0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kılavuza baktım ama sorumun cevabını bulamadım.otomatik klimayı açınca sıcağa ayarlanmışsa bile klima açılıyor. Bunu iptal etmenin bir yolu yok mudur? Bir de fanı ve sıcaklığı en son ayarladığımız şekliyle açmak için hangi düğmeye basmak lazım. Auto ya basınca klima açılıyor. Fan hızı düğmesinden açınca da en düşük hızda açılıyor.
Klimanın ilk açılışta kapalı kalması ancak cihaz bağlanıp kişiselleştirilebilir özelliklerden değiştirilebiliyor.(Ahmet, benimkini ayarladı ) Sıcak kısmını açmak için klimayı kapatıp iç sıcaklığı ayarlayın daha sonra low-mid fast'ten seviyeyi ayarlayın. Bir daha kullandığınızda aynı ayarlardan başlayacaktır.
her açılışta klimayı kapatmam lazım o zaman öyle mi? ayarlanan sıcaklığa göre otomatik açılsa ya da kapansa olmuyor mu? bildiğim kadarıyla klimanın sıcak üflemeye bi faydası yok.
Evet klimayı kapatman gerekiyor. Sıcaklık ayarını bir kere yaparsan her açılışta o sıcaklığa kendisi gelir sonra sabit tutar örneğin, camı açarsan iç sıcaklık düşer daha sonra kendiliğinden çalışarak yine o sıcaklığa gelir.
en iyisi servise söyleyeyim kapatsınlar. auto da fan hızı da ayarladığım gibi kalıyor değil mi?
Bilgisayar ile klimanın açılması kapatılabiliyor.Müsait zamanında gelirsen yaparız istersen.
Bunu yetkili serviste de yaptırabilirmiyiz?Perşembe garantiden far değişimi için gittiğimde söylerim.
Auto mode da fan hızı low-medium-fast olarak seçilebiliyor. Seçilen durumda göre fan hız kademesi otomatik ayarlanıyor. Mesela slowda 3. 4. Kademeden başlar araba içi ısıninca 1. Kademeye düşer. Ama fan hızı kademesini, fan hızı yukari aşağı düğmeleri ile değiştirmek istersen auto modedan çıkıyor klima. Bu durumda sıcaklık ayarlamalarini nasıl yapiyor, otomatik klima gibimi davraniyor, manuel klima gibimi davraniyor bende bilmiyorum, çünkü auto lambasi sönüyor
Ben touch ekranda böyle bir ayarın olduğunu gordum.Setup-araç kısmında. Ordakileri kurcalayarak yaptım ben. Otomatiğe basınca hiç klima açılmıyor. Bi denesenize. Ben araca geçince hamgi tıkı kaldırdığıma bakarım. Tekrar soylerim.
"Auto" modu sadece İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde kullanılabilir bir moddur.Dışarda güneş çok keskindir ama hava sıcak değildir."Auto" moda alarak, Klimanın sadece rutubeti alacak kadar hızla devreye girip çıkmasını sağlarız.Sadece Sıcak kalorifer istiyorsak "Auto" modu kullanılmamalıdır.Dereceyi ve Fan hızını ayarlarlarsınız, aracı park ederken sistemi kapatmazsınız, birdahaki binişinizde bıraktığınız şekilde devam eder.
tamam. çok iyi olur.
tam tersi ben kışın kontağı açıp gideyim, motor ısınınca kalorifer çalışsın istiyorum. malum dizeller biraz geç ısınıyor sabah mahmurluğuyla takip etmesi zor oluyor.
Tekin abi,auto modu her zaman kullanılabilir hiç sıkıntı yok.Hele birde yeni Corollada 3 çeşit fan müdahale modu var.Yazılım deltaC ye göre çalıştıgı için fark açıldıkça daha hızlı müdahale edecek şekilde.
Bu akşam garajdayım,Model uçak boyayacagım isterseniz gelebilirsiniz.
Bu durumda, en az 5 - 10dk boyunca ön ve yan camlarınız buhar olmadığını varsayıyoruz elbette...
Evet bende buldum ayari.touch screen, araç, araç özelleştirmesi, klima ayarlarında.otomatik klima modu ve.Etkili havalandirma moduAyari varmış