Gönderen Konu: Yaris - Stop Edince Gelen Makara Sarma Sesi ?? Sesi yükledim. Sersive Gittim  (Okunma sayısı 13057 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 98200
  • Model Yılı: '13
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
@Balaban Raca (29224) , servise giderseniz durumun akıbeti hk. cevabınızı takipteyim.

Merhaba,

bugün önce Avcılar Sonkara gittim. Orada ustaya sesi dinlettim. Bu sesi daha önce duymadığını ama normal olabileceğini söyledi.
Trim seslerine ve araçtan gelen diğer seslere dikkat eden biri olduğumu, daha önce böyle bir sesin kesinlikle olmadığını söylediğim de, randevu verelim daha detaylı inceleyelim dendi. Tamam dedim ama kafama yatmadı !

Akabinde Yenibosna Sonkara gittim. Kayıt açıldı.
Ustaya sesi dinlettim. O da bu sesi ilk defa duyuyor gibiydi. Normal bir ses olarak değerlendirilebileceğini söyledi.
Lakin usta başka araçlarda var mı bu ses kontrol edelim dedi. Hemen orada yanıbaşımızda makyajsız kasa Yaris Cool gördük. Aracı çalıştırıp bir kaç kez stop ettik. Aynı ses her defasında onda da vardı.

Usta bu araçların çok zor arıza çıkaracağını, aracı fazla dinlememem gerektiğini söyledi !

Fakat ben yine de iddaa ediyorum ki, aracı stop ettirdiğimde bu ses kesinlikle yoktu. 20 aydır kullanıyorum bu aracı ve bu ses son 1 haftadır geliyor.

Not : Maf sensörüyle alakası yokmuş. Ses sol alt tarafından geliyor.
Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Amma tuhaf, iki ustada böyle bir ses duymadım daha önce diyor ama hepsinde aynı ses çıkıyor :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Bende eger zaman ayarlayabilirsem KAR a gidecegim. Sorun cıkarıp cıkarmaması ayrı birsey ama bir kaynagıda var sonucta bu sesin. Ve belirttiginiz gibi bende de sonradan ortaya cıktı , oncesinde olsa mutlaka dikkatimi cekerdi.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 98200
  • Model Yılı: '13
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Bende eger zaman ayarlayabilirsem KAR a gidecegim. Sorun cıkarıp cıkarmaması ayrı birsey ama bir kaynagıda var sonucta bu sesin. Ve belirttiginiz gibi bende de sonradan ortaya cıktı , oncesinde olsa mutlaka dikkatimi cekerdi.

Emre bey, kesinlikle bir kaynağı var ve sonradan ortaya çıkan bir ses. Kar plazaya gittiğinizde başka aynı kasa Yarisleri de test edin. En azından bu şekilde insanın içi rahat edebiliyor.
Kar'dan alacağınız cevabı burada paylaşırsanız sevinirim.
Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
bu sesin daha önce olmadığına emin misiniz ?

benim tahminim bobin, benzin pompası veya direksiyon pompası gibi bir şey çalışıyor.

buna benzer bir ses opellerde vardı. ince bir ses gelirdi. ancak motor susunca kesilirdi. direksiyon pompası diye söylemişti ustam.

bencede sizin meraklanmanıza gerek yok. sesin kesildiği an bir röle sesi geliyor. bu demek oluyor ki elektrikli bir alet çalışıyor. sonra gecikmeli olarak devreden çıkıyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
MAF sensörü ile alakası yok derken, herhalde engine check ışığının yanmasını beklemek gerekmiyor.

Aynı şeyi tekrarlamak istiyorum ki, boş zaman ve riskli yol katetmeyesiniz.

MAF sensörünü temizleyin ve düzenli enjektör temizleyicisi kullanın.

