Gönderen Konu: goodyear vector 4sesons (4 mevsim)  (Okunma sayısı 5052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
goodyear vector 4sesons (4 mevsim)
« : Aralık 10, 2008, 18:35:15 »
toyotama; goodyear vector 4sesons lastik aldım..er300 alacaktım, bulunduğum bölgede kışın çok soğuk geçmesi nedeniyle lastikçi goodyear vector 4sesons'u şiddetle tavsiye etti..bende yaz ve kış kullanabşleceğim için aldım..bu konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum...
2007 model toyota corolla linea

Toyota Club Türkiye

goodyear vector 4sesons (4 mevsim)
« : Aralık 10, 2008, 18:35:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: goodyear vector 4sesons (4 mevsim)
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2008, 20:23:10 »
4 mevsim lastik diye birşey olduğuna inanmıyorum, ancak lastiğiniz hayırlı olsun. ER300 yaz lastiği zaten.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2008, 23:47:12 »
Doğukan Bey selamlar,

Alper Beyinde kastetmiş olduğu gibi,dört mevsim lastiklerden elbette tam randıman beklemek yanlıştır.Ancak yıllar önce yurt dışında,hatta şartlardaki zorluğu vurgulaması açısından belirteyim Almanya-Avusturya arası,karın ve kötü iklim şartların hakim olduğu bölgede yani,yıllarca Good Year Vektor 4 mevsim lastik kullandım.Şahsi izlenimlerimi sorarsanız aşırıya kaçmadığnız müddetçe ve temkinli sürüşlerde bence kesinlikle yeterli gelecektir.
Belirttiğim gibi ben bu lastiği hem epey uzun zaman önce,hem daha eski model bir araçta,hemde ortalama olarak bizden daha yoğun kış şartları yaşayan ortamda kullandım (tahminimce İstanbulda veya başka büyük şehirlerimizin  birinde arabanızı sürüyorsunuzdur).
Sonuç olarak hafif yıpranık ama halen tolerans değerleri içinde kış lastiği kullanan arkadaşlarıma göre bile daha az sorunlan karşılaştım diyebilirim.Ancak unutulmaması gereken bir nokta elbetteki y.dışının yol ve bakım durumları bizim yollara göre üstün.Genede 4 mevsim diyorsanız şahsen tavsiye ederim.Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2008, 18:29:42 »
Vector 5 olmasi lazim aktüel modeli.
Ne yazin ne kisin cok iyi yol tutan bir lastik degildir.
Ama her kosulda bir miktar tutuyor. Cok kar yagan bir yerde degilseniz, idare edecektir.
Ben de yurt disinda yasiyorum. Almanya, Isvicre ve Avusturya arasinda araba ile de gezerim. 4 mevsim lastikleri düzgün temizlenmis yollarda uygundur. Ama dogu anadoluya bence cok uygun degil. Ben bütce de uygun olurda kis ve yaz lastiklerini ayri ayri alirdim.

Eskiden lastikler kis lastigi yerine kar lastigi diye anilirdi. Cünkü lastik tabanlari köseli ve yanaklari cok yumusakti. Kuru ve islak asfalt kullaniminda problemliydiler. Yeni nesiller kis lastigi diye geciyor. Özellikle yeni modelleri alirsaniz, hepsi 3-5 yukari karda ayni tutunmayi verir. Iyi kis lastigini kötüsünden ayiran kuru ve islak asfalttaki yol tutusudur. Ucuz pahali lastigin arasindaki fark orda belli olur.

Bu arada yeni nesil kis lastiklerde "buz" serileri de var. Bunlarin hamur yapisi daha sogukta da (tam buz ve kar) yerlerde uygun tutunmayi sagliyor. Bazi modellerde civi delikleri de vardir.

