0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle belirteyim, ilk aracım ve şoförlükte daha çok yeniyim. 2010 model 1.0 sport modeli aracım var. manuel ve benzinli. benim araçla ilgili sıkıntım, kavrama noktasının çok yüksekte olması ve bu nedenle aracı sık stop ettirmem.işim nedeniyle başka araçlarlada ufak tefek gidiş gelişler yapmaya başladım. o araçlarda böyle bir sıkıntı yaşamazken, kendi aracımda neden bu sorunu yaşıyorum?bu aracın bir özelliği mi yoksa bir yerinde sıkıntı mı var?
Kendi aracınızdan daha fazla başka araçlar kullanıyorsanız ayagınızın alışması zaman alabilir. Debriyaj daha önce değişmiş mi değişmemiş mi bunları göz önüne alarak güvenilir ve tanıdık bir ustaya kontrol ettirerek debriyajınızın bitip bitmediği hakkında bilgi almanız da fayda var.
http://www.microimageonline.com/downloads/YARIS/Repair%20Manuals/Clutch.pdfCL3 en üstteki resim - Push Rod Play and Free Play Adjust PointCL9 en alttaki resimİlgili resimlerden kavramı noktasını ayarlayabilirsiniz.Bir de ipucu vereyim. Aracın kavrama noktasını ayağınızla algılayabilirseniz rahat edersiniz. Araç dururken ve el freni çekikken, debriyajı yavaş yavaş kaldırmaya başlayın. Bir noktada titreme başlayacaktır, çok azcık daha kaldırırsanız ayağınızı titreme artacaktır. Bu kavrama noktasını ayağınızın hafızasına belleyin ve hızlanmak istediğinizde debriyajı bu konumda tutun. Bayanlar genelde debriyaj kavrama noktasını kavrayamıyorlar ve debriyajı sabit hızla kaldırıyorlar. (Sözüm meclisten dışarı.) Böyle yaparsanız her türlü aracı 2-3 sefer sonunda kavrayacak ve kaldırabilirsiniz.Ekleme: 140binde aracınız, debriyajın değişme zamanı da gelmektedir.
benimde 2007 model 1.3 yarisim var kavraması çok aşağıda ayağımı biraz kaldırsam hemen kavrıyor birde diğer araçlara göre sert ustaya gösterdim bi sıkıntı olmadığını söyledi. diğer yarislerle kıyaslamak gerektiğini söyledi.