Bunları yapmakla en azından bir şeylerin tam doğru çalıştığına emin olup, sonrasında yine aynı sesler çıkarsa o taktirde araştırmalarınızı derinleştirebileceğinizi unutmayın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ustaya tekrar giderseniz eğer v kayışı gevşetip çıkartsınlar, bir de öyle deneyin.stop edince ses geliyor mu bakın  v kayışa bağlı bir şeylerden olma ihtimali yüksek. bir rulman bozulmuş olabilir
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Bende işkillendim şimdi eve gidince unutmazsam deneyeceğim. İnşallah daha farklı birşeyler duyup ta uykularımı kaçırmam :(
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
2013 modeller için artık çok erken diyemeyiz.

Ben önceki aracımdaki gibi bunda da her 10.000km'de temizliğe devam ediyorum.

Temiz bir MAF sensörü az tozlu olandan daha iyidir.

tekin bey ne ile temizliyorsunuz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
tekin bey ne ile temizliyorsunuz

Kaliper temizleyici veya Kontakt temizleyicisi ile elimde hangisi kalmışsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 10000
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi

Mesaj Birleştirildi: Mart 31, 2015, 09:30:14
MAF sensörü ile alakası yok derken, herhalde engine check ışığının yanmasını beklemek gerekmiyor.

Aynı şeyi tekrarlamak istiyorum ki, boş zaman ve riskli yol katetmeyesiniz.

MAF sensörünü temizleyin ve düzenli enjektör temizleyicisi kullanın.

Bunları yapmakla en azından bir şeylerin tam doğru çalıştığına emin olup, sonrasında yine aynı sesler çıkarsa o taktirde araştırmalarınızı derinleştirebileceğinizi unutmayın.
Bu konuda ki tavsiyenizi her konuda oldugu gibi dikkate alacagım. Fakat aklımdan da şu konu gecmiyor degil ; daha onceki mesajlarımda belirttigim gibi motor sogukken stop ettigimde boyle bir ses yok sadece sıcakken stop edildiginde ortaya cıkıyor. Acaba MAF sensorunun bu iki durumda ki davranısı farklı olabilir mi?
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bu konuda ki tavsiyenizi her konuda oldugu gibi dikkate alacagım. Fakat aklımdan da şu konu gecmiyor degil ; daha onceki mesajlarımda belirttigim gibi motor sogukken stop ettigimde boyle bir ses yok sadece sıcakken stop edildiginde ortaya cıkıyor. Acaba MAF sensorunun bu iki durumda ki davranısı farklı olabilir mi?

MAF sensörü farklı davranışlarda bulunamaz sadece tozlandığı için sürekli yanlış bilgiler gönderir.

Motor ısındıktan sonra, düzensizlikler nedeniyle motor parçalarında sıcaklık fazlalaşması ve buna bağlı gazlanma problemlerinde de artış olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Arkadaşlar ben de denedim lakin benim aracımda böyle bir ses gelmiyor. Gece denedim yok sabah git gel yaptım motor ısındı 3- 4 kes denedi  yok. @ Ama işin garip tarafı gece çalışan arabam sabah çalıştığı anda rolanti dengesizleşti ve araba stop etti. Akabinde 3 - 4 kez marşa bastım çalışmadı. Tekrar denediğim de ise yine dengesiz bir şekilde çalıştı ve stop etmemesi için gaz vermek zorunda kaldım ve motor zor bela kendini toparladı. Gittim geldim. 4 - 5 kez çalıştırdım sorun yok. @Tekin Bozbey (21136) abi sence yakıt kaynaklımı yoksa maf sensörüyle ilgili olabilirmi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Şimdi duydun mu sesi Mehmet :) Ule  ne işin var ses duyacam diye çalışan arabaya sesi yok diye nazar edip bozdun.  :P
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Arkadaşlar ben de denedim lakin benim aracımda böyle bir ses gelmiyor. Gece denedim yok sabah git gel yaptım motor ısındı 3- 4 kes denedi  yok. @ Ama işin garip tarafı gece çalışan arabam sabah çalıştığı anda rolanti dengesizleşti ve araba stop etti. Akabinde 3 - 4 kez marşa bastım çalışmadı. Tekrar denediğim de ise yine dengesiz bir şekilde çalıştı ve stop etmemesi için gaz vermek zorunda kaldım ve motor zor bela kendini toparladı. Gittim geldim. 4 - 5 kez çalıştırdım sorun yok. @Tekin Bozbey (21136) abi sence yakıt kaynaklımı yoksa maf sensörüyle ilgili olabilirmi.