Pirelliyi cogu kisi yerer. Ama kis lastigi konusunda iyilerdir. 6-7 takim Pirelli kullandim.
Kis lastiginde bence 2 marka var: Pirelli ve Continental. Cogu kisi Michelin Alpin der ama A3 serisi a2 den kötüdür ve karda iyi gider ama kuru/islak zemin yol tutusu iyi degildir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2008, 12:04:29 »
ben şubat 2008 de vector 5 aldım. yaklaşık altı ay sonra 10000 km. yi bulmadan lastik yaprak yaprak dökülmeye başladı. ve şu an ön lastikler kıştan vazgeçtim bir yaz bile çıkarmaz. ayrıca bu yüzden goodyearın müşteri ilişkilerinin tamamen güleryüzle aldatmaya dayalı olduğunu anladım. çünkü adamlar daha 6 aylık 10000 km si dolmamış lastikte hatayı sana yıkıyorlar. biz de hani servet düşmanıyız ya. onun için kesinlikle tavsiye etmiyorum.  o zaman 4 lastiğe 400 ytl vermiştim. aynı paraya 8 tane ortadoğu menşeli lastik alırdım. en kötü ihtimalle biri 20000 km bile gitse -ki daha fazla gideceği muhakkak- çok daha karlıydım. işte itimat edemiyor insan ama marka olmuş firmalar da eksiklerini sana fatura edince uğraştığın yanına kalıyor. 
hayallerim gerçek oldu. 97 corolla xei. markası, modeli ne olursa olsun hayallerinizin gerçekleşmesi için bir toyota yeter...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 31, 2008, 13:21:23 »
lastikte garanti beklemek bence boşa zaman kaybı oyüzden araştırmayı iyi yapmakta fayda var 4 mevsim lastikler bence karın yağmadığı yazında cok sıcak olmayan yerler için uygun olabilir ama ülkemiz o kadar güzelki aynı anda 4 mevsim yaşayabiliyoruz :)

birde aklıma gelen bir husus var en ucuzundan olsa bile kışlık lastik temin edilmesi gerekliliği ülkemizde daha çok yazlık lastikler kullanılıyor ve kuru zeminde yuksek hızlara daha çok çıkılıyor hız demek risk demek o yüzden lastik alacaklara tavsiye yazlık lastiklerinize daha çok para ayırmanız ve en iyi performansa verenini tercih etmeniz su tahliyesi iyi olan bir yazlık lastik tavsiyem yokohama S01 , kışın araç hızları düştüğü için risk bir ölçüde azalıyor ve performans lastiklerine ihtiyaç azalıyor . yok arkadaş ben kışında yardırıyorum diyenler hariç :) o yüzden en ucuzu bile size ki bilindik markalarda çok pahalı değil 4 mevsim yerine kışlık lastik alın. Ha size önerim ben ne durumdayım Söyliyim kar yağdımı aracımı kullanmıyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 31, 2008, 15:29:59 »
Murat kardes, Continental, marka olarak diger bilinen markalara gore daha da ucuz.Yanlis mi hatirliyorum acaba? Eger hem performansli ve hem de fiyat avantajliysa ne ala...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2009, 13:57:37 »
Murat kardes, Continental, marka olarak diger bilinen markalara gore daha da ucuz.Yanlis mi hatirliyorum acaba? Eger hem performansli ve hem de fiyat avantajliysa ne ala...

Kusura bakmayin görmemisim mesaji.

Continental cok ucuz bir marka degil ama tamamen Alman mühendisligi ve üretimi.

Bu kis yeni lastikler aldik teyzemin Golf`e.
Michelin Primacy Alpin 3 modeli. Lastikler cok basarili. Hem kar, buz, yagmur ve kuru da kullandim ve gercekten iyiler.

Ama bir yandan da kayinpederin aracindaki (Corolla 2005) Michelin Alpin kullandim. Lastikler bence kötü. Bence, Pirelli ve Continental ve de Michelin Primacy Alpin 3 ile karsilastirinca 5 para etmez. Kesinlikle almazdim. Hem islak, hem kuru, hem karda cekis ve fren problemli. Daha da 1 senelik lastikler. Ayni yolu ayni gün 3 farkli araba ile gectim. Bir kere Corolla cok huzursuz kaygan zeminde. En ufak sert harekette kayiyor. Golf ve Alfa cok cok daha rahatti ve yoldan cikarmak icin hakikaten sacma sapan bir hareket gerekiyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante