0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emrah bey muhtemelen aküden olabilir. Takviye kablosu yardımı ile başka bir aracın aküsünden çalıştırmayı deneseydiniz keşke.Araç vurdurmak çok zor durumda kalmadıkca denemeyiz zaten. Daha uygun çözümler var
eski arabalarda dört kapıda anahtar var. bozulduğunda ışıklar açık kalıyor.benimde başıma geldi. kapıya bir sünger koyup tam bastırdım.
kontağa bağlı şeyleri kontrol etmeye gerek yok ama far gibi anahtarsız çalışan yerleri kontrol etmeli. neyse tecrübe oldu.akü boşaldıysa şarj ettirmekte fayda var.
Akü ömrünü tamamlamış olamabilir mi acaba farlar falan yanıyor olsa bile ? Ayrıca dediğiniz gibi marş sırasında çok yüksek anlık akım ihtiyacı olur.
akü zayıflamışsa olabilir. bu şekilde bitmiş aküyü şarja verip 10 saat kadar tam şarj etmek faydalı olur. yoksa zayıflığı hissettirir.
akü bir yılda kendini bırakmaz, heleki mutluysa.şarj gerekli. arabayı 1 2 saat çalıştırsanız bile tam dolmaz. bu yüzden şarj ettirin dedim. yoksa şuan belkide sabah çalışacak kadar şarj dolmuş olabilir. çalıştırmayadabilir.
Haklısınız tabiki tam şarj etmemiştir illaki ama dediğim gibi bana söylediği bu şekilde 1 sene bile olmadı dedi belkide 2el aldı bilmiyorum o kadar detayını açıkcası. ama şarj mı etmek mantıklı yeni almak mı ? birde yeni almadan önce bu akünün tarih gibi birşeyi oluyor mu ? belkide daha eskidir ve yeni alınması gerekiyordur diye söyledim. bilgi verirseniz duruma göre bakar şarj ettirir yada yeni akü alırız.
bitik halde arabayı çalıştırdı ise akü iyidir.şarj ettirin devam edin. ha fazla paranız varsa yeni alın tabiki
nedir sonuç?