Gönderen Konu: ae101 imi basmak istiyorum ama karter muhafazadı yok ...  (Okunma sayısı 1514 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • olay arabada değil arabayı kullananda
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar ae101 im yüksek geliyor gözüme. Genç adamız biraz spor olması lazım :) biraz düşürücem aracı ama karter muhafazası yok diye tereddütteyim. Bu araçlar zaten alçak. Motoru kucaklamıyalım sonra... Daha önce bu tip sorunu olupta kartere muhafaza yaptıran varmı ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 imi basmak istiyorum ama karter muhafazadı yok ...
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2015, 23:32:23 »
Hiç karter muhafaza yapan ya da yaptıran duymadım. Dikkatli olursanız bir sıkıntı olmaz. Bence daha fazla indirmeyin aracı zaten yere yakın... Sonra en ufak tümsekte sürter. Benim aracın arkası dolu olduğunda bir tümsekten geçerken egzosun ucu hafiften sürtüyor. Daha fazla indirirseniz egzoz tümsekte kalır aynadan bakakalırsınız :D
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2015, 23:56:07 »
kolay gelsin arkadaşım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2015, 03:25:00 »
@Müjdat ŞİMŞEK (12735) aslında sürten egzoz ucu değil egzozun susturucuya giden borusu. O boru aşağıya doğru z gibi sarkıyor o vuruyor genelde. Geçen hafta egzozu bıraktığım için biliyorum. Çok acı tecrübe oldu. Efsaneye 6 kişi binince efsane basmanın ne olduğu anlarsınız. Geçer dediğim yerden dik geçemedim egzoz boğazdan koptu. Tutturacaklarda kırıldı. "Hızır"gelip yetişmesi mümkünatı yok egzozcuya gidemezdim. Sakına arabaya basmayın. Arabayı çap sürmekten gına gelir. Asfalt arabası bu efsane..  tümsek ve banketler memlekette çok. Egsozcu bizim egzozu yapıştırdı. O z kısmı düşme esnasında düğüm olmuştu z kısmını da kesip yapıştırdı düşüklüğünü giderdi. Efsane ve toyotalara bakarsınız sistem hep aynı z boru gibi düşen bir kısım var t25 avensiste de gördüm. Şu an çok iyi 1 cm daha yukarı çekti sistemi. Yapışan egzozu görünce keşke önce yaptırsaydım dedim. Tavsiye ederim  elden geçirin.Özellikle lastik ölçüsü 185/65/R14  2cm daha kalkıyor.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • olay arabada değil arabayı kullananda
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2015, 10:32:04 »
Aracım 1.3 lastik ebadı 13" arkadan yana sıkıntım yok da ön taraf bildiğiniz leylek gbi. Arka orjinal kalabilir ama ön tarafın inmesi şart :) sanayide büyüdüm babam oto boyacı. bizi seven abilerimiz var. Bi uydurma yapıcam artık. Şahinlerdeki karter muhafazasını aracıma uydurabilirim gibi geliyor. Bakalım bugün sis tesisatı çekilecek amerikan parklar ve turuncu park ampulleri takılacak. Sislere de xenon ampulleri uydurduktan snra sıra basmaya gelir. Bakalım hayırlısı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2015, 11:30:34 »
Efsane kasaya yüksek diyen ilk kişisindir yıllardan beri araca alçaklığından dolayı şikayet ederler arkaya 3 kişi bince her yere sürütyor diye laflanıp dururlar .Bence aracının hiçbir yeri ile oynama orjianl yaya ve amartisörleri ile hem çok güzel yol tuttar hem de çok farklı bir konfor verir.Onun yerine 15 jant ve 50-55 yanak lastik hem görüntüyü güzelleştirir hemde daha oturaklı havası katar.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2015, 23:17:19 »
@Müjdat ŞİMŞEK (12735) aslında sürten egzoz ucu değil egzozun susturucuya giden borusu. O boru aşağıya doğru z gibi sarkıyor o vuruyor genelde. Geçen hafta egzozu bıraktığım için biliyorum. Çok acı tecrübe oldu. Efsaneye 6 kişi binince efsane basmanın ne olduğu anlarsınız. Geçer dediğim yerden dik geçemedim egzoz boğazdan koptu. Tutturacaklarda kırıldı. "Hızır"gelip yetişmesi mümkünatı yok egzozcuya gidemezdim. Sakına arabaya basmayın. Arabayı çap sürmekten gına gelir. Asfalt arabası bu efsane..  tümsek ve banketler memlekette çok. Egsozcu bizim egzozu yapıştırdı. O z kısmı düşme esnasında düğüm olmuştu z kısmını da kesip yapıştırdı düşüklüğünü giderdi. Efsane ve toyotalara bakarsınız sistem hep aynı z boru gibi düşen bir kısım var t25 avensiste de gördüm. Şu an çok iyi 1 cm daha yukarı çekti sistemi. Yapışan egzozu görünce keşke önce yaptırsaydım dedim. Tavsiye ederim  elden geçirin.Özellikle lastik ölçüsü 185/65/R14  2cm daha kalkıyor.

Barış Bey, ben bizzat kontrol ettim kasisten geçerken tam uç kısmı değiyor. Özellikle bagaj dolu ve de arkada 3 kişi olunca ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )