0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Balaban Raca (29224) , servise giderseniz durumun akıbeti hk. cevabınızı takipteyim.
Bende eger zaman ayarlayabilirsem KAR a gidecegim. Sorun cıkarıp cıkarmaması ayrı birsey ama bir kaynagıda var sonucta bu sesin. Ve belirttiginiz gibi bende de sonradan ortaya cıktı , oncesinde olsa mutlaka dikkatimi cekerdi.
2013 modeller için artık çok erken diyemeyiz.Ben önceki aracımdaki gibi bunda da her 10.000km'de temizliğe devam ediyorum.Temiz bir MAF sensörü az tozlu olandan daha iyidir.
tekin bey ne ile temizliyorsunuz
MAF sensörü ile alakası yok derken, herhalde engine check ışığının yanmasını beklemek gerekmiyor.Aynı şeyi tekrarlamak istiyorum ki, boş zaman ve riskli yol katetmeyesiniz.MAF sensörünü temizleyin ve düzenli enjektör temizleyicisi kullanın.Bunları yapmakla en azından bir şeylerin tam doğru çalıştığına emin olup, sonrasında yine aynı sesler çıkarsa o taktirde araştırmalarınızı derinleştirebileceğinizi unutmayın.
Bu konuda ki tavsiyenizi her konuda oldugu gibi dikkate alacagım. Fakat aklımdan da şu konu gecmiyor degil ; daha onceki mesajlarımda belirttigim gibi motor sogukken stop ettigimde boyle bir ses yok sadece sıcakken stop edildiginde ortaya cıkıyor. Acaba MAF sensorunun bu iki durumda ki davranısı farklı olabilir mi?
Arkadaşlar ben de denedim lakin benim aracımda böyle bir ses gelmiyor. Gece denedim yok sabah git gel yaptım motor ısındı 3- 4 kes denedi yok. @ Ama işin garip tarafı gece çalışan arabam sabah çalıştığı anda rolanti dengesizleşti ve araba stop etti. Akabinde 3 - 4 kez marşa bastım çalışmadı. Tekrar denediğim de ise yine dengesiz bir şekilde çalıştı ve stop etmemesi için gaz vermek zorunda kaldım ve motor zor bela kendini toparladı. Gittim geldim. 4 - 5 kez çalıştırdım sorun yok. @Tekin Bozbey (21136) abi sence yakıt kaynaklımı yoksa maf sensörüyle ilgili olabilirmi.
Şimdi duydun mu sesi Mehmet Ule ne işin var ses duyacam diye çalışan arabaya sesi yok diye nazar edip bozdun.
Hadi geçmiş olsun. Peki ne oldu diğer arabada baktın mı o arkadaşların dediği ses varmı?Birde neden kodu okuyamamış pili falan mı zayıflamış? Araba soğukken pırpır etmesi normal, ısındıkça rölantisi düşer olması gereken seviyeye gelince pırpırı biter
Bildiğim kadarıyla iç-dış sirikülasyon arasında geçiş yaparken bu şekilde bi sarma sesi geliyorda o yüzden sordum.Mesela benimli iç sirikülasyondayken aracı çalıştırdımmı aynı sarma sesi geliyor ama bendeki ses oldukça anlaşılır