0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mardin dedinde abi eski sevgilimin yasadigi yerdi onunla birlikte gezcektik vs planlar yapmistik ahh ahhh
2004 ocak ayından 2012 ağustos ayına kadar calistigim yer.Güneydoğu da calisabilecek en güzel yerlerden birtanesi .Hala arada arkadaşları ziyarete giderim.Bu haftasonu da düşünüyorum.Ancak midyat a gitmişken ıdil yolundaki kilise.deyrul umur ve mardin deki deyrul zefaran a gitseydi niz.Ayrıca midyat yakın olan hasankeyf de ziyaret edilebilirdi.Kaburga dolması.inşallah yemissinizdir
Askerliğimi 2008 yılında Ağrı da yaptım.Uçakla önce Erzurum sonra otobüsle Ağrıya gittim tek başıma(ktm ye gitmeden).Yol güzergahında hem hiç araç yoğunluğu olmayışı hemde çok mağaralı bir yol olması beni çok tedirgin etmişti.Birde tabi otobüste konuşulan hiçbirşeyi anlamamak ve insanların bakışları.Tabi o zamandan bu zamana çok şey değişti ama Diyarbakır - Mardin yolculuğunuzda sizi tedirgin eden yada rahatsız eden herhangi bir şey yaşadınız mı?Ve tabi kaburga dolması yediniz mi?
Ne d.bakır-mardin arası ne de mardin-midyat arası minibüs yolculuğumda, ne de gezip dolaştığım yerlerde yanımda eşim olmasına rağmen en ufak bir rahatsızlık, kuşku veya hoşnutsuzluk yaratacak bir şeye rastlamadım. Aksine insanların ilgisi ve yardımseverliğine şahit oldum. Bu tarz ön yargıları olan herkese de, bu konuda içlerinin rahat olmasını tavsiye ediyorum. Ailenizle, eşinizle rahatça gidip gezebilirsiniz. Halkın tamamına yakını kürt ve araplardan oluşuyor. Onların da kendi aralarında kendi dillerini konuşuyor olması ve benim bunları anlayamamam da gayet doğal. Son olarak yemek tercihimi kaburga dolması yerine mardin kebabından yana kullandım. D.bakır'da da ciğer yedik malum. Kaburga dolması bir dahaki sefere inşallah.
Bir Mardin' li olarak bu yazdıklarınız için size teşekkür ederim. Ön yargıların kırılması adına 3. Gözden yapılan böyle objektif yorumlar çok değerli. Ben oralı olduğum için ne kadar anlatsam "memleket milliyetçiliği yapıyor" damgası yiyorum genelde. Turizm o bölgeyi ayağa kaldıracak en önemli faktörlerden biri. Her gün otobüsler dolusu yabancı turist gelen yere insanımız biraz soğuk bakıyor. Bir daha giderseniz(ki şiddetle tavsiye ederim. Çok az ve eksik gezmişsiniz) Dara Harabalerini, Deyrul Umur Manastırı nı, Kırklar Kilisesi ve tarihi Mardin evlerini mutla ziyaret edin. Kaburga dolması, kibe, içli köfte, sembusek yemeden dönmeyin.
Esat abi Mardin' nin neresindensin
babam Nusaybinli annem ise merkezden ben de merkez doğumluyum.
Bende merkezdenim Forumda Mardinli arkadaşları görmek cidden çok güzel bir duygu
Memnun oldum kardeşim. Ben de çok sevindim forumda hemşehrimi bulduğuma.
Önceki mesajlarında yazdım.9 yıl kızıltepe devlet hasta. Çalıştım.Bu 9 yıl boyunca o kadar rahatım ki ömür boyu unutulmayacak dostluklar kurdum.Senede 2-3 defa ben 2-3 defa dostlar gelir.Yol üstü ugramalar hariç.YAsamadan taniyamazsiniz .İnsanların samimiyeti varini yogunu paylaşması.Mardin farklı bir memleket.İki oğlum kızıltepe doğumlu.Güzel yerler sıcağı hariç