Gönderen Konu: Çocuk ve Teknoloji  (Okunma sayısı 1356 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '17
  • 15 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Çocuk ve Teknoloji
« : Mart 21, 2015, 23:14:30 »
Merhaba arkadaşlar. Malum, mesleğim ve ilgi alanım gereği ilköğretime giden çocukların teknoloji kullanımı üzerine bir araştırma yapıyorum. Teknolojiyi eğitim ve bilim amaçlı kullanalım beraber dedim. Eğer bir veli olarak aşağıdaki sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim  :alkis:

Araştırmada iki soru mevcut. Sorularla ilgili düşüncelerinizi, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Yaptığınız farklı uygulamalar varsa, gözlemleriniz varsa bunlardan da bahsedebilirsiniz.

-Soru 1: Çocuğunuzun eğitimini/akademik gelişimini desteklemek amacıyla teknolojiden (akıllı telefon, tablet, bilgisayar, internet) nasıl faydalanıyorsunuz, neler yapıyorsunuz?

-Soru 2: Bu teknolojilerin çocuğunuzun eğitimine katkı konusunda olumlu-olumsuz etkilerinden söz edebilir misiniz?

Cevaplarınızı bekliyorum  :tamam:

Toyota Club Türkiye

Çocuk ve Teknoloji
« : Mart 21, 2015, 23:14:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Çocuk ve Teknoloji
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2015, 23:17:37 »
Net üzerinden eğitime destek veren okulistik programına abone olduk çocuk için faydalı bilgisayardan kendi girip çalışma yapabiliyor. Olumsuz yanı ise eğer kısıtlama yapmaz isem oyun oynamak için başından kalkmak istemiyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2015, 23:19:25 »
Aytaç abi sadece okulistik mi, onun yanında android uygulama vb kullanıyor musunuz, eğlence-eğitim bir arada olan bazı uygulamalar gibi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2015, 23:22:06 »
Aytaç abi sadece okulistik mi, onun yanında android uygulama vb kullanıyor musunuz, eğlence-eğitim bir arada olan bazı uygulamalar gibi?

Yok fazla değil, eğlence-eğitim bir arada olan uygulamalar bizimkinin ilgisini çekmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2015, 23:49:03 »
tamam abi teşekkür ettim, teşekkür etme butonunu bulamadım ben ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2015, 23:58:40 »
tamam abi teşekkür ettim, teşekkür etme butonunu bulamadım ben ya :)

