Gönderen Konu: 2000 terra polen filitresi ses  (Okunma sayısı 3941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2000 terra polen filitresi ses
« : Mart 23, 2015, 14:14:57 »
arkadaşlar burada yazılanlardan sonra, yapılan tespitler için tekrar herkese çok teşekkür iyiki varsınız toyota sürüücüleri.  şimdi corolla terra 2000 model aracımda polen filitresi sorunumu onuda bilmiyorum ama bu sorunu yaşayan varsa yada mantık yürütecek arkadaşlar için devir 3000 geldiği zaman özellikler sağ torpidonun altından tam polen filitresinin olduğu terden hırıltı sesi gelyor 3000 devirde vites değiştirirkende yapıyor polen filitresini o zaman tamirci tam takamamıştı takarken kırılma falan olmuştu ben kendim sökeyim dedim bilemedim başka birşeyden olabilirmi ses genelde 3000 devirlerde araba sallandığı içinmi yapıyor bilemedim

Toyota Club Türkiye

2000 terra polen filitresi ses
« : Mart 23, 2015, 14:14:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 terra polen filitresi ses
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2015, 14:25:45 »
arkadaşlar burada yazılanlardan sonra, yapılan tespitler için tekrar herkese çok teşekkür iyiki varsınız toyota sürüücüleri.  şimdi corolla terra 2000 model aracımda polen filitresi sorunumu onuda bilmiyorum ama bu sorunu yaşayan varsa yada mantık yürütecek arkadaşlar için devir 3000 geldiği zaman özellikler sağ torpidonun altından tam polen filitresinin olduğu terden hırıltı sesi gelyor 3000 devirde vites değiştirirkende yapıyor polen filitresini o zaman tamirci tam takamamıştı takarken kırılma falan olmuştu ben kendim sökeyim dedim bilemedim başka birşeyden olabilirmi ses genelde 3000 devirlerde araba sallandığı içinmi yapıyor bilemedim

Yüksel Bey öncelikle aracınız 1,6 mı 1,3 mü ?
Eğer polen filtresi yan sanayi takıldı ise ki muhtemelen öyle görünüyor orjinali gibi yeri oturmayacağından ve takarkende kırılma ihtimali olduğundan bu sesi yapabilir. Herhangi bir parça kırığı olabilir. Ses yapması için fanın çalışıyor olması gerekmekte!
Eğer aracınız 1.3 ise 3000 devirde kükreyen bir motor sesi çıkacağından buda sizi yanıltabilir.
Sorununuz sadece polen filtresi kısmı olmayabilir yada tırnakları yerine oturmadığından vibrasyondan ötürüde ses gelebilir!
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2015, 15:03:28 »
1.6 motor hocam klima yada fan çalışmadan yapıyor bu sesi 2000 devirlerdede az belli oluyor hareket halindeyken sağ alt kısımda başka ne yapaabilirki bu sesi kendim sökebilirmyim bu filitreyi servisin takamadığını tamirci kıra kıra taktı tamemn çıkarıcam o zamanda yparsa başka yerlere yönelmek mantığı olucak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2015, 15:08:41 »
Öncelikle sağ torpido gözünü çıkarman gerekiyor.
Aşağıya doğru eğilirsen 4 adet siyah plastik tırnak göreceksin onları (su anda tam hatırlamıyorum yönünü) açıtığında polen filtresini aşağıya doğru çekerek çıkarabilirsin. böylelikle tırnakları ve içeride kırılmış bir parça olup olmadığını da görürsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2015, 15:11:27 »
torpido gözünde vidalar varmı, yoksa tırnaklardan kurtardıkmı çıkıyormu şimdi aşağıya inip denicem ,  model model farklı oluyor harhalde videolardan baktığım kadarıyla bu modelinkini bulamadım ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2015, 15:12:49 »
torpido gözünde vidalar varmı, yoksa tırnaklardan kurtardıkmı çıkıyormu şimdi aşağıya inip denicem ,  model model farklı oluyor harhalde videolardan baktığım kadarıyla bu modelinkini bulamadım ,

Vida olmaması gerekiyor 99-2002 aralığı terralarda aynıdır. Tırnaklardan kurtarmanız yeterli olacaktır.
Hatta fotoğraf çekerseniz detaylı yardımcı oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2015, 15:15:09 »
hemen çekip geliyorum hocam sağol

Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2015, 15:15:31
2000 patlak far olanlardan foto çekiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2015, 15:20:55 »
hemen çekip geliyorum hocam sağol

Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2015, 15:15:31
2000 patlak far olanlardan foto çekiyorum

