0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben görüştüm arkadaşlar gitmek istiyenler yarın 4e kadar kayıt yapmalı. Bende gitmek istiyordum fakat çarşamba günü önemli derslerim var. 8:30 da pistte olmanız gerekiyor. 8:45-9 gibi eğitim başlıyor. 1,5 saat teorik eğitim. 3,5 saat pratik eğitim.Ucretsiz guvenli surus egitimi.Tek sart gecerli bir ogrenci kimligin olmasi. Universite, yuksek lisans ya da acik ogretim.Bir de arabayla gelmek.Egitim bedeli, yemeniz icmeniz her sey mapfre tarafindan karsilanacak.Eğitim sonunda sertifika verilecek.[attach=1]
ilke ben gittim sertifikam var. Öyle 1.5 saat 35 saat mevzusu yok. Sırayla hoca araca bindiriyor. Öncelikte neler yapman gerektiğini direksiyonu nasıl tutman gerektiğini vs. Anlatıyor. Sonra Bismillah diyerek kontağı açıyorsun. Max. Hız 20 - 30 3 vitese geçmiyorsun. Araca monte edilmiş özel bir düzenek var hoca sen dönerken bi anda kumandadan aracı kontrolden çıkarıyor. Zannedersin 150 ile viraja girmişsin araç savruluyor. Artık pratiği kapana kadar tekrar. Gidersen aklında bulunsun direksiyonu iki elinle tutacaksın. Ayrıca araç kontrolden çıktığında direksiyonu çevirirken yine 2 elini kullanacaksın. Baktın aracın arkasını toparlayamadın direksiyonu bırak debriyajla birlikte frene asıl araç max. 2 tur attıktan sonra duruyor. Direksiyonu bırakmakta ki maksat o hengamede kollarının kırılmaması. Tabi bunlar ders yaşaya yaşaya öğreniyor insan.
Onlar benim için vız gelir abi Ben arkayı çok kaydırıp topluyorum alıştım artık Arkadaki Turanza lastikler sağolsun...Birde herkes kendi aracıyla görecek eğitimi. Benim araca ne gibi bir düzenek kurarlar aceb? Kurmalarına gerek yok aslında tam virajı alırken el freni çekebilir hoca
Herkes kendi aracıyla derken bana bir garip geldi. Gerçi Ankara da ki kursta normal abs li abs siz araçlarla eğitim veriyorlardı. Islak zemin kuru zemin , tek teker suya girince fren vs. Ben dediğin yerde eğitimi veren firmanın aracın da eğitim aldım. Araca monte edilmiş 4 teker var tamamen birbirinden bağımsız döner sandalye tekeri misali Hidrolik bir düzenekte aracın lastiklerini yerden bir anda kesiyor tabi bunun ayarını hoca yapıyor. Gerçi aracın arkası kayarken baktınki yanına kadar gelmiş ondan sonrası umutsuz vaka bir anda daireler cizmeye başlıyorsun