Gönderen Konu: Meguiars M105-M205-M26 Hakkında  (Okunma sayısı 3178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Meguiars M105-M205-M26 Hakkında
« : Mart 22, 2015, 12:12:07 »
Arkadaşlar herkese merhaba

Malum yaz geliyor arabalar parlamazsa olmaz.Bu yüzden Seçkinle beraber Meguiars M105-M205-M26 siparişleri geçtik.Ama M105 in aşındırıcılığı çok fazla olduğunu biliyoruz. Uygulamayı nasıl yapalım ? Tavsiyeleriniz nedir buradaki yetklili-bilgili abilerden yardım bekliyoruz :)
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Toyota Club Türkiye

Meguiars M105-M205-M26 Hakkında
« : Mart 22, 2015, 12:12:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '14
  • 271 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Ynt: Meguiars M105-M205-M26 Hakkında
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2015, 12:24:51 »
Arkadaşlar herkese merhaba

Malum yaz geliyor arabalar parlamazsa olmaz.Bu yüzden Seçkinle beraber Meguiars M105-M205-M26 siparişleri geçtik.Ama M105 in aşındırıcılığı çok fazla olduğunu biliyoruz. Uygulamayı nasıl yapalım ? Tavsiyeleriniz nedir buradaki yetklili-bilgili abilerden yardım bekliyoruz :)
Kesinlikle çok güzel bir seçim Uygulama;

-Önce kil yapın (Olmasada lur TAvsiyemdir:))

-Sonrasında Maguıarsa SOft Buf Yumuşak Pasta Süngeri(KIrmızı) İle 105 uygulayın.(Tercihen 3m süngerde kullanılabilir)

-Aracı yıkayın ve çok iyi kurulayın pastanın yağı alınmış olacaktır böylelikle 205 daha iyi tutunacaktır.

-Sonrasında Maguıars Soft Buf Cila süngeri (Sarı) ile 205 uygulayın(Tercihen 3m cila süngeri (siyah)'ta olabilir.)

-Sonrasında aracı tekrar yıkayın ve yine çok iyi kurulayın.

-Burda tavsiyem M26'yı Ped ile çok iyi dairesel hareketlerle yedirin ve tüm yedirme işlemi bittikten sonra biraz kurumaya bırakın.Yaklaşık 15-20 Dk.

Sonrasında %100 Pamuklu bez ile silin. Silme işlemi zor olabilir onda da Palatma süngerini kullanabilirsiniz. (Kuzu yünü)
Bu işlemde bittikten sonra yine Maguıars hızlı cila ve pamuk bez ile silme işlemini tavsiye ederim.

M26 sipariş vermeseydiniz  M23 Biraz daha etkili(Rengi Pembe boya korumanın)
Ancak alternatif olarak aracın rengine göre Black wax Veya White Wax da kesinlikle işinizi görecektir.
Uygulamdan bir örnek:)

SERCAN YILDIZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2015, 12:37:47 »

-Sonrasında Maguıarsa SOft Buf Yumuşak Pasta Süngeri(KIrmızı) İle 105 uygulayın.(Tercihen 3m süngerde kullanılabilir)

-Aracı yıkayın ve çok iyi kurulayın pastanın yağı alınmış olacaktır böylelikle 205 daha iyi tutunacaktır.

-Sonrasında Maguıars Soft Buf Cila süngeri (Sarı) ile 205 uygulayın(Tercihen 3m cila süngeri (siyah)'ta olabilir.)

-Burda tavsiyem M26'yı Ped ile çok iyi dairesel hareketlerle yedirin ve tüm yedirme işlemi bittikten sonra biraz kurumaya bırakın.Yaklaşık 15-20 Dk.

Sonrasında %100 Pamuklu bez ile silin. Silme işlemi zor olabilir onda da Palatma süngerini kullanabilirsiniz. (Kuzu yünü)
Bu işlemde bittikten sonra yine Maguıars hızlı cila ve pamuk bez ile silme işlemini tavsiye ederim.

Ancak alternatif olarak aracın rengine göre Black wax Veya White Wax da kesinlikle işinizi görecektir.

Abi öncelikle tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Hakikatten arabalar ben buradayım diyor.Ayna gibi parlamış. Pedler ve makine Seçkinde olduğundan pek bilgim yok en kısa zamanda cevap verir.Biz 105 i direk kuzu yünü ile yapmayı düşünüyorduk.105 İçin Sert ped 205 için orta ped kullanacaktık.Ama ben hala 105 den korkar oldum çok fazla aşındırıcı gibi bu konuda ne dersin abi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2015, 12:53:15 »

Mustafayala beraber uygulama yapcaz. 105 den acayip korkuyor mustafa.
Şimdi uygulamaya gelince befar marka sert orta yumuşak ped var. 105 i yün keçe ile mi sert pedle mi atsak kararsızız. Daha malzeme almadık 23ü de bi araştırıyım
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 271 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2015, 15:16:13 »
Malzeme almadıysanız bence 23 ' ü araştırın derim.Yada onlara hiç girmeyip araç  rengine göre BLack Wax vea Whıte wax da kullanabilirsiniz. Sonrada er yıkamadan sonra düzenli olarak sıvı wax ve silmeniz yeterli olacaktır.
105,100,85 bunlar boyanın hare ce çizik durumuna göre de değişebilir. Ancak 105 i tavsiye ederim.
aşındırıcı özelliği olduğundan ben Kuzu yünü ped ile attım ancak Kırmızı peddeki kadar memnun kalmadım. Ben normal Kırmızı Pedi tavsiye ederim.
SERCAN YILDIZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2015, 11:43:26 »
Malzeme almadıysanız bence 23 ' ü araştırın derim.Yada onlara hiç girmeyip araç  rengine göre BLack Wax vea Whıte wax da kullanabilirsiniz. Sonrada er yıkamadan sonra düzenli olarak sıvı wax ve silmeniz yeterli olacaktır.
105,100,85 bunlar boyanın hare ce çizik durumuna göre de değişebilir. Ancak 105 i tavsiye ederim.
aşındırıcı özelliği olduğundan ben Kuzu yünü ped ile attım ancak Kırmızı peddeki kadar memnun kalmadım. Ben normal Kırmızı Pedi tavsiye ederim.

M23 ü kaportaya mı sürüyorsunuz?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 271 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2015, 17:10:25 »
Kodu yanlış yazdığımı farkettim kusura bakmayın.

M20 olacak :tamam:
SERCAN YILDIZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2015, 22:55:40 »
Kodu yanlış yazdığımı farkettim kusura bakmayın.

M20 olacak :tamam:

M21 Olarak sipariş verdik bakalım abi nasıl olacak :) Ama araştırdığıma göre kuzu yünü aşındırma oranı daha yüksekmiş