Gönderen Konu: Bilmeceler  (Okunma sayısı 2070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Bilmeceler
« : Aralık 12, 2008, 08:43:37 »
  Selam.
 Aklınıza gelen, ya da bulduğunuz ve ilginizi çeken ancak çok da uzmanlık, teknik bilgi istemeyen problem, soru ve bilmeceleri burada birbirimize sorabiliriz.
 Mesela ben şunula başlayayım;
 İki kardeş 100 metrelik yarış yapmaktadır.Ağabey 3 metre fark ile yarışı kazanır. Yani ağabey yarışı bitirdiğinde küçük kardeş 97. metrededir.
Yarışı tekrar ederler, bu sefer ağabey yarışa 3 metre geriden başlar.
Bu durumda yarışı kim kazanır?

Toyota Club Türkiye

Bilmeceler
« : Aralık 12, 2008, 08:43:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilmeceler
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2008, 09:43:08 »
Çok az farkla yine ağabey kazanır sanırım. Kardeş 97. metreye geldiğinde ağabey 100 mt. yol alacağına göre aynı hizada olurlar. Kalan 3 metrede ise, ağabey daha hızlı olduğu için burun farkıyla da olsa yarışı önde bitirir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2008, 18:18:30 »
 Evet kesinlikle cevabın doğru Hakkı. :)
 Birde bu var;
 Bin sayfalık bir kitap vardır. Bu kitabın her sayfasında bir cümle vardır.

Birinci sayfadaki cümle:
"Bu kitapta yalnızca bir tane yanlış ifade vardır."

İkinci sayfadaki cümle:
"Bu kitapta yalnızca iki tane yanlış ifade vardır."

Üçüncü sayfadaki cümle:
"Bu kitapta yalnızca üç tane yanlış ifade vardır."
....................

Bininci sayfadaki cümle:
"Bu kitapta yalnızca bin tane yanlış ifade vardır."

Bu kitapta, doğru olan bir yada daha fazla ifade var mıdır. Varsa hangi sayfalardaki ifadeler doğrudur?
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2008, 18:27:33 »
Kitabın kendisi faso zaten ne yanlış ifadesi... Kitabın elinden tutulacak bir sayfa yok ki... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2008, 19:47:06 »
bu kitapta bir tane doğru, 999 tane yanlış ifade vardır,
999.sayfadaki cümle
"Bu kitapta yalnızca 999 tane yanlış ifade vardır."
 diğer 999 sayfada yazan yanlış olduğu için bu cümle de doğru olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2008, 20:19:34 »
Geçenlerde bana sordular, bilemedim. Ben de sizinle paylaşayım dedim.

Bir adam vasiyetinde "17 devem var. Develeri kesip parçalamadan yarısını büyük oğluma, 3 te birini ortanca oğluma, 9 da birini küçük oğluma bırakıyorum" demiş. Adam ölünce oğulları işin içinden çıkamamış. Kadıya gitmişler ve kadı develeri vasiyete uygun bir şekilde paylaştırmış. Nasıl?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2008, 21:34:54 »
kadı efendi bir deve eklediyse eder 18, birine 9 birine 6 birine 2 tane verir, kalır geriye kendi devesi, onu da alır kendi, bilemiyorum cevap bu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Aralık 12, 2008, 23:33:45 »
Merhaba

Bir matematik sorusuymuş;

Bir musluk bir havuzu 6 saatte doldurmaktadır.Bu esnada bir tren İstanbul'dan yola çıkar.12 havuz bakıcısı dolan havuzu günde 4 saat çalışarak, 1 dakikada bir kovayı doldurmak suretiyle boşaltabilmektedirler.İstanbul'dan yola çıkmış olan trenin içi turşucuk dolu olup,6 numaralı kompartmanda bir İngiliz,bir Fransız ve bir Türk bulunmaktadır.Türk, trene binmek üzere belediye otobüsüyle gelmiştir. Otobüs, Kadıköyden yola çıktığında içinde toplam 32 yolcu bulunmaktaydı.İlk durakta 4 kişi bindi, 12 kişi indi, öbür durakta binen olmadı ama 8 kişi daha indi. İnenlerden birinin ayağı bir çukura girdi. Bu çukurda gündüzleri 90 cm yukarıya tırmanıp,geceleri 40 cm geriye kayan bir solucan bulunmaktaydı.Trendeki Fransızın elinde içinde 100 misket bulunan bir torba bulunmaktaydı. Bu misketlerden 50 tanesi kırmızı, 50 tanesi beyaz idi.Fransız torbayı İngilize uzatarak içinden bir kırmızı misket çekmesini istedi. İngiliz acaba kırmızı misketi bulabilmek için en az kaç misket almalıyım diye düşünmekteyken,havuz bakıcılarından birinin aklına bir şey geldi. Kovayı tartarak kaç günde havuzu boşaltabilirim diye düşündü. Bir terazi bularak kovayı tarttı. Kova, terazinin sağ kefesine konunca 20 kg, sol kefesine konunca 22 kg gelmekteydi.Kovanın gerçek ağırlığını bulabilmek için doğru tartabilen ağırlıklar bulması gerektiğini biliyordu. Ağırlıkların tanesi 50 kuruş idi. Havuz bakıcısının cebinde 625 kuruş bulunmaktaydı. Ağırlıklardan kaç adet alabilirim diye düşünürken,Kadıköyden kalkan otobüs Selamiçeşme'ye gelmişti.Otobüsün içinde aksi istikamette uçan bir sinek vardı. Sinek dakikada 20 m uçabiliyordu. Otobüste bulunan bir öğrencinin aklına bu sineğin otobüsün ön camından arka camına kadar kaç dakikada uçabileceği şeklinde bir soru geldi. ancak cevabı bir türlü bulamıyordu, çünkü o gün bir sınava girmişti ve 4 yanlış bir doğruyu götürüyordu. Toplam 80 soruluk bir sınavda öğrenci kesin doğru 52 soruyu yapabildiğini biliyordu. Geri kalan 28 sorunun doğru olma olasılığı her soruda 5 şık olduğuna göre 1/5 idi.Bu durumda kaç puan alabileceğini düşünmekteyken, trenin makinisti treni otomatiğe bağlamış ve elindeki iskambil destesiyle oynamaktaydı. En çok 32 kağıt çekerek kaç kupa gelebilir şeklindeki olasılık sorusunu hesaplamaya çalışıyordu, ama hesaplamakta çok güçlük çekiyordu çünkü annesi ile kendi yaşlarının toplamı 62 idi. 5 yıl sonra annesinin yaşı makinistin yaşının 2/7'si olacaktı.Doğal olarak anneme ne hediye almalıyım diye aklı meşguldü.Bu durumda makinistin yaşı ile Erenköyde otobüste bulunan yolcu sayısının çarpımı havuzun hacmine bölünürse, İngiliz 4 kırmızı misket çekene kadar tren Ankara'ya varabilir mi ?

Alıntıdır. Gülmekten koptum. Onun için sizinle paylaşmak istedim.
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2008, 00:51:35 »
kadı efendi bir deve eklediyse eder 18, birine 9 birine 6 birine 2 tane verir, kalır geriye kendi devesi, onu da alır kendi, bilemiyorum cevap bu mu?

evet, bana soruyu soran iki gün söylemedi cevabını... Çatladıydım resmen..
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2008, 08:23:10 »
Merhaba

Bir matematik sorusuymuş;

Bir musluk bir havuzu 6 saatte doldurmaktadır.Bu esnada bir tren İstanbul'dan yola çıkar.12 havuz bakıcısı dolan havuzu günde 4 saat çalışarak, 1 dakikada bir kovayı doldurmak suretiyle boşaltabilmektedirler.İstanbul'dan yola çıkmış olan trenin içi turşucuk dolu olup,6 numaralı kompartmanda bir İngiliz,bir Fransız ve bir Türk bulunmaktadır.Türk, trene binmek üzere belediye otobüsüyle gelmiştir. Otobüs, Kadıköyden yola çıktığında içinde toplam 32 yolcu bulunmaktaydı.İlk durakta 4 kişi bindi, 12 kişi indi, öbür durakta binen olmadı ama 8 kişi daha indi. İnenlerden birinin ayağı bir çukura girdi. Bu çukurda gündüzleri 90 cm yukarıya tırmanıp,geceleri 40 cm geriye kayan bir solucan bulunmaktaydı.Trendeki Fransızın elinde içinde 100 misket bulunan bir torba bulunmaktaydı. Bu misketlerden 50 tanesi kırmızı, 50 tanesi beyaz idi.Fransız torbayı İngilize uzatarak içinden bir kırmızı misket çekmesini istedi. İngiliz acaba kırmızı misketi bulabilmek için en az kaç misket almalıyım diye düşünmekteyken,havuz bakıcılarından birinin aklına bir şey geldi. Kovayı tartarak kaç günde havuzu boşaltabilirim diye düşündü. Bir terazi bularak kovayı tarttı. Kova, terazinin sağ kefesine konunca 20 kg, sol kefesine konunca 22 kg gelmekteydi.Kovanın gerçek ağırlığını bulabilmek için doğru tartabilen ağırlıklar bulması gerektiğini biliyordu. Ağırlıkların tanesi 50 kuruş idi. Havuz bakıcısının cebinde 625 kuruş bulunmaktaydı. Ağırlıklardan kaç adet alabilirim diye düşünürken,Kadıköyden kalkan otobüs Selamiçeşme'ye gelmişti.Otobüsün içinde aksi istikamette uçan bir sinek vardı. Sinek dakikada 20 m uçabiliyordu. Otobüste bulunan bir öğrencinin aklına bu sineğin otobüsün ön camından arka camına kadar kaç dakikada uçabileceği şeklinde bir soru geldi. ancak cevabı bir türlü bulamıyordu, çünkü o gün bir sınava girmişti ve 4 yanlış bir doğruyu götürüyordu. Toplam 80 soruluk bir sınavda öğrenci kesin doğru 52 soruyu yapabildiğini biliyordu. Geri kalan 28 sorunun doğru olma olasılığı her soruda 5 şık olduğuna göre 1/5 idi.Bu durumda kaç puan alabileceğini düşünmekteyken, trenin makinisti treni otomatiğe bağlamış ve elindeki iskambil destesiyle oynamaktaydı. En çok 32 kağıt çekerek kaç kupa gelebilir şeklindeki olasılık sorusunu hesaplamaya çalışıyordu, ama hesaplamakta çok güçlük çekiyordu çünkü annesi ile kendi yaşlarının toplamı 62 idi. 5 yıl sonra annesinin yaşı makinistin yaşının 2/7'si olacaktı.Doğal olarak anneme ne hediye almalıyım diye aklı meşguldü.Bu durumda makinistin yaşı ile Erenköyde otobüste bulunan yolcu sayısının çarpımı havuzun hacmine bölünürse, İngiliz 4 kırmızı misket çekene kadar tren Ankara'ya varabilir mi ?

Alıntıdır. Gülmekten koptum. Onun için sizinle paylaşmak istedim.

Okurken daraldım valla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2008, 09:26:29 »
arkadaşlar isterseniz bir sorunun cevabı gelmeden yeni bir soruya geçmeyelim ozaman herşey birbirine giriyor daha öncede böyle bir konu açmıştık orada baya karışıklık olmuştu
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2008, 00:37:00 »
bunu yazana, okuyana hele ki çözene helal olsun:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Aralık 15, 2008, 08:34:23 »
  Evet, Deve'nin en mantıklı olabilecek cevabı o bencede. Sonuçta her çocuk payından da fazlasını almış oluyor. :)

3 avcı, 3 saatte, 3 ördek vurabiliyorsa, 9 avcının 9 ördeği vurabilmesi için kaç saat lâzımdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 17, 2008, 22:05:28 »
3 mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Aralık 18, 2008, 07:45:48 »
   :alkis: evet 3
 Peki 5 ve 3 L. lik iki adet bidonumuz var. Bunları kullanarak 4L. suyu nasıl hesaplayıp verebilirsiniz. (su sınırsız)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 18, 2008, 10:05:57 »
- 3 l.lik bidonu doldurup 5 l.ye boşaltırız.
- 3 l.lik bidonu doldurup 5 l.lik bidon dolacak şekilde boşaltırız. 5 l.lik bidona 2 l. boşalacağı için 3 l.lik bidonda 1 l. kalır.
- 5 l.lik bidondaki suyu dökeriz.
- 3 l.lik bidondaki 1 l. suyu 5 l.lik bidona aktarırız.
- 3 l.lik bidonu doldurup 5 l.lik bidona aktararak, 4 l. su elde ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Aralık 18, 2008, 13:23:57 »
 :alkis: evet cevap doğru Hakkı. :)
 Şuda olabilir;
 5 l. lik bidonu doldurup 3 l. liğe boşaltırız.
 3 l. liği boşaltıp 5 l.likdeki kalan 2 l. yi 3 l. liğe boşaltırız.
 5 l. liği tekrar doldurup 3 l. liğe boşaltırız.
 3 l. lik sadece 1 l. alabileceğinden 5 l. likde 4 l. su olur. :)