0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracı aldığımda böyleydi, ama baktığımda orjinallerde bu şekilde 5li değil mi?2007 Auris 1.4Dhttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=48455.0linkinde arkadaşın paylaştığı listede 5*114,3 gözüküyor, gerçi yeni serinin fotografları var ama internetteki auris fotoğrafları jantlarını da 5li olarak gördüm.çözemedim, pazartesi tekrar muayeneye gideceğim yeni düzeltmem gerektiğini bilsem hafta sonu yaptırayım diyorum ama 2. kez kalırsak bir daha muayene parası varmak var. ben çözemedim bu işi.
Dikkat ederseniz jantta 10 adet bijon deliği bulunmakta, haliyle 5'i boşta jant ebatı doğru olsa bile ona takmışlardır. İlk defa 10 bijon deliği olan jant gördüm.
@Hakan Öztürk (3676) abi Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye nerem doğru ki demiş. Ben artık satıcılara kızmıyorum. Bile bile gidip bu ürünleri almamıza kızıyorum.
Mehmet AKIN
@Hakan Öztürk (3676) abi haklısın. O zaman yorumu mu düzeltiyorum Kandırılmayı anlarım, Bilgisizliği anlarım ama bile bile Gidipte sahte, imitasyon, çakma artık ne dersek tarzı ürünleri alanları kabullenemem. Haa alan var alamayan var o da ayrı bir konu.
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler. Gördüğüm kadarıyla hem fikir sahibi olundu. Ben aracı böyle aldım muayenesi de yeni yapılmıştı, açıkçası şimdiye kadar böyle bir problem olacağı kimse tarafından da söylenmişti.Madde 29-30 demişsiniz ama bende ilgili yönetmeliklere baktım, hatta muayene tablosuna baktım çift aplikasyon ile ilgili bir madde veya terim göremedim. Gerçi çift aplikasyon terimi de şimdi öğrendim )Evet, jantlar da yürüyen aksam da önemli, bende güvenli şekilde kullanım için uyarılsaydım muayene bile olmadan değiştirirdim. Gün içerisinde İstanbul trafiğinde onlarca örnek gördüm. Konu ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığım için sadece eğer tehlikeli bir durum varsa, neden satışları ve üretimleri yapılmasına izin verilmekte. Teknik olarak zaten uygun aralıkta ve uygun sayıda bijon ile araca bağlanmış bir jantın, ikincil bir uygulama için ekstra deliklerinin olması güvenlik açısından ne gibi bir sorun oluşturabilir?Ayrıca İstanbul Anadolu yakasında uygun fiyata jant alabileceğim bir yer var mı?