Gönderen Konu: Aks Mili boşlugu  (Okunma sayısı 4523 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Başarıların En büyüğü BAŞARILARINI saklamaktır!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Aks Mili boşlugu
« : Mart 16, 2015, 09:15:24 »
arkafaslar 2 ay once aks kafalarını degıstırdım on tekerden gelen ses yuzunden  yaklasıl 2 haftadır aractan aynı sese yakın sesler gelıyo tam tur manevrada ve vites gecişlerinde olan bu ses sanki bosta biley varmıs gibi lıkırtı yapıyo arac calısma durumdaykenden ılerı gerı sallayınca aynı ses tekrar ediyo motor takızları ve kulakları sahlam  sanzıman takozu kırıkmıs degıstırdık ama hala gelıyo bu ses ks mili boslugu var dedi ustanın biri 1 bn tlden gazla masraf cıkardı yardım edebilirmisiniiz
Başarıların En büyüğü BAŞARILARINI saklamaktır!

Toyota Club Türkiye

Aks Mili boşlugu
« : Mart 16, 2015, 09:15:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Aks Mili boşlugu
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2015, 10:34:54 »
geçmiş olsun üstâdım... takılan aks kafaları yan sanayi miydi?
bende aynı dertten muzdaribim... direksiyonu tam tura yakın çevirip yaptığım kalkışlarda akslardan ses geliyordu... ben de aksları değiştirttim komple... artık kalkışlarda akslardan ses gelmiyor ama bir süre sonra giderek şiddeti artmaya başlayan bir tırıltı gelmeye başladı alttan... nedir ne değildir derken gene cahilliğimizden şanzımanı indirttik kaldırttık... aynı ses devam ediyor...
en sonunda anladık ki, yan sanayi akslar orjinal aksların yerini kesinlikle tutmuyor... bir yerde bir açık veriyor mutlaka... bir boşluk kalıyor dişlilerde felan... bir dünya para verip orjinal aks alamayacağımıza göre, böyle kullanmaya devam edeceğiz artık...
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota corolla 1.6 xei
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 280000
  • Model Yılı: '97
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: Aks Mili boşlugu
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2015, 21:30:27 »
Merhabalar
Aks boşluğu sorunu demişken sanırım aynı sorun benim aracımda da var .tam da emin değilim ama dönüşelrde tıkırtı falan hiç ses yok sadece kalkışlarda tok diye vurup sonra yururken de gaz kestiğimde sarsıntı şeklinde kendini hissttriyor..bugün baktım akslara iç akslarda boşluk olduğunu farkettim normalde belli olmuyor ama aksa dokunulduğunda içeriden lıkrt lıkırt diye kendini belli ediyor bilmiyorum belki şanzumanda da olabilir diyorum ama bakalım ?....sizce şanzıman boşluğu kendini nasıl belli eder ,yardımcı olabilirmisiniz..?