Teknik arıza olmadığı sürece bu tip sorunlar eksik bakım nedeniyle oluşmaktadır.

ECU ve Sensörler vasıtasıyla çalışan bir sisteme yapılabilecek tek temizlik, düzenli enjektör temizleyici kullanmak ve MAF sensörünü her 10 veya 15 binde temizlemektir.

Enjektör temizleyici sadece enjektörü temizlemez, yakıt deposundaki su buharının atılmasını ve emme sübaplarınında temizliğini sağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Şimdi duydun mu sesi Mehmet :) Ule  ne işin var ses duyacam diye çalışan arabaya sesi yok diye nazar edip bozdun.  :P

Sorma abi durduk yere dert edindim  kendime :)
Artık 1 ay boyunca sabah araba çalışacakmı acaba diye düşünüp dururum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti

Cumartesiye serviste geçirme pahasına çözümü buldum murat abi.  Arabanın çalışmama sorunu arabanın anahtarın kodunu okuyamamasından sebepmiş. Cihaza bağladıkların da arızanın sisteme pasif arıza olarak kayda girmiş olduğunu söylediler. Çok yaktığını düşündüğümü ve eksozun ilk çalışmada fazla pır pır ettiği ni düşündüğümü söyledim 1 saat bekledikten sonra sıfır araçla karşılaştırdılar  bi gariplik gözükmedi ve Ayrıca ilk çalışmadaki eksoz emisyon değerlerini kontrol ettiler tolerans değerleri arasın da çıktı ve tirim seslerini de giderttikten sonra içim rahatladı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Hadi geçmiş olsun. Peki ne oldu diğer arabada baktın mı o arkadaşların dediği ses varmı?

Birde neden kodu okuyamamış pili falan mı zayıflamış? Araba soğukken pırpır etmesi normal, ısındıkça rölantisi düşer olması gereken seviyeye gelince pırpırı biter
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Hadi geçmiş olsun. Peki ne oldu diğer arabada baktın mı o arkadaşların dediği ses varmı?

Birde neden kodu okuyamamış pili falan mı zayıflamış? Araba soğukken pırpır etmesi normal, ısındıkça rölantisi düşer olması gereken seviyeye gelince pırpırı biter

Abi ben de normal oldugunu düşünüyordum lakin çağatay abinin araba da baktık onda pır pır yok tu. Tabi o bemden önce baya bi arabayı kullanmıştı. Neyse servise gittim böyle böyle aynı marka model şanzımana ait yarisle karşılaştırdık benim araba çok pır pır yapıyor dedim tabi servise gittiğim de pır pır yok tu :) 1 saat beklettiler motor soğudu denediler pır pır yapıyo lakin sıfır arabada pır pır yapıyor . Lakin emin olmak için makineye bağlayıp emisyon değerlerine de baktılar normal dediler.Abi pil değil de o anki frekans karışıklığı baz istasyonu veya daha farklı bir frekans bozucudan kaynaklanmış olabilir dedi :)
Arkadaşın makara sesi inan hiç aklıma gelmedi abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Bildiğim kadarıyla iç-dış sirikülasyon arasında geçiş yaparken bu şekilde bi sarma sesi geliyorda o yüzden sordum.Mesela benimli iç sirikülasyondayken aracı çalıştırdımmı aynı sarma sesi geliyor ama bendeki ses oldukça anlaşılır  :)
Ses olayı açıklığa kavuştu mu?

Bende nedenini iç sirkülasyon diye biliyordum, araç stop edince otomatik olarak iç sirkülasyona geçiyor olması lazım. Hatta birazdan denerim unutmazsam.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler