Gönderen Konu: Carina Çalışmama Sorunu ( akü olabilir mi? )  (Okunma sayısı 1712 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '97
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Carina Çalışmama Sorunu ( akü olabilir mi? )
« : Mart 21, 2015, 09:19:53 »
Merhaba,
Bu sabah aracımı çalıştırıp işe gideyim derken araç çalışmadı dün akşam aracı park ederken problem yoktu. sanırım akü diye düşünüyorum ama sizlerede sormak istiyorum doğrumu diye.
farlar uzunlar sinyaller çalışıyor teyip'i deneme fırsatım olmadı. marşa basıyorum normal çalışır gibi oluyor ama çalışmıyor ve göstergelerdeki ışıklar kısılıyor. kaloriferi açık bırakmışım ama araç çalışmadığında çalışmaz bu bundan mı bitti acaba akü sonra baktım bir kaç denemede dedim acaba gazdan mı direk benzine aldım yine aynı sonra zorlamim dedim bıraktım indim araçtan birde ne göreyim :blink: sol arka kapı kapalı ama yarım kapalı. oranında kapı müşürü bozuk aydınlatmanın acaba oradan mı oldu ? yada başka ne olabilir. bilgi verirseniz sevinirim
vurdurayım dedim vurdurmayıda bilmediğim için ilk arabam sayılır.haliyle bazı konularda acemiyim. yardımlarınızı rica ediyorum.
şimdiden teşekkürler değerli vaktinizi ayırıp bilgilendirdiğiniz için.

Toyota Club Türkiye

« : Mart 21, 2015, 09:19:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Carina Çalışmama Sorunu ( akü olabilir mi? )
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2015, 10:11:26 »
Emrah bey muhtemelen aküden olabilir. Takviye kablosu yardımı ile başka bir aracın aküsünden çalıştırmayı deneseydiniz keşke.
Araç vurdurmak çok zor durumda kalmadıkca denemeyiz zaten. Daha uygun çözümler var :)
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2015, 10:19:51 »
Emrah bey muhtemelen aküden olabilir. Takviye kablosu yardımı ile başka bir aracın aküsünden çalıştırmayı deneseydiniz keşke.
Araç vurdurmak çok zor durumda kalmadıkca denemeyiz zaten. Daha uygun çözümler var :)
Teşekkürler aslında bende bir çok yerde görmüştüm vurdurmak en son çare diye onun için çokta üstüne düşmedim. tabi bilmek iyidir yinede onuda zamanla öğrenicez.
aslında takviye kablosu ile farklı bir araçtan çalıştırmayı deniyecektim ama malum sabah herkes işe yetişme telaşında bir kere başka birinin başına gelmişti çokda yardım alamamıştı onun için aynı durumu yaşarım diye pek üstelemedim iş yerine geldim direk iş yerinden bir arkadaşı ayarlayabilirsem ondan yardım alıp takviye yapıp çalıştırıcaz öğlen inşaAllah.
çalıştırdıkdan sonra ne kadar süre çalıştırmam gerek akü şarj olması için?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2015, 10:25:30 »
eski arabalarda dört kapıda anahtar var. bozulduğunda ışıklar açık kalıyor.

benimde başıma geldi. kapıya bir sünger koyup tam bastırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2015, 10:33:15 »
eski arabalarda dört kapıda anahtar var. bozulduğunda ışıklar açık kalıyor.

benimde başıma geldi. kapıya bir sünger koyup tam bastırdım.
Aslında devamlı kontrol ederim ama bu sefer gözümden kaçırdım sanırım. araçtan inmeden bütün farlar olsun silecek teyip açtıysam arka cam rezidansı yani elektrikle alakalı ne varsa kontrol eder inerim kumanda'dan kapattıkdan sonra bütün kapıları kontrol eder içte ışık yanıyormu bakarım öyle ayrılırım ama nasıl olduysa kaçmış gözden neyse artık olacağı varmış ne diyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2015, 11:14:36 »
kontağa bağlı şeyleri kontrol etmeye gerek yok ama far gibi anahtarsız çalışan yerleri kontrol etmeli. neyse tecrübe oldu.
akü boşaldıysa şarj ettirmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2015, 11:17:00 »
kontağa bağlı şeyleri kontrol etmeye gerek yok ama far gibi anahtarsız çalışan yerleri kontrol etmeli. neyse tecrübe oldu.
akü boşaldıysa şarj ettirmekte fayda var.
Kesinlikle öyle tecrübe oldu. akü boşalmamıştır sanırım. çünkü farlar vs. yanıyor yanmıyor olsa idi tamamen boşalmış olurdu sanırım marş sanırım daha çok elektriğe ihtiyaç duyguğu için yetmedi marşa basmaya yada yanlışmı biliyorum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2015, 11:44:04 »
Akü ömrünü tamamlamış olamabilir mi acaba farlar falan yanıyor olsa bile ? Ayrıca dediğiniz gibi marş sırasında çok yüksek anlık akım ihtiyacı olur.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2015, 11:56:59 »
Akü ömrünü tamamlamış olamabilir mi acaba farlar falan yanıyor olsa bile ? Ayrıca dediğiniz gibi marş sırasında çok yüksek anlık akım ihtiyacı olur.
Akü ömrünü bitmemiş olması gerekiyor akü yeni 1 yıl bile olmamış aldığım sahibi öyle söyledi. sahibi tanıdığım güvendiğim biri ömrünün bittiğini nasıl anlarız ? yanılmıyorsam aküde bir yerlerde tarih gibi birşey olması gerekiyor diye hatırlıyorum ama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2015, 12:02:46 »
akü zayıflamışsa olabilir. bu şekilde bitmiş aküyü şarja verip 10 saat kadar tam şarj etmek faydalı olur. yoksa zayıflığı hissettirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 21, 2015, 12:17:38 »
akü zayıflamışsa olabilir. bu şekilde bitmiş aküyü şarja verip 10 saat kadar tam şarj etmek faydalı olur. yoksa zayıflığı hissettirir.
Teşekkürler bilgi için. peki takviye sonrası çalıştırmada sıkıntı yaşarmıyım yine ? yaşamam için şarj için şuan biryere gitmem mümkün değil gibi. ne yapabilirim belli bir süre idare etmesi için ?

