken radyoda olsa dahi bir sonraki çalıştırmada bazen usb ye geçiyor  >:(

usb ye geçmesi enteresan geldi. bir kaç kere deneme yapınız. mesela aux bağlayın aracı kapatıp aux u çıkarın sonra tekrar kontağı açınca önce radyo sonra usb mi olacak? ben aygıt yada cihaz bulunamadı dediğini hatırlıyorum

Yunus bey aracınız hayırlısı olsun güzel günlerde kullanılırsınız inşallah. Toyotanın malum teybi ile sanırım sorun yaşamayanımız çok azdır galiba. Sorununuz ile ilgili tavsiyem kullandığınız usb cihazınızın içeriğinde çok fazla klasör ve bu klasörlerin için çok fazla yada birden fazla alt klasör var ise teyb bunları okuyup sırayla hangisi mp3 diye ayırması zaman alıyor ve işlemi tamamladıktan sonra eskiden uyarı vermiyordu direk usb geçiyordu ama arızalı ekranım değiştikten sonra usb takınca ses dosyası bulundu yada bulunmadı diyip ok ekrannı gelerek istersem usb moduna geçiyor. Tavsiyem mp3leri direk içine atıp usb içinde mp3 den başka dosya türü ve klasör koymamanızdır.

ekranda sorun olup olmadığını bilmeyenler var. aracı tatilden tatile görünce malum :(

bende flash sıkıntısı olarak düşündüm ama yeniden kontağı açınca usb bağlı değil galiba. öyle anladım

peki , ayarlarını sıfırlayın cihazın?

bayiye geldiğinde farklılık olabilir. aracı ilk teslim aldıklarında navigasyon sürekli bir yeri tarif etmiş, ailemde beni arayıp soruyorlardı "araç bizi bir bilinmeyene götürmek istiyor" diye :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 11000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 02, 2015, 03:21:24 »
Kaan bey bu ekranlar gerçekten sorunlu bence aileniz yine iyi farketmişler ki durumu da boş yere gitmemişler  :) Bu ekran üzerine epey kafa yoruyorum ama adamlar kapalı kutu yapmışlar toyotadan aldığım bağlantı şemaları ile tableti veri portu üzerinden sanki modül varmış gibi ekranı kandırmak niyetim ama :) Bakalım belki bir gün çözeriz :)

Yunus beyin durumu bana da garip geldi ama dediğim yöntem yüzünden olabilir bence denemekte fayda var en azından  ;)
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 02, 2015, 09:03:45 »
Cihan bey ilk once tsk ediyorum guzel dilekleriniz icin insallah hepimiz kazasiz belasiz gunlerde kullaniriz araclarimiz.
Soruna gelince dediginiz gibi cok fazla klasor var flash da belki de bundan dolayi yapiyodur o zaman aksam bi deneyeyim deeiginizi denemekte fayda var

Mesaj Birleştirildi: Nisan 02, 2015, 09:09:10
usb ye geçmesi enteresan geldi. bir kaç kere deneme yapınız. mesela aux bağlayın aracı kapatıp aux u çıkarın sonra tekrar kontağı açınca önce radyo sonra usb mi olacak? ben aygıt yada cihaz bulunamadı dediğini hatırlıyorum

ekranda sorun olup olmadığını bilmeyenler var. aracı tatilden tatile görünce malum :(

bende flash sıkıntısı olarak düşündüm ama yeniden kontağı açınca usb bağlı değil galiba. öyle anladım

peki , ayarlarını sıfırlayın cihazın?

bayiye geldiğinde farklılık olabilir. aracı ilk teslim aldıklarında navigasyon sürekli bir yeri tarif etmiş, ailemde beni arayıp soruyorlardı "araç bizi bir bilinmeyene götürmek istiyor" diye :)
Kaan bey tskler yardiminiz icin sizin dediginizi de uygulayacagim en kisa surede.
Bu arada sanirim yanlis anlamissiniz usb herzaman takili cikarmiyorum hic usb takili ama radyo dinliyorum diyelim aksam araci o sekilde kapattim sabah araca bindim kontagi actim radyo calisiyor buraya kadar hersey normal fakat 5 saniye sonra usb ye geciyor sorun bu. Artik sorunmudir bilmiyorum ama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 02, 2015, 10:09:57 »
O zaman problem yok :)

