Gönderen Konu: Araca ekspertiz yaptırmanın önemi  (Okunma sayısı 1150 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Araca ekspertiz yaptırmanın önemi
« : Mart 17, 2015, 11:43:57 »
ikinci el araçlarda özellikle de istanbul gibi bir şehirdeyseniz aracı ekspertize sokmanız kesin surette şarttır. aldım malı verdim parayı şeklinde alış veriş dönemi artık bitmiştir. maalesef güven noktasında çok sıkıntı çekiyoruz. eksper yapan firmalar bu noktada imdadımıza yetişiyorlar.

aracın kaç model olduğu hiç önemli değil. karaktersiz insan mı yok kekleyecek insan arıyorlar. daha önce bende böyle bir durum yaşamıştım. aracımı almadan önce bir araca bakmaya gittim ve adamın araç ile alakalı söyledikleriyle uzaktan yakından alakası olmayan durumlar ortaya çıkmıştı eksper raporunda. he bu bazen kasıtlı olamayabilir benim yaşadığım gibi.
adam aracı ilk sahibinden kontrolsüz bir şekilde almış. kendi kullanım zamanlarında herhangi bir kaza vs durumları yaşanmamış ama evveliyatı çok sıkıntılıymış. oda raporlarda çıktı. adamcağızın haberi bile yok. arabası ile ilgili gerçekleri öğrenmesine vesile olmuş oldum.
hasılı kastılı veya bilmeden, öyle yada böyle zararını alacak kişi çekecektir. ehemmiyet göstermekte fayda var ve bunu tavsiye ediyorum.

bu konuyu açtım çünkü aynı şey bugün hüseyin abinin de başına geldi. bugün "corolla aranıyor" şeklinde bir başlık açmıştım aynı hüseyin abiden bahsediyorum. kendisinde 2008 model megane2 extreme var. çok nizamlı, özenli bakar arabasına. her gün ben şahidim. hani yaz-kış temiz olan araçlar vardır ya işte onlardan bir tanesi hüseyin abinin aracı. aracı satmaya niyetlendi. gene tabi magen bakıyor ama yüksek model ayrıca sw istiyor. bir tane bulmuş 2012 model megane3 sporttourer ful versiyon. bana gösterdi enes sen bilirsin bir bak bakalım diye. dıştan hakikaten on numara gözüken bir araç. dedim abi tam senlik. ama mutlaka eksperte sok baktır. bu arada kapora vermişti. kendi aracının satılmasını bekliyordu. bugün işte sabah yanıma geldi. biraz kızgın. dedi o baktığım arabadan vazgeçtim. hayırdır falan derken meğer aracın km ile oynanmış. araç normalde 50 bin de gözüküyor. ama aslında 70 bin deymiş. servis rapolarında böyle bir sonuç çıkmış. ondan sonra tabi sahibine çıkışmış sen nasıl adamsın diye. adamda almancıyım ayağına yatıp bizim çocuklar yaptırmışlar küçük bir şey diye söylemedim demiş. duyunca "vay anasını" dedim. adama bak. tam kavgalık sebep. hasılı kaporasını geri almış hüseyin abi.

ortalık çakal dolu. siz siz olun talip olduğunuz ikinci el araç kaç model hangi versiyon hangi marka olursa olsun mutlaka kontrole sokun. ayrıntılı inceletin. insana güven olmuyor artık maalesef.

Toyota Club Türkiye

« : Mart 17, 2015, 11:43:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Araca ekspertiz yaptırmanın önemi
« Yanıtla #1 : Mart 17, 2015, 12:30:44 »
Evet maalesef piyasa tabiri caiz ise çakal dolu. Kontrolleri tam yaptırmadan araç almak riskli. Ayrıca her ekspertiz yapan her yere de güvenmemek gerekiyor. Geçen günlerde burada bir arkadaşımız ekspertiz yaptırmasına rağmen daha sonra aracında boya vs çıkmıştı. Sağlam yer bulmak lazım, satıcının söylediği yerlere itibar etmemek gerekiyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2015, 12:36:51 »
Kesinlikle hassas bir durum,
Tanıdıgı kişilerin arabalarına boya yok diyen yetkili servisler biliyorum.