Mesaj Birleştirildi: Mart 21, 2015, 14:52:17
Tekrar merhaba, takviye için arkadaşla gittik çalıştırmak için arkadaş arabayı yanaştırırken ben bir şansımı deniyeyim dedim. kontağı çevirdim biraz geç aldı ama çalıştı.  :alkis: araç biraz çalışır vaziyette ısıttım aracı sonra bir 15 20 dk dolandım etrafta bakalım akşam sorun çıkarmaz inşaAllah. sonraki çalıştırmalarda tek seferde aldı sanırım beklerken kendini şarj etti gibi ama bilmiyorum. artık. aküye baktım bitip bitmediğine akü mutlu akü ampere bakamadım aküde gösterge var ve yanında renklerin açıklamaları var. gösterge siyahtı açıklamada ise siyah rengin şarj edilmesi gerektiği bilgisi verilmiş. sanırım akü ömrünü tamamlamış yada akü ışığın açık kalmasıyla azalınca mı böyle yapmıştır ?
şarj mi ettirmeliyim yoksa hiç uğraşma yeni aynı şey olabilir. git yeni akü al mı dersiniz ? yeni akü al diyorsanız ne önerirsiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 21, 2015, 15:16:58 »
akü bir yılda kendini bırakmaz, heleki mutluysa.

şarj gerekli. arabayı 1 2 saat çalıştırsanız bile tam dolmaz. bu yüzden şarj ettirin dedim. yoksa şuan belkide sabah çalışacak kadar şarj dolmuş olabilir.
çalıştırmayadabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 21, 2015, 15:25:03 »
akü bir yılda kendini bırakmaz, heleki mutluysa.

şarj gerekli. arabayı 1 2 saat çalıştırsanız bile tam dolmaz. bu yüzden şarj ettirin dedim. yoksa şuan belkide sabah çalışacak kadar şarj dolmuş olabilir.
çalıştırmayadabilir.
Haklısınız tabiki tam şarj etmemiştir illaki ama dediğim gibi bana söylediği bu şekilde 1 sene bile olmadı dedi belkide 2el aldı bilmiyorum o kadar detayını açıkcası. ama şarj mı etmek mantıklı yeni almak mı ? birde yeni almadan önce bu akünün tarih gibi birşeyi oluyor mu ? belkide daha eskidir ve yeni alınması gerekiyordur diye söyledim. bilgi verirseniz duruma göre bakar şarj ettirir yada yeni akü alırız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 21, 2015, 15:34:06 »
Haklısınız tabiki tam şarj etmemiştir illaki ama dediğim gibi bana söylediği bu şekilde 1 sene bile olmadı dedi belkide 2el aldı bilmiyorum o kadar detayını açıkcası. ama şarj mı etmek mantıklı yeni almak mı ? birde yeni almadan önce bu akünün tarih gibi birşeyi oluyor mu ? belkide daha eskidir ve yeni alınması gerekiyordur diye söyledim. bilgi verirseniz duruma göre bakar şarj ettirir yada yeni akü alırız.

bitik halde arabayı çalıştırdı ise akü iyidir.
şarj ettirin devam edin.
ha fazla paranız varsa yeni alın tabiki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 21, 2015, 15:37:56 »

bitik halde arabayı çalıştırdı ise akü iyidir.
şarj ettirin devam edin.
ha fazla paranız varsa yeni alın tabiki :)
Tabiki fazla para yok nerde [emoji2] hani garanti olsun diye bir soruydu siz iyi diyorsanız o zaman yeniye gerek yok şarj ettirelim devam edelim [emoji2]
Peki nerede şarj ettireceğimi sorsam yok artık demezsiniz sanırım [emoji16] oto elektrikçi'de yada akü satan yerlerde vardır muhtemelen. Diye düşünüyorum. Doğrumu düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 21, 2015, 15:45:26 »
doğrudur oto elektrikçileri yada akü satan her elektrikçi şarj eder. ha ölçüm yaparlar ve akü durumunu şarj gereğini derler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 21, 2015, 15:48:47 »
Sağolun teşekkürler.
Bu Arada sanırım konuyu yanlış yere açmışım bu durum için kusura bakmayın. Daha dikkatli olucam diğer konularda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 24, 2015, 18:17:27 »
nedir sonuç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 24, 2015, 18:54:45 »
nedir sonuç?
Sonuç bir problem yok şuan şarj ettirmedim daha ama problem çıkarmadı fırsatı bulurbulmaz şarj ettiricem.