Gönderen Konu: Ücretsiz Güvenli Sürüş Eğitimi Hücuum :D  (Okunma sayısı 1806 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ücretsiz Güvenli Sürüş Eğitimi Hücuum :D
« : Mart 16, 2015, 21:55:29 »
Ben görüştüm arkadaşlar gitmek istiyenler yarın 4e kadar kayıt yapmalı. Bende gitmek istiyordum fakat çarşamba günü önemli derslerim var.
8:30 da pistte olmanız gerekiyor. 8:45-9 gibi eğitim başlıyor. 1,5 saat teorik eğitim. 3,5 saat pratik eğitim.

Ucretsiz guvenli surus egitimi.
Tek sart gecerli bir ogrenci kimligin olmasi. Universite, yuksek lisans ya da acik ogretim.
Bir de arabayla gelmek.
Egitim bedeli, yemeniz icmeniz her sey mapfre tarafindan karsilanacak.
Eğitim sonunda sertifika verilecek.

[attach=1]
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

Ücretsiz Güvenli Sürüş Eğitimi Hücuum :D
« : Mart 16, 2015, 21:55:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: Ücretsiz Güvenli Sürüş Eğitimi Hücuum :D
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2015, 22:48:02 »
Öğrenciler için iyi bir fırsat.  Aslında bu tip eğitimler sıkça ve herkes için yapılmalı.  Özellikle yağmurlu buzlu ve toprak yollar için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2015, 22:59:59 »
Ben görüştüm arkadaşlar gitmek istiyenler yarın 4e kadar kayıt yapmalı. Bende gitmek istiyordum fakat çarşamba günü önemli derslerim var.
8:30 da pistte olmanız gerekiyor. 8:45-9 gibi eğitim başlıyor. 1,5 saat teorik eğitim. 3,5 saat pratik eğitim.

Ucretsiz guvenli surus egitimi.
Tek sart gecerli bir ogrenci kimligin olmasi. Universite, yuksek lisans ya da acik ogretim.
Bir de arabayla gelmek.
Egitim bedeli, yemeniz icmeniz her sey mapfre tarafindan karsilanacak.
Eğitim sonunda sertifika verilecek.

[attach=1]

ilke ben gittim sertifikam var. Öyle 1.5 saat 3
5 saat mevzusu yok. Sırayla hoca araca bindiriyor. Öncelikte neler yapman gerektiğini direksiyonu nasıl tutman gerektiğini vs. Anlatıyor. Sonra Bismillah diyerek kontağı açıyorsun. Max. Hız 20 - 30 3 vitese geçmiyorsun. Araca monte edilmiş özel bir düzenek var hoca sen dönerken bi anda kumandadan aracı kontrolden çıkarıyor. Zannedersin 150 ile viraja girmişsin araç savruluyor. Artık pratiği kapana kadar tekrar.  :) Gidersen aklında bulunsun direksiyonu iki elinle tutacaksın. Ayrıca araç kontrolden çıktığında  direksiyonu çevirirken yine 2 elini kullanacaksın. Baktın aracın arkasını toparlayamadın direksiyonu bırak debriyajla birlikte frene asıl araç max. 2 tur attıktan sonra duruyor. Direksiyonu bırakmakta ki maksat o hengamede kollarının kırılmaması.  Tabi bunlar ders yaşaya yaşaya öğreniyor insan.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2015, 23:07:45 »
ilke ben gittim sertifikam var. Öyle 1.5 saat 3
5 saat mevzusu yok. Sırayla hoca araca bindiriyor. Öncelikte neler yapman gerektiğini direksiyonu nasıl tutman gerektiğini vs. Anlatıyor. Sonra Bismillah diyerek kontağı açıyorsun. Max. Hız 20 - 30 3 vitese geçmiyorsun. Araca monte edilmiş özel bir düzenek var hoca sen dönerken bi anda kumandadan aracı kontrolden çıkarıyor. Zannedersin 150 ile viraja girmişsin araç savruluyor. Artık pratiği kapana kadar tekrar.  :) Gidersen aklında bulunsun direksiyonu iki elinle tutacaksın. Ayrıca araç kontrolden çıktığında  direksiyonu çevirirken yine 2 elini kullanacaksın. Baktın aracın arkasını toparlayamadın direksiyonu bırak debriyajla birlikte frene asıl araç max. 2 tur attıktan sonra duruyor. Direksiyonu bırakmakta ki maksat o hengamede kollarının kırılmaması.  Tabi bunlar ders yaşaya yaşaya öğreniyor insan.

Onlar benim için vız gelir abi :) Ben arkayı çok kaydırıp topluyorum alıştım artık :) Arkadaki Turanza lastikler sağolsun...
Birde herkes kendi aracıyla görecek eğitimi. Benim araca ne gibi bir düzenek kurarlar aceb? Kurmalarına gerek yok aslında tam virajı alırken el freni çekebilir hoca :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2015, 23:21:10 »

Onlar benim için vız gelir abi :) Ben arkayı çok kaydırıp topluyorum alıştım artık :) Arkadaki Turanza lastikler sağolsun...
Birde herkes kendi aracıyla görecek eğitimi. Benim araca ne gibi bir düzenek kurarlar aceb? Kurmalarına gerek yok aslında tam virajı alırken el freni çekebilir hoca :D

Herkes kendi aracıyla derken bana bir garip geldi. Gerçi Ankara da ki kursta normal abs li abs siz araçlarla eğitim veriyorlardı. Islak zemin kuru zemin , tek teker suya girince fren vs. Ben dediğin yerde eğitimi veren firmanın aracın da eğitim aldım. Araca monte edilmiş 4 teker var tamamen birbirinden bağımsız döner sandalye tekeri misali Hidrolik bir düzenekte aracın lastiklerini yerden  bir anda kesiyor tabi bunun ayarını hoca yapıyor. Gerçi aracın arkası kayarken baktınki yanına kadar gelmiş ondan sonrası umutsuz vaka bir anda daireler cizmeye başlıyorsun :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2015, 07:21:10 »
Bu tarz eğitimlerin yapıldığını görmek güzel. Mümkün olduğu kadar çoğaltılmalı diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2015, 07:39:19 »
Herkes kendi aracıyla derken bana bir garip geldi. Gerçi Ankara da ki kursta normal abs li abs siz araçlarla eğitim veriyorlardı. Islak zemin kuru zemin , tek teker suya girince fren vs. Ben dediğin yerde eğitimi veren firmanın aracın da eğitim aldım. Araca monte edilmiş 4 teker var tamamen birbirinden bağımsız döner sandalye tekeri misali Hidrolik bir düzenekte aracın lastiklerini yerden  bir anda kesiyor tabi bunun ayarını hoca yapıyor. Gerçi aracın arkası kayarken baktınki yanına kadar gelmiş ondan sonrası umutsuz vaka bir anda daireler cizmeye başlıyorsun :)

Doğrudur abi. Vize zamanım yaklaştığı için dersler önemli yoksa bende gidecektim neymiş görelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2015, 09:03:07 »
Ah.. nerede o gençliğim..
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.