Gönderen Konu: Avensis-T27-Kar-trc-performansı-taze video...  (Okunma sayısı 1890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Avensis-T27-Kar-trc-performansı-taze video...
« : Mart 22, 2015, 11:46:54 »
https://www.youtube.com/watch?v=g3XvP0fNd48

https://www.youtube.com/watch?v=U3ohfLECFYw

1:20 den sonra bakın rampada kalıyordum ama gazdan ayağımı çekmedim atrc sayesinde yavaş yavaş çıktım.

arkadaşlar dün abanta giderken yaylalardan geçeyim dedim. yollar hiç açılmamış iz bile yoktu neyse ki yolu bildiğim için karambole gittim.
sıcaklık -3 dereceydi hem virajlı hem de rampa çıkarken avensis beni hiç utandırmadı çok şükür. sürekli trc ışığı yanıp durdu. bu özelliğin nimetini burada anlamış oldum. Yine bu cesareti nereden buldum bilmiyorum ama yollarda bir karış kar vardı ona rağmen sıkıntısız tırmandım.
lastikler 4 aylık petlas snowmaster.

Aracın trc ve kar performansı...Taktir sizin..

not: araca yine çok güvenmemden 2 kez inişte viraja hızlı girdim arkasını attı aşırı olmasada arka taraf hafif izden çıktı. direksiyonu düz tuttum saolsun trc takır tukur aracı düzeltti yol buz olmasına rağmen.
siz siz olun trc ye ben kadar güvenmeyin :huh: :huh: :huh:
keşke araç kameram olsaydı dedim :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Avensis-T27-Kar-trc-performansı-taze video...
« : Mart 22, 2015, 11:46:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis-T27-Kar-trc-performansı-taze video...
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2015, 11:50:12 »
Olay kısaca budur işte  :tamam: :tamam:

2 ay önceki Bursada hayatı 1 gün felç eden kar yağışının olduğu günün sabahı nederyse dizlerimin 10 cm altında kalan hiç ezilmemiş karda

aracın orjinal yaz lastikleri,apartmandaki 3 komşuyuda alarak işe gitmiştim.

Komşuların yorumu şu olmuştu-->Bu arabadaki ESP ve Çekiş Kontrol Sistemi ise bizim araçlardaki ne oluyor?
                                                    Ciddi olarak direksiyon kontrolünü senden alıyor ve gaz pedalına kendisi hükmediyor aracın.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2015, 11:52:48 »
Olay kısaca budur işte  :tamam: :tamam:

abi petlas yerine conti falan olsa demekki araç çok dik olmadığı sürece karda kalmayacak onu anladım.
bir ara virajlarda yavaşlamam icap etti vhem viraj hem rampa çıkıyorum. bayağı trc sürekli beni engelliyor gaz yemiyor.dedim kaldık. sonra yavaş yavaş çıktı kendi. ama hiç yolda durmadım dursaydım kalkmam imkansız olabilirdi karın altı buz çünkü :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2015, 11:55:37 »
abi petlas yerine conti falan olsa demekki araç çok dik olmadığı sürece karda kalmayacak onu anladım.
bir ara virajlarda yavaşlamam icap etti vhem viraj hem rampa çıkıyorum. bayağı trc sürekli beni engelliyor gaz yemiyor.dedim kaldık. sonra yavaş yavaş çıktı kendi. ama hiç yolda durmadım dursaydım kalkmam imkansız olabilirdi karın altı buz çünkü :rofl:

Talat emin ol senin Continental Ve Nokian olsa istediğin yerde kal utandırmazdı seni.Petlasta utandırmaz ancak illaki bir kalite farkı oluyor ister istemez.
Bu seneyi bende yazlıklar ile geçirdim ancak seneye kışa Ya conti yada Nokian alıcam.
video için tekrar teşekkürler.böyle örnekler gerekiyor avensisler için.
ah birde araç içi kamera olacakki....
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2015, 12:11:35 »
Öyle bir yolda iyi cesaret valla helal olsun  :saygi:
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2015, 12:14:41 »
Talat iyi cesaret varmış sende.Bu hazzı bende kartepe eteklerinde köy yolunda yaşadım arabada dört yetişkin idik.Arkadaşın evine gelene kadar hiç problem yaşamadım.Evin bahçe kapısından içeri girmek için durup yüklendiğimde trc devamlı devreye girdi ve araba bir iki defa arkasını sağa sola atarak hiç el değmemiş karı yararak ilerledi.Kışlık lastiklerim ug8 performans. Aslında araç kameramda vardı görüntüleri içinden almak hiç aklıma gelmedi.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2015, 13:21:29 »
Öyle bir yolda iyi cesaret valla helal olsun  :saygi:

hocam bolulu olduk kışın kar üstünde gide gide artık normal gelmeye başladı.
işin delice tarafı yol görünmüyor iz yok sol tarafta uçurum.
beyin.dll eksik galiba bizde :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Mart 22, 2015, 13:22:16
Talat iyi cesaret varmış sende.Bu hazzı bende kartepe eteklerinde köy yolunda yaşadım arabada dört yetişkin idik.Arkadaşın evine gelene kadar hiç problem yaşamadım.Evin bahçe kapısından içeri girmek için durup yüklendiğimde trc devamlı devreye girdi ve araba bir iki defa arkasını sağa sola atarak hiç el değmemiş karı yararak ilerledi.Kışlık lastiklerim ug8 performans. Aslında araç kameramda vardı görüntüleri içinden almak hiç aklıma gelmedi.

abi aracı artık iyi tanıdım şükür birde araca güveniyorum onun da etkisi var. birde yolu çok iyi bildiğimden bodoslama gittim. yeni videoları ekleyeceğim inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2015, 14:12:59 »
Trc  antipatinaj  vsc  viraj denge kontrol.Trc  sizi yolda tutmaz.
Kar lastiklerinin faydasidir .
Bazen.trc  off kullanmak gerekiyor.Patinaj atıp.tırmanmak lazım olduğunda trc  yi kapatın talat bey.Durdunuz  kalkamaiyorsaniz trc  de patinaj attirmiyorsa  kapatın .Kaba tabirle yolu kaziya  kaziya çıkın.
Güzel video kolay gelsin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2015, 14:56:30 »
https://www.youtube.com/watch?v=U3ohfLECFYw

yenisi geldi 1:20 den sonra bakın rampada neredeyse duracaktı sürekli trc devreye girdi sonra tekrar hızlanıp çıktım :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 22, 2015, 14:58:30
Trc  antipatinaj  vsc  viraj denge kontrol.Trc  sizi yolda tutmaz.
Kar lastiklerinin faydasidir .
Bazen.trc  off kullanmak gerekiyor.Patinaj atıp.tırmanmak lazım olduğunda trc  yi kapatın talat bey.Durdunuz  kalkamaiyorsaniz trc  de patinaj attirmiyorsa  kapatın .Kaba tabirle yolu kaziya  kaziya çıkın.
Güzel video kolay gelsin

hocam ben daha esp nin çalıştığını görmedim ya da en azından çalışırken ses duymadım. aracı savurduğumda bile trc-esp lambası yanıyordu ama ses çıkmıyordu.
şu durumda beni rampadan çıkaran şey lastik+trc dir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2015, 15:08:34 »
 Esp, araç savrulma hissederse devreye girer, çekiş sorunlarında Trc yardımcı olur.
 Ezilmemiş kar daha iyi ezilmiş kara göre.
 Kesinlikle çok faydalı sistemler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2015, 21:41:44 »
Talat bey verso  da aynı sistem.Araç kaymaya başlarsa gostergedeki  kayan araba ve dit  şeklinde.uyarı.
Vsc  uyarısı ayrı yok.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2015, 21:22:04 »
Bu sene de o yoldan geçmem gerekecek araç kameramla inşallah güzel Abant manzaraları eklerim[emoji4] [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #12 : Ağustos 12, 2015, 21:11:19 »