Şimdi kullanım kılavuzuna baktım torpidoyu sökmeden torpido altına yatarak da sökülebildiğini gösteriyor. 4 adet kendine doğru çekerek açacağın klips var. Bunları çıkarınca kapak aşağı sağa doğru açılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 24, 2015, 17:14:56 »
Şimdi kullanım kılavuzuna baktım torpidoyu sökmeden torpido altına yatarak da sökülebildiğini gösteriyor. 4 adet kendine doğru çekerek açacağın klips var. Bunları çıkarınca kapak aşağı sağa doğru açılıyor.
hocam kendim söktüm vidalar falan baya uğraştırdı en sonunda polene ulaşabildim ilk önce ufak bir filitre çıktı sonrasında kırılmış bir filitre daha attım onlar küçük filitreyi geri taktim radyatör gibi birşey varmış orda onun üstünde bir tel vardı çektim bir ssokete bağlanmış ses büyük ihtimal o çıkarıyordu bende yan keskiyle kesitim hepsini geri taktim ses yok kesildi ama bir kaç vida elimde kaldı takmadığım yerler kaldı sanırım acemelik işte boş hava sesi geliyor gibi ama cızırtı sesi yok o telde ne işe yarıyordu bilmiyorum havalandırması falan çalışıyor düğmeleri çevirdiğimde klima gazını bastırmadım onu bastırıncada onu denicem valla kednimce yaptım ama şu an belirtisi olmayaan sorunlu bir yer kesmedim inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2015, 15:13:48 »
bir önceki aracımda 2001 vvti de aynı ses bende vardı 3000 devirde çıkmaya başlıyor 100km  hızda çıkıyor. çok uğraştım ustalar bulamadı. hatta otoyolda sultanbeyli-kurtköy ustayla test e gittik. aracta hiç bir mekanık sorun yok diyor . alt takım bilya  vs hiç bir şey yok. 100 ü geçince ötmeye başlıyor. polen filtresinden geliyor gibi . hava üfleme ızgarasından duyuluyor. en son indik usta ön sağ tekerin paçalıklarını tuttu baktı vida yok. dükkanda bir tane vida monte etti. devam ettim. ondan sonra ses kesildi. sizinde böyle olabilir. sağ taraftaki davlumbazlara paçalıklara bakın sallanan plastik aksamlar rüzgarda ses yapar.
toyota corolla vvti 1.4 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 212000
  • Model Yılı: '00
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2015, 15:17:41 »
arkadaşlar bende polen filtresi değiştirecem ama filtreyi bulamadım. torpido nasıl sökülüyor. aracım 2000 model 1.3 terra
Hayatta küçümseme hiçbir kimseyi, nokta da küçüktür ama bitirir cümleyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 07, 2015, 18:09:45 »
arkadaşlar bende polen filtresi değiştirecem ama filtreyi bulamadım. torpido nasıl sökülüyor. aracım 2000 model 1.3 terra
salih bey ilk önce torpidoyu acın sağ ve sol tarafta geçgileri vardır plastik onları elinizle itme kuvvetiyle çıkarın birisi kolay çıkar ötekisi zor bir taraf kurtulunca öteki taraf boşta kalıyor en altta vida yerlerini görürsünüz ama orayıda sökmeye gerek aklmaddan iyice alta eğilip bakarsanız siyah uzun polen başlığını görebilirsniz onun vidasıyla sökerek elinizle astolarak çıkaraballirsiniz

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 07, 2015, 18:12:34
yalnız bu arada arkadaşlar ben söktüm güzel polenide çıkardım ama bariz bir üfleme sesi gibi ses geliyor şimdide nedir bu ya deliricem bi yerini biyerinden ses çıkıyor ön alt ssacından acaba bu arada nerde bulanbilirm önden köpeğe çarptım allah korudu ama baya masraf açtı bana herşeyini değiştirdim ön alt plastik sacı değişmemiş kırık ses yapıyor sanki içinde bişey kırık gibi artı arabamı satmayı düşünüyorum arkadaaşlar 2000 terra 17500

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 08, 2015, 14:23:52 »
Torbido kapagini  indirmeden de değişiyor. Aşağı egilmek lazim
toyota corolla vvti 1.4 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 212000
  • Model Yılı: '00
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 12, 2015, 14:28:59 »
salih bey ilk önce torpidoyu acın sağ ve sol tarafta geçgileri vardır plastik onları elinizle itme kuvvetiyle çıkarın birisi kolay çıkar ötekisi zor bir taraf kurtulunca öteki taraf boşta kalıyor en altta vida yerlerini görürsünüz ama orayıda sökmeye gerek aklmaddan iyice alta eğilip bakarsanız siyah uzun polen başlığını görebilirsniz onun vidasıyla sökerek elinizle astolarak çıkaraballirsiniz

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 07, 2015, 18:12:34
yalnız bu arada arkadaşlar ben söktüm güzel polenide çıkardım ama bariz bir üfleme sesi gibi ses geliyor şimdide nedir bu ya deliricem bi yerini biyerinden ses çıkıyor ön alt ssacından acaba bu arada nerde bulanbilirm önden köpeğe çarptım allah korudu ama baya masraf açtı bana herşeyini değiştirdim ön alt plastik sacı değişmemiş kırık ses yapıyor sanki içinde bişey kırık gibi artı arabamı satmayı düşünüyorum arkadaaşlar 2000 terra 17500
teşekkür ederim. söktüm polen filtresi m.ö. takılmış sanki. içinden neler çıkmadı ki? iyi ki açıp bakmışım. temizledim sonrada klima dezenfektanı sıktım. yeni bir polen filtresi alıp taktım.
Hayatta küçümseme hiçbir kimseyi, nokta da küçüktür ama bitirir cümleyi.