Öncelikle herkese merhaba. İlk defa araç aldım ve toyota ailesine katılmakla gerçekten iyi bir adım attığımın farkında şimdi daha iyi vardım.
Aracım auris 2010 1.6 comfort extra metalik gri benzinli otomatik.
35000'de aldım. Haliyle düğün arifesi vs. derken kredi ve birikmiş paramı ziyan etmek istemedim. Gözü kararttım ve toyota servisinde expertiz yaptırdım. Dışarıda fiyatlar 100-150 tl arasında değişirken orjinal toyota servisi 250 tl istedi.6 saat sürdü expertiz işlemi.
Araç 2.bakımdan sonra servise sokulmamış dışarıda bakım görmüş.
biraz uzun olacak ama sırasıyla soracaklarım ve paylaşmak istediklerim şunlardır

1.Orjinal lastikleri bridgestone turanza idi. Km'den ömrü bitmemesine rağmen içim rahat etmedi 4 yaşında olması sebebiyle lastikleri yine turanza ile yeniledim. İzmirde en uygun (araya tanıdık sokarak indirim yaptırmama rağmen) 220 verirken ankara'da 170'e aldım.(not:tarihleri eski değil 2015 ocak)
Neticede arabanın yola değdiği tek yer tekerlek. Can taşıyor sonuçta diye düşündüm kıydım kredi kartımın limitine

sizler turanza'dan memnun musunuz?
2.Servis expertizinde fren balataları orjinal olmadığı için doğrudan kötü kutusunu işaretledi ama sebebini sözlü açıkladı. Orjinal değilmiş ondan.
bunların yanında Z rotları(ne olduğunu bilen açıklayabilir mi ve önemi nedir) yan sanayiymiş.
3.Akü' de yıldan dolayı değişmesi gerek demiş. Lastik alırken akü sordum.Satıcı çalıştığı sürece değiştirme dedi. Zorlamadan marş alıyor diye birşey yapmadım?siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
3. Silindir kompresyonları(bu da ne bilmiyorum açıklayabilecek var mı) 3 tanesi 150 ps 1 tanesi 145 dedi önemi zararı nedir??
4.Yağ ve filtler(orjinal serviste değil tabi) 32.000'de değişmiş. km'yi mi yılı mı baz almam gerek?
5. sağ bardak koyucu içeride kaldı çıkmıyor
6. Sağ arka direkte ve tavanda derin olmayan anahtar,ağaç dalı çiziği var benden önceki sahibi boyalı damgası yemesin diye boyatmamış benim de gözüme batmıyor açıkçası araca boyatmamamın bir zararı olur mu?
7. Komşumla araçları beraber temizliyoruz. O motor kaputunu açıp su tutuyor tazzikli makinayla. Ben elektronik aksam vb. sebeplerle mantığıma yatmadı. sizin yattı mı

8.Orjinal servisler nasıl işliyor? sitesinde randevu ekranı var. alıp gittiğimde önce istediklerime fiyat mı biçiyorlar önden teşhis mi ediyorlar yoksa paldır küldür girişiyorlar mı:)
7. Arka plakalığı, sisleri beyaz ampül düşündüm.arıza lambası vb. sıkıntılar duydum doğru mudur kullanan var mıdır?
7. ve son olarak ankarada çevrem çok yok. Garanti dışı olmasına rağmen servise götürmemin bana faydası olur mu orjinal servise götürmeyi planlıyorum. Yağ filtreler ve ufak tefek şeyler için. siz ne yapardınız?
Şimdiden engin tecrübelerinizle vereceğiniz en ufak bilgiler için dahi teşşekkür eder, benim gibi toyota ailesine yeni katılanlara yardımcı olduğunuz için saygılarımı sunarım.