Gönderen Konu: LPG de motor arızası  (Okunma sayısı 3483 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG de motor arızası
« Yanıtla #20 : Mart 31, 2015, 16:42:06 »
Geçmiş olsun Hemşerim...
Eskişehirde sanayide PTT'nin karşı ara sokağında selami usta var (gazcı selami :)) Ona gidebilirsin..
İyi usta olduğunu duymuştum...
(Bu sarar toyotaya gelmeden sağa dönüyosun.. orda ptt var onun karşı aralığı, gittiğinde sorsan gösterirler zaten)
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 31, 2015, 16:42:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 9600
  • Model Yılı: '13
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 31, 2015, 17:31:18 »
Merhaba Gökhan bey
sizin dediğiniz hatalar bende 1 ay önce olmuştu.Ama o zaman LPG yoktu.
Sebebi ise aracın hava filtresini temizledikten sonra Maf sensör fişini takmadan çalıştırdım.Hatalar ise sizin dediğiniz VSC lambası ünlem işareti araç kayyıyor işareti hepsi yandı .
Daha sonra Maf sensörün fişini takınca yaklaşık 4-5 km gittikten sonra tekrar stop edip çalıştırdım yanan arıza lambalarından hiç biri yanmıyordu.
Yani benim düşüncem araç üzerindeki sensörleri kontrol etmeniz gerekir.Birde benzinde sürekli kullanırken yine aynı hatayı veriyormu.Eğer veriyorsa büyük bir ihtimal sensörlerden biri ya arızalı yada fişi çıkmış olabilir...
Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 06, 2015, 18:49:49 »
Elhamdulillah gönlüm zengin, arabamda benzinli :) Ucuz bilmem ne alacak kadar zengin değilim felsefesini herkes söyler, sonrada LPG taktırır :) İnadına Benzin, hatta full katkılı... Yahu bu elektrik kesintisi adamı ne hale sokuyor :)
Hocam katkıdan neyi kastediyorsunuz? Mesela Shell in performans benzinini mi kastediyorsunuz yoksa benzincilerdeki katkı maddesini mi? Benim avensis 7 bin km de kullanmam gerekiyor mu? Saygı::

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 06, 2015, 18:52:04 »
Yok hocam lafın gelişi söylemiştim, daha pahalı olsun diye  :ok: Katkı koydurmadım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 06, 2015, 18:53:07 »
Merhaba Gökhan bey
sizin dediğiniz hatalar bende 1 ay önce olmuştu.Ama o zaman LPG yoktu.
Sebebi ise aracın hava filtresini temizledikten sonra Maf sensör fişini takmadan çalıştırdım.Hatalar ise sizin dediğiniz VSC lambası ünlem işareti araç kayyıyor işareti hepsi yandı .
Daha sonra Maf sensörün fişini takınca yaklaşık 4-5 km gittikten sonra tekrar stop edip çalıştırdım yanan arıza lambalarından hiç biri yanmıyordu.
Yani benim düşüncem araç üzerindeki sensörleri kontrol etmeniz gerekir.Birde benzinde sürekli kullanırken yine aynı hatayı veriyormu.Eğer veriyorsa büyük bir ihtimal sensörlerden biri ya arızalı yada fişi çıkmış olabilir...
Geçmiş olsun...
Hocam hava filtresini ben de bazen temizliyorum ama Max sensörüne hiç dikkat etmedim. Nerde ki sensörü görmedim bile [emoji13]