0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar,Bu konuda bahsettiğim konu için özel servise gittim. Debriyaj seti ve aktüatör motorunun değişmesi gerektiğini söylediler ve bana 1400 .tl civarında hesap çıkardılar. Toyota yetkili servisleri hangi marka kullanıyor? Bu fiyat normal midir?
Telşalanmayın, muhtemelen içerisindeki tozlanma sebebi ile kısa süreliğine debriyaj aktüatör motorunuz gelen voltaja cevapsız kalmış. Mümkün olan en kısa sürede söktürerek temizletin ancak ömrünü tamamlamasının yakın olduğunu da aklınızın bir köşesinde tutun, debriyaj değişimi ile birlikte değişimini yaptırırsınız. Debriyaj değişimi kısa süre önce yapıldıysa ve hiç riske girmek istemezseniz aktüatör motorunu temizlemek yerine direk değiştirin.Kısa süre önce her ikisi de (debriyaj seti ve aktüatör motoru) değiştiyse Intelligent Tester yada Techstream ile debriyaj kalibrasyonu yaptırın, tekrarlar ise debriyaj strok sensörünü kontrol ettirin.
Arkadaşlar debriyaj-baskı-balata-bilya-şanzıman yağı ve bunlara ilave aks kafası somunları yapımı+motor arka kulak yerlerininyapımını 1.100 TL'ye yaptırdım. Serviste debriyaj değiştikten sonra şehir içinde manuel kullanmam tavsiye edildi. Tecrübeli arkadaşlar; sizce de manuel mi kullanmalıyım, yoksa servise daha erken gitmem için bana olta mı attılar?
Ben şehir içinde hep manuel kullanıyordum.Dörtnal Sadık usta öyle önermişti.Manuel kullanımda balatanın da ömrü uzun oluyormuş...Bu arada seti nerede değiştirdiniz Özgür bey?
Özcan Bey,Benim kuzen tamircidir, şaşmazda meray otomotiv'de değişimi yaptı, düşünürseniz telefon numarasını verebilirim.
Manuel vites en çok şehir içinde insanı yoruyor zaten, o zaman otomatik vitesin bir anlamı kalmıyor bence.
şehir içinde manuel kullanmak nasıl bir fark yaratıyor ki?
Özgür bey teşekkür ederim sağ olun.Hem İstanbul'da yaşıyorum artık hem de mecburiyetten Peugeot'ya biniyorum.Yanlış anlamayın Ankara'da olduğum dönemlerde Audi,Vw ve Seat araçlarımızın tüm yetkili servis haricinde ki işlerini Dörtnal'da yaptırıyordum.Güven ve kardeşlik (Sadık usta) söz konusu.Yine de iyi niyetinize teşekkür ederim.Daha düne kadar vitesi geçmekte zorlanan Toros'lar kullanıyorduk direksiyondan vites değiştirmenin nesi zor olacak Aytaç bey.İşin içinde debriyaj olmadığı için sıkıntı yok.En azından benim için.En önemlisi MMT şanzımanda kalkışları manuel yapmak bile daha iyi.En azından vites geçişlerini hissetmiyorsunuz.Hele ki MMt gibi aptal bir şanzımanlı araç (en son yenilenen Auris ve Corolla'da ki MMT'leri kullanmadım.Onları ayrı tutuyorum) kullanıyorsanız sıkışık trafikte size ne gibi sürprizler hazırşayacağınızı bilemezsiniz.Bu nedenle sol ve sağ elinizden iki parmak vites kulakları için hazırda beklemeli.Hangi viteste gitmesi gerektiğine kanaat getirmekte zorlanıyordu.İlk defa Cumhurbaşkanlığı önünde yolda kaldım,arkamda korna kıyamet kopuyor... Arkamda ki yanıma yanaşıp sinirli bir şekilde neden gitmiyorsun söylendi.Abi yeni şoförüm rampada kaçla kalkacağımı bilemedim ondan durdum dedim adam özür diledi gitti Aslında kaçla gideceğini hesap edemeyen ben değil şanzımandı Seat Leon'da hızlanırken sorun yoktu ama yavaşlarken bazen geç düşüyordu o zaman müdahale etmek zorunda kalıyordum.Doğuşa gidip şanzımana güncel program attırdım o sorunda kalktı.Audi'den bir şey anlatamayacağım çünkü olumsuz hiç bir şey yaşamadım.Arabada şanzıman var demeye bin şahit lazımdı.Merhaba Esat bey.Yarın Sadık ustaya danışır size bilgi veririm inşaallah
çok teşekkür ederim. Yaklaşık 12bin km dir. 2015 mmt corolla kullanıyorum. Dediğiniz tarzda bir sıkıntı yaşamadım. Arabayı alırken mmt de iyileştirmeler yapıldığı söylenmişti. Sanırım doğruymuş.
SelamlarEsat bey yeni Corolla'larda Mmt'ler de ciddi anlamda bir iyileştirme yapıldığını duydum ama daha kullanmak nasip olmadı.Bu arada Sadık usta ile görüşemedim henüz.Bilgiyi alır almaz hemen yazarım buraya