Yine boş durmadım köyde resimde belli olmayan rampa benzeri yerde çekiş kontrol denemesi yaptım. Tek tekere karpuz koyup rampada kalkmaya çalıştım. Tabi patinaj çekip durdu.  Trc  açıp denedim önce patinaj çekti 3 4 sn iler geri hafif sallandı sonra çıktı. [emoji1] [emoji4]  hastalık var bende

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 12, 2015, 21:32:17 »
Talat hocam valla konuyu şimdi gördüm videoyu izledim o karlı yolda o hız helal olsun diyorum. Bende gecenlerde kilyosta zekeriyaköy bahçeköy yokuşunu trafikte çıkarken. Ortalık balata kokusu. Sürekli patinaj sesi geliyor. Bende tcs kapattım benim arabada patinaj çekmeye başladı. :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 12, 2015, 22:31:40 »
Tekerine Karpuz koyan Muhteşem Türk  :rofl: :rofl: :rofl:

Bende bugün tekerle soda şişesi kırdım :) Hayvanın birisi arabanın altına atmış, geri geri giderken poffff diye patlama sesi geldi,şangırtı falan, hemen indim soda şişesi tuzla buz olmuş ama tekerde durum ne bilemiyorum :) Sabaha bakalım kokusu çıkar :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #15 : Aralık 12, 2015, 06:45:36 »
http://www.youtube.com/watch?v=Npts2j3fEEo

5 aralık /sabah 9 / -4 /-6 derece  1080P
yine taze bir video. 2:48 den sonra buzlu viraja hızlı girip yine çılgın trc beni yolda tutuyor. :alkis: Videoda fazla belli olmasa da içeridekiler bayağı tedirgin oluyor ben hariç  :rofl: taze taze abant yayla yolları ve kartpostallık manzaralar..

İŞin garip tarafı o yolları kalmadan nasıl çıktım hala hayret ediyorum. :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 12, 2015, 08:09:08 »
Sevgili Talat diye başlamak istiyorum sözlerime  :rofl:

Bu yolu "Abi yaz lastiklerim ile gittim" diyebilme cesaretimi göstericeksin yoksa???

Böyle bir delilik yapma bir daha.Ufacık yavrucak var,yolun aşağısı uçurum yahu  bildiğin!

Yaz lastikleri ile gidilmez bu yollar.

Eğerki kış lastiği ile gittiysen sözüm yok  :tamam:

Ben geçen sene yağan o deli gibi karda ve buzda Michelin Primacy Hp ile ne yollar çıktım bir görseydin!

Hatta apartmandaki 3 komşumu alıp ben götürmüştüm işyerlerine.Arabadan inerken aynen şunu demişlerdi.

"Bu arabadaki esp ve trc ise bizim araçtakiler niye işe yaramıyor?"  :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #17 : Aralık 12, 2015, 08:24:00 »
Sevgili Talat diye başlamak istiyorum sözlerime  :rofl:

Bu yolu "Abi yaz lastiklerim ile gittim" diyebilme cesaretimi göstericeksin yoksa???

Böyle bir delilik yapma bir daha.Ufacık yavrucak var,yolun aşağısı uçurum yahu  bildiğin!

Yaz lastikleri ile gidilmez bu yollar.

Eğerki kış lastiği ile gittiysen sözüm yok  :tamam:

Ben geçen sene yağan o deli gibi karda ve buzda Michelin Primacy Hp ile ne yollar çıktım bir görseydin!

Hatta apartmandaki 3 komşumu alıp ben götürmüştüm işyerlerine.Arabadan inerken aynen şunu demişlerdi.

"Bu arabadaki esp ve trc ise bizim araçtakiler niye işe yaramıyor?"  :rofl: :rofl:
Abi yaz lastiği, eski 5 derece, yollar komple buz... Şu an hayal bile edemedim
Allah korusun tabi ki kış lastiğim var abi yoksa buzda nasıl böyle gideyim. Hatta bu gördüğün yani indigim yolu çıktım bide.
Allah'a şükür trc o kadar çok müdahale etti ki. Hem gazı ayarladı hem de patinaj anında frenleme vs. En son ben inerken bir  focus kalmış geri dönmeye çalışıyordu.