0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi ben de normal oldugunu düşünüyordum lakin çağatay abinin araba da baktık onda pır pır yok tu. Tabi o bemden önce baya bi arabayı kullanmıştı. Neyse servise gittim böyle böyle aynı marka model şanzımana ait yarisle karşılaştırdık benim araba çok pır pır yapıyor dedim tabi servise gittiğim de pır pır yok tu 1 saat beklettiler motor soğudu denediler pır pır yapıyo lakin sıfır arabada pır pır yapıyor . Lakin emin olmak için makineye bağlayıp emisyon değerlerine de baktılar normal dediler.Abi pil değil de o anki frekans karışıklığı baz istasyonu veya daha farklı bir frekans bozucudan kaynaklanmış olabilir dedi Arkadaşın makara sesi inan hiç aklıma gelmedi abi
Ses olayı açıklığa kavuştu mu?Bende nedenini iç sirkülasyon diye biliyordum, araç stop edince otomatik olarak iç sirkülasyona geçiyor olması lazım. Hatta birazdan denerim unutmazsam.
V kayısı olsa motor sogukken de ses yapmaz mı? Daha once ki mesajlarımızda da belirttigimiz gibi motor sıcakken stop edilince cıkan bir ses.
Her iki aracta Multidrive S.
Sorun yok, sıkışan gazların sesi.Min. seviyelerde oluşması için;MAF sensörünü temizletin ve düzenli enjektör temizleyici kullanın.
https://www.youtube.com/watch?v=jffePCHt11ABen cvt kayış sesi olduğunu düşünüyorum hala. Motor rölantideyken de kayış dönmeye devam ediyor çünkü, motoru durdurunca da motor sesi olmaksızın kayış sesi duyuluyordur.
2014 Auris 1.4 dizel 6.500 km de şu an.. Aracı aldığım ilk zamandan beri motoru kapattıktan 20 sn sonra benim aracımdan da ses geliyor ilk günden beri... yalnız ben bunu hiç problem olarak görmedim. Motor konusunda çok bilgili değilim o yüzden moturun kendini toparlaması gibi bişey olarak düşündüm bu sesi Bazen cahillik iyidir olumsuz düşüncelerden arındırır adamı