O nedenlede hiç bir markanın yetkili servisine dahil güvenemiyorum. Belki çok olumsuzluk gördügüm içindir bilemem.

Hayat çok acımasız, dikkat etmek lazım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 17, 2015, 13:04:55 »
bundan önceki aracımı 210000km de sattım,1 hafta sonra galeri 185000km diye ilan vermişti.daha da geriye alacaklar ama son Tüvturk muayene 180000km de olduğu için mantıklı olarak geri çekmişler:).

Ahmet bey siz işin elektrik/elektroniğini biliyorsunuz, bu kadar kolay mı km geri almak, servis cihaz vs ile bakınca anlaşılmıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2015, 13:16:09 »
Km yi geri almak.15 dakikalık iş.
Uygun şekilde alınca cihaz ile anlaşılması imkansız.
O zamanda kayıtlar konuşuyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2015, 13:38:22 »
Uygun sekilde alınca ne demek,nasıl oluyor bu?

Ekspertiz yapılmadan alınan iki arabadan birinde sadece km oynanması digerinde ise hatasız kusursuz denilen arabada 5 parça boya çıktı ki bu araba D sınıfı ve Audi.37 bin'e alınan arabayı adamın elini ayağını öpe öpe 29 bin'e verdim o zamanlar henüz aldığını düşüğe vermiyordun.Kâr döneminde
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2015, 13:41:35 »

geçen gün haberlerde gösterildi km ile nasıl oynandığı ile alakalı. onbeş dakika bile değil neredeyse. büyük hainlik.

ahmet abi sen tabi olayın direk içindesin o sebepten her şeyi gördüğün için daha temkinlisin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2015, 13:43:52 »
Geçen hafta sözleştiğim bir otomobili dün bir yakınıma 35.750tl ye aldık. Geçen hafta ise aracı ekspertiz yapılmak üzere yetkili bayiye götürdüm. Yetkili arkadaş kendilerinin bile zaman zaman araçlarda yapılan hileyi anlayamadıklarını belirtti. Bunun üzerine aracı 5664'ten, bayideki servis bilgilerinden ve kendi ustalarıma da gösterdikten sonra aldım.

Aracı almadan önce yetkili bayiye götürerek,

1-Araç şasi nosu,
2-Motor numarası,
3-Plaka numarasından,
4-5664 den,
5-Sigortacılardaki sistemden,

kontrol ettirilmesini tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2015, 13:43:54 »
70 bin km olmayan bir arabayı 50bine çekmek ne kadar mantıklı. Olay sanki eksik gibi geldi. Ha kayıtlar 70 binse satıcı tekrar 75 bin yap satar. Daha büyük düşünür çakal.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2015, 14:36:49 »
Özel servisi olan bir arkadaşım var. Kendisi için araba bakarken 80.000km' deki bir aracı cihazla kontrol ettiğinde 130.000km' de enjektör hatası verdiğini gördüğünü falan anlatıyordu. Yani 15 dakikada kilometre düşürülüyor ama mutlaka bir yerlerde izi kalıyor diye de eklemişti.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 17, 2015, 15:03:57 »
Özel servisi olan bir arkadaşım var. Kendisi için araba bakarken 80.000km' deki bir aracı cihazla kontrol ettiğinde 130.000km' de enjektör hatası verdiğini gördüğünü falan anlatıyordu. Yani 15 dakikada kilometre düşürülüyor ama mutlaka bir yerlerde izi kalıyor diye de eklemişti.

Aracı serviste cihaza bağlayınca mutlaka bir yerde kaydı vardır, hatta motor çalışma saatinin de görüldüğü söylenmişti o rakamdan bile ortaya çıkabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.