Gönderen Konu: Rölanti problemi ( 1.3 Xl )  (Okunma sayısı 3918 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '11
  • 43 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Rölanti problemi ( 1.3 Xl )
« : Mart 21, 2015, 18:51:27 »
Arkadaşlar 98 model 152 bin kmde 1.3 xl corollam var şuan arabada rölanti dengesizliği var.
Arabayı ilk çalıştırdığımda 1300 devirde çalışıyor bi kere gaz verdikten sonra 1000 devir ile 850 arasında gidip geliyor soğuk havalarda gaz vermessem stop ediyor.
Motor ısındıktan sonrada rölantide 900 devir civarında oluyor ve titriyor sizce sorun nedir ?
Ben gaz kelebeğini ve karbüratörü temizletmeyi düşünüyorum.

Toyota Club Türkiye

Rölanti problemi ( 1.3 Xl )
« : Mart 21, 2015, 18:51:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Rölanti problemi ( 1.3 Xl )
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2015, 22:44:09 »
Dediklerinizi yapın, lpg varsa ayarlarına da baktırabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2015, 23:00:08 »
Karbüratörü işinin ehli birine temizlettirin ayrıca sübap ayarlarını kontrol ettirmekte fayda var egsoz sübapları sıkı olabilirde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 43 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2015, 11:27:43 »
Dediklerinizi yapın, lpg varsa ayarlarına da baktırabilirsiniz.
Lpg yok . O zaman şimdilik bunları yaptırayım düzelmesse bujilere falanda baktırırım.

Mesaj Birleştirildi: Mart 22, 2015, 11:28:12
Karbüratörü işinin ehli birine temizlettirin ayrıca sübap ayarlarını kontrol ettirmekte fayda var egsoz sübapları sıkı olabilirde
Anladım sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2015, 14:26:58 »
Arkadaşlar 98 model 152 bin kmde 1.3 xl corollam var şuan arabada rölanti dengesizliği var.
Arabayı ilk çalıştırdığımda 1300 devirde çalışıyor bi kere gaz verdikten sonra 1000 devir ile 850 arasında gidip geliyor soğuk havalarda gaz vermessem stop ediyor.
Motor ısındıktan sonrada rölantide 900 devir civarında oluyor ve titriyor sizce sorun nedir ?
Ben gaz kelebeğini ve karbüratörü temizletmeyi düşünüyorum.
Aracınızdan memnun musunuz tavsiye eder misiniz? 1997 Corolla 1.3 XL buldum bir tane almayı düşünüyorum tereddütte kaldım fikir verebilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 43 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2015, 21:11:24 »
Aracınızdan memnun musunuz tavsiye eder misiniz? 1997 Corolla 1.3 XL buldum bir tane almayı düşünüyorum tereddütte kaldım fikir verebilir misiniz?
Arabadan genel olarak memnunum yaklaşık 2 sene ve 7500 kmdir kullanıyorum  bence uygun fiyata temiz bir corolla bulursanız içinize siniyorsa alabilirsiniz genel olarak sorunsuz bir arabadır. 1 kere baskı balata 1 kere akü değiştirdim sadece bunlarda her arabada zamanı geldiğinde değişmesi gereken parçalar.
Motor performansından bahsedecek olursak motoruna göre performansı iyi. Araçta fazla yük olmadığında pek fazla zorlanmadan yokuş çıkılabiliyor. Tabi
performansın iyi olmasında aracın ağırlığının ve kısa şanzıman oranlarının büyük faydası var. ( Aracın boş ağırlığı 940 Kg )
Araç özellikle 100 e kadar çok canlı sonrasında doğal olarak biraz ağırlaşıyor. Son hızı hiç test etmedim gerekte yok zaten

Arabada hidrolik direksiyon - klima - abs falan yok herşey manuel  :) ( Bazılarında klima ve elektrikli ön cam bulunabiliyor. )

Aracın yol tutuşu çok iyi olmamakla beraber yaşına ve fiyatına göre normal bir yol tutuşa sahip. Frenlerin çok iyi olduğu söylenemez ancak doğru lastik seçimiyle fren performansında iyileştirme yapılabiliyor.

Yakıt olarak uzun yolda 30-35 kr arası yakıyor kullanıma göre. Şehir içide 40-45 kr arası. ( Biraz devirli kullanıyorum ben )

Not:Ben lpgsiz olarak kullanıyorum lpgli performansı veya yakıt tüketimi için birşey diyemem.
Sormak istediğiniz başka birşey olursa sorabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2015, 09:05:42 »
Arabadan genel olarak memnunum yaklaşık 2 sene ve 7500 kmdir kullanıyorum  bence uygun fiyata temiz bir corolla bulursanız içinize siniyorsa alabilirsiniz genel olarak sorunsuz bir arabadır. 1 kere baskı balata 1 kere akü değiştirdim sadece bunlarda her arabada zamanı geldiğinde değişmesi gereken parçalar.
Motor performansından bahsedecek olursak motoruna göre performansı iyi. Araçta fazla yük olmadığında pek fazla zorlanmadan yokuş çıkılabiliyor. Tabi
performansın iyi olmasında aracın ağırlığının ve kısa şanzıman oranlarının büyük faydası var. ( Aracın boş ağırlığı 940 Kg )
Araç özellikle 100 e kadar çok canlı sonrasında doğal olarak biraz ağırlaşıyor. Son hızı hiç test etmedim gerekte yok zaten

Arabada hidrolik direksiyon - klima - abs falan yok herşey manuel  :) ( Bazılarında klima ve elektrikli ön cam bulunabiliyor. )

Aracın yol tutuşu çok iyi olmamakla beraber yaşına ve fiyatına göre normal bir yol tutuşa sahip. Frenlerin çok iyi olduğu söylenemez ancak doğru lastik seçimiyle fren performansında iyileştirme yapılabiliyor.

Yakıt olarak uzun yolda 30-35 kr arası yakıyor kullanıma göre. Şehir içide 40-45 kr arası. ( Biraz devirli kullanıyorum ben )

Not:Ben lpgsiz olarak kullanıyorum lpgli performansı veya yakıt tüketimi için birşey diyemem.
Sormak istediğiniz başka birşey olursa sorabilirsiniz.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim baktığım araç 1997 model 1.3 xl lpgli rengi bordo boya yok motor ölçümü %75 km 145 bin klima yok motor ölçümü ben korkuttu bir de hidrolik direksiyon olmaması direksiyonu çok mu sert

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 43 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 24, 2015, 09:57:39 »
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim baktığım araç 1997 model 1.3 xl lpgli rengi bordo boya yok motor ölçümü %75 km 145 bin klima yok motor ölçümü ben korkuttu bir de hidrolik direksiyon olmaması direksiyonu çok mu sert
Direksiyonu çok sert değil giderken avuç içi döndürebilirsiniz.  Ama dururken sert