0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar. Benim 97 model carinam var. Araçta LPG yoktur. Aracı zonguldakta kullanıyorum. zonguldak çok fazla virajı ve rampası olan bir şehir. düz yol neredeyse yok. şimdi böyle bir şehirde 50 LT benzin ile 390- 400 KM arası yol gidiyorum. Uzun yolda olduğu zamanda düşüyor tabiki. ancak ne var rampao lursa olsun bi yakıt düketimi bana biraz falza geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz acaba ? bu arada filtreler yeni, bujiler ve buji kabloları yeni, lastik havalarını da yeni ayarlattım. ona rağmen bu tüketim var. sizce bu yakıt normalmidir ? yoksa bir yerinde bir şey mi var acaba ?
1.2 tsi benzinli motor alin, lpg ile filan uğraşmayin, 50 lt benzin ile sehir içi 700 km, uzun yolda ise 950 km civari yol yapabilirsiniz, üstelik 175 tork degeriyle hantalligi falan yoktur
Hocam verdiğin değerlerde sanki bir yanlışlık var gibi.50 TL / 400 km = 12,5 kuruş (1 km de yakılan yakıt)Benzinin şu andaki fiyatını ortalama 4,3 TL olarak düşünürsek; 50 TL / 4,3 TL = 11,63 lt. (50 TL ye alınan yakıt miktarı)11,63 lt x 100 km / 400 km = 2,9 lt. (100 km de yakılan yakıt miktarı)97 model 2.0 motora sahip bir aracın, şehir içinde, üstelik virajlı ve yokuşun bol olduğu yollarda 100 km de 2,9 lt yakması olasılığı nedir? Şehirler arası yakıt tüketimini çok merak ediyorum Bir de bu fazla ise acaba normali nedir? Defalarca okudum acaba ben bir şeyi mi atlıyorum okurken diye ama hayır. 50 TL benzin ile 700 km? Yukarıdaki hesabın aynısını buraya uyguladığımızda yakıt tüketimi şehir içi 1,67 lt/100 km, şehirler arası ise 1,22 lt/100 km çıkıyor. Dünden beri itiraz eden de çıkmamış. Acaba yeni bir motor teknolojisi çıktı da ben mi bilmiyorum?
İki mesajda da koskocaman LT yazıyor ve ben bunları defalarca okumama rağmen her defasında TL olarak okudum. Yuh bana