Bende 5.5 gb lık Orhan Gencebay ve Neşet Ertaş diskografileri var , her album kendi klasöründe . Araçta takılı bıraktıysam açılışta hemen usb ile başlıyor radyo ile başlamıyor

Benden başka bu flashı dinleyen yok, çıkarıp araçtan inince aygıt bulunamadı diyor
Onun için önce radyoya geçip çıkarıyorum
O nokta garip geldi kendisi radyoya geçmiyor

Ama dediğiniz gibi yapmadı direkt flashta kaldığı şarkının kaldığı dakikasından başlıyor
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 02, 2015, 10:38:40 »
Bu bir problem değil sistem o şekilde ayarlanmıştır.Fabrika ayarlarında sistem önce önce dışarıdan takılı bir kaynak olup olmadığını kontrol eder,sonra yok ise sırayla önce cd sonra sabit hafıza ve en sonda radyoya geçer.Bu testler sırasında kontrollerde ilk bulduğu kaynağa yönelir.sizin usb ye geçme sebebi bu.Yani içiniz rahat olsun arıza filan yok.Devamlı usb dinlemiyorsanız araçtan inerken usb yi ayırın.Ayrıca bu usb nin de ömrünü uzatır.Benim arabamda genelde radyo dinlediğim için sadece kullanacağım zaman usb yada cd takıyorum.

Telefon müziklerini dinlemek için araç senkronizasyonu yapıldıysa telefonunuzdaki ses ve görüntü dosyalarına dikkat edin.Her an bir kaza yaşanabilir.Ben de ciddi bir kaza olmadı ama çok komik bir durum oldu tabi. Bizim ergen kuzen, kız arkadaşına kayıt ettiği mesajı silmemiş ve Bursa'ya giderken Metallica ardından merhaba aşkım şarkısı başladı.Çocuğun o panik haline gülmekten mola vermek zorunda kaldım :))))))
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 02, 2015, 10:51:51 »
O zaman problem yok :)

Bende 5.5 gb lık Orhan Gencebay ve Neşet Ertaş diskografileri var , her album kendi klasöründe . Araçta takılı bıraktıysam açılışta hemen usb ile başlıyor radyo ile başlamıyor

Benden başka bu flashı dinleyen yok, çıkarıp araçtan inince aygıt bulunamadı diyor
Onun için önce radyoya geçip çıkarıyorum
O nokta garip geldi kendisi radyoya geçmiyor

Ama dediğiniz gibi yapmadı direkt flashta kaldığı şarkının kaldığı dakikasından başlıyor
Bilemedim simdi tuhaflik var mi yok mu  :) Allahtan herzaman yapmiyo da cpk kafama takilmiyor  :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 02, 2015, 10:53:38
Bu bir problem değil sistem o şekilde ayarlanmıştır.Fabrika ayarlarında sistem önce önce dışarıdan takılı bir kaynak olup olmadığını kontrol eder,sonra yok ise sırayla önce cd sonra sabit hafıza ve en sonda radyoya geçer.Bu testler sırasında kontrollerde ilk bulduğu kaynağa yönelir.sizin usb ye geçme sebebi bu.Yani içiniz rahat olsun arıza filan yok.Devamlı usb dinlemiyorsanız araçtan inerken usb yi ayırın.Ayrıca bu usb nin de ömrünü uzatır.Benim arabamda genelde radyo dinlediğim için sadece kullanacağım zaman usb yada cd takıyorum.

