Selam Arkadaslar,
2015 model 1.33 corolla aracimda motor kaputunu kaldirdigimda ic kisimda camur lekeleri goruyorum. Farkettigim uzere motorun altinda motoru darbelere karsi korumasa da en azindan suya karsi koruyacak herhangi bir parca yok yada gorunmeyecek ve koruyamayacak kadar ufak:)
Bu tur bir problem yasayan varmi, kaputu kaldirdiginizda motorun cevresinde camur lekeleri goruyormusunuz?
Ersin bey aracınız hayırlısı olsun bu arada güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Sorunuza gelince ocak 2015 de aracımı aldığımda bayiden aldığım bilgiye göre dizellerde motor alt koruma ilave edilip benzinlilerde ise lastik yuvalarına davlumbaz ilave edildiği bilgisini aldım. Bu yüzden sanırım sizin aracınızda yok. En azından benim edinmiş olduğum bilgi bu yönde diğer arkadaşlar da bilgilerini paylaşırlar zaten.
Bu da mı yok ??

Arka tampon altı korumanın bazı modellerde olmadığından bahsedilmişti forumda, ön tarafta muhtemelen vardır ama boyutları küçük olabilir. Motor kısmına ön panjur ve radyatörün önündeki havalandırma girişlerinden toz kir girebilir belki.
Radyator kismina hic bakmadim tek farkettigim motora yukardan baktigimda asfalti gorebiliyor olmam ve motorun etrafindaki camurlar..
Bir yerde okuduğum bilgiye göre otomobiilerin karter genel güvenlik koruma amaçlı koruyucusu metalden değil ya plastik aksamdan veya olmaması gereketiğini okumuştum.Bilgiye göre kaza anında metal kısım motoru tutarak önden çarpma anında motoru kabine doğru yönlendiriyormuş bu durumu engellemek amaçlı motor daha kolay kendini yere bıraktığı yazıyordu.