Bu bölümde teşekkür edilmiyor. :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2015, 00:02:34 »
Eğitim mi Öğretim mi diye bir soruya geçelim :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2015, 00:09:28 »
bizimkisinin .satranç merakı fazla.Play storeden  çeşitli satranç oyunları tablet te kurulu.Ayrıca bunun yanında birçok oyunda kurmuş.Günde 3-4 defa.satranç oynarsa 20-30 fazlası diğer oyunlar.
İnternet üzerinden de satranç federasyonuna üye olduk.ordan oyun ve görsel eğitim lere bakıyor arada.Ancak görsel eğitimin tek başına becerisine  fazla katkısı olduğu nu düşünmüyorum.Çocukta bagimlilik yapıyor.Sabah kalkıp hikaye okuyan çocuk tablete  bagimli oldu.Bu yüzden kaldırdım.
Bireysel olarak satranç kursuna  gidiyor ve özel.ders alıyor.
Sadece pazar günleri.birkaç saat xbox  oynuyoruz onun haricinde oda yasak.
çocuk larda bagimlilik oluşuyor vssonra  bunu engellemek.daha güç oluyor.
akıllı telefon.kullanımı nida mümkün olduğunca en geç sürede kullanmasını istiyorum.
etrafımdaki bazı çocukların sinava ve derse konsantrasyonu bunun gibi teknolojik cihazlardan dolayı düşüyor .Kesinlikle kısıtlama li kullanilmali.
Zeka gelişimini etkilemediğini hatta çocuğu.sinirlandirdigini.düşünüyorum.
görsel olarak kitap veya test lerin  zeka gelişimini daha etkili olduğunu akıllı tablet ve telefonların veya başka şeylerin kontrol edilmediğinden ciddi anlamda.çocuğu bagimli ve geride bıraktığını da soyleyebilirim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2015, 00:19:53 »
bizimkisinin .satranç merakı fazla.Play storeden  çeşitli satranç oyunları tablet te kurulu.Ayrıca bunun yanında birçok oyunda kurmuş.Günde 3-4 defa.satranç oynarsa 20-30 fazlası diğer oyunlar.
İnternet üzerinden de satranç federasyonuna üye olduk.ordan oyun ve görsel eğitim lere bakıyor arada.Ancak görsel eğitimin tek başına becerisine  fazla katkısı olduğu nu düşünmüyorum.Çocukta bagimlilik yapıyor.Sabah kalkıp hikaye okuyan çocuk tablete  bagimli oldu.Bu yüzden kaldırdım.
Bireysel olarak satranç kursuna  gidiyor ve özel.ders alıyor.
Sadece pazar günleri.birkaç saat xbox  oynuyoruz onun haricinde oda yasak.
çocuk larda bagimlilik oluşuyor vssonra  bunu engellemek.daha güç oluyor.
akıllı telefon.kullanımı nida mümkün olduğunca en geç sürede kullanmasını istiyorum.
etrafımdaki bazı çocukların sinava ve derse konsantrasyonu bunun gibi teknolojik cihazlardan dolayı düşüyor .Kesinlikle kısıtlama li kullanilmali.
Zeka gelişimini etkilemediğini hatta çocuğu.sinirlandirdigini.düşünüyorum.
görsel olarak kitap veya test lerin  zeka gelişimini daha etkili olduğunu akıllı tablet ve telefonların veya başka şeylerin kontrol edilmediğinden ciddi anlamda.çocuğu bagimli ve geride bıraktığını da soyleyebilirim

tam aradığım kapsamda bir cevap oldu tuncay bey çok teşekkür ederim, ah bir de o yaşta sınav kaygıları olmasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2015, 00:27:37 »
daha 8 yaşında 2 sınıf öğrencisi.Bizim..hastanedeki müdür  yardımcısı abi çocuğu lys sınavına hazırlanıyor.çocuk ta i phone 4s ini elinden alıp tuşlu telefon vermiş.Aradığımızda ulaşım diye.
Kendisinin ve öğretmenlerinin beyanına göre ders aralarında elinden telefonu düşürmüyor muş.
bu koloni  oyunu ve sosyal medya takıntısı.ilerleyen yaslarda dahada  tehlikeli keşke küçüklük teki masum oyunları oynasa.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2015, 14:36:26 »
daha 8 yaşında 2 sınıf öğrencisi.Bizim..hastanedeki müdür  yardımcısı abi çocuğu lys sınavına hazırlanıyor.çocuk ta i phone 4s ini elinden alıp tuşlu telefon vermiş.Aradığımızda ulaşım diye.
Kendisinin ve öğretmenlerinin beyanına göre ders aralarında elinden telefonu düşürmüyor muş.
bu koloni  oyunu ve sosyal medya takıntısı.ilerleyen yaslarda dahada  tehlikeli keşke küçüklük teki masum oyunları oynasa.

hocam biz vur deyince öldürüyoruz. teknoloji ile eğitime katkı sağlayacak o kadar çok uygulama ve yöntem var ki, bizim yaptığımız çocuğa cihazı vermek, nasıl kullanacağını öğretmemek. FATİH Projesi mesela. Çok büyük ve olması gereken bir proje. Ancak büyüklerimiz çocuklarımıza yaptığımızı yaptı. Öğretmenlerin eline akıllı tahta, çocuklara tablet verdi...

Evet arkadaşlar, yok mu başka ilkokul öğrencisi velisi olan ?  ;)