Telefon müziklerini dinlemek için araç senkronizasyonu yapıldıysa telefonunuzdaki ses ve görüntü dosyalarına dikkat edin.Her an bir kaza yaşanabilir.Ben de ciddi bir kaza olmadı ama çok komik bir durum oldu tabi. Bizim ergen kuzen, kız arkadaşına kayıt ettiği mesajı silmemiş ve Bursa'ya giderken Metallica ardından merhaba aşkım şarkısı başladı.Çocuğun o panik haline gülmekten mola vermek zorunda kaldım :))))))
Evet telefonla ile ilgili o konuda bilgim var ama sizin basiniza gelende komik bir durum olmus :)
Diger taraftan dediginiz gibi olsa bu usb ile baslama olayini surekli yapmasi lazim ama bende ara sira oluyor  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 02, 2015, 11:16:06 »
Ara sıra olma sebebi şu.Sistem okumaya başladığında önce çevre birimlerine bakar.Çevre birimlerinde çok fazla dosya var ise o tarama bitene kadar sıradaki birimlere devam eder.İşlem bittiğinde şayet ikinci bir komut verilmişse onu uygular değilse yarım kalan işlemden devam eder.Yarım kalan derken çok fazla dosya olan usb dir. Aslında bu sıkıntı da değil varsın bir kaç saniye sonra müzik başlasın :) yada usb de mp3 yükle ve klasör sınıflaması yapma.Reklamda dediği gibi  -öyle,dümdüz.- :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 18841
  • 57 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 02, 2015, 11:31:25 »
Benimde touch ekran bu sabah aracımı çalıştırıp 20 30 metre ilerledikten sonra ekran kendi kendine kapandı açıldı bişeyler oldu anlamadım  :)
E160 1.6 Advance Multidrive S..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 02, 2015, 14:16:33 »
Ara sıra olma sebebi şu.Sistem okumaya başladığında önce çevre birimlerine bakar.Çevre birimlerinde çok fazla dosya var ise o tarama bitene kadar sıradaki birimlere devam eder.İşlem bittiğinde şayet ikinci bir komut verilmişse onu uygular değilse yarım kalan işlemden devam eder.Yarım kalan derken çok fazla dosya olan usb dir. Aslında bu sıkıntı da değil varsın bir kaç saniye sonra müzik başlasın :) yada usb de mp3 yükle ve klasör sınıflaması yapma.Reklamda dediği gibi  -öyle,dümdüz.- :)
Evet sanirim bendeki sikinti cok fazla dosya var ondan bu sekilde oluyor tesekkurler mehmet ali bey yardimlariniz icin

Mesaj Birleştirildi: Nisan 02, 2015, 14:17:36
Benimde touch ekran bu sabah aracımı çalıştırıp 20 30 metre ilerledikten sonra ekran kendi kendine kapandı açıldı bişeyler oldu anlamadım  :)
Samet bey forumda bu durum basina gelen arkadaslatr vardi arama yaparsaniz karsiniza cikacakir onlar daha iyi bilgi verebilirler bu konuda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Hayat yaşadığın kadar güzeldir.
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 05, 2015, 01:44:24 »
Aracınızı kazası belasiz kullanmak dileğiyle.  Usb sorununa gelince eğer aracı radyoda bırakarak kontağı kapatılması durumunda usb okumak için ugrasmamasi lazım.  Ama usb ilk defa takılıyorum her tamamında usb otomatik olarak devreye girecektir.  Bence kullanma kılavuzu iyice okunmalı.  Tüm cevapla r orada var esasen.  Ben de usb problemi olmuyor.  Yada içinde sadece mp3 değil kızım için filmlerde var. Ama ayırmak için problem yaşadığı mı hatırlamıyorum.
Hayat yaşayabildiğin kadar güzeldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 05, 2015, 19:43:08 »
Aracınızı kazası belasiz kullanmak dileğiyle.  Usb sorununa gelince eğer aracı radyoda bırakarak kontağı kapatılması durumunda usb okumak için ugrasmamasi lazım.  Ama usb ilk defa takılıyorum her tamamında usb otomatik olarak devreye girecektir.  Bence kullanma kılavuzu iyice okunmalı.  Tüm cevapla r orada var esasen.  Ben de usb problemi olmuyor.  Yada içinde sadece mp3 değil kızım için filmlerde var. Ama ayırmak için problem yaşadığı mı hatırlamıyorum.
benim yaşadığıö durum bu radyoda kapatıyorum çalıştırınca radyo açılıyor ama bazen 3-5 saniye sonra usbye geçiyor usbdeki dosyaları kaldırdım ama daha deneme şansım olmadı bir de öle dnicem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2015, 23:27:39 »
Herkese teşekkür ediyorum arkadaşlar dediğimiz gibi dosya olayını kaldırdım ve sorun çözüldü....