0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2005 model otomatik sol kullandığımda vites geçişleri hızlanma çok hantal gelmişti. Bu hafta sonu 2011 benzinli corolla kullandım gayet çevik ve seri değiştiriyor tepkileri çok hızlı bu araçta 2005 le aynı 4 ileri sanzuman değil mi? değişiklik mi var?
Tabi kullandıkca alışıyorum O/D kullanmıyorum ne işe yardığını bilmiyordum Dün kısa bir deneme yapmak istedim aracımda tüp takılı benzine geçip kısa mesafede hızlanmak istediğim 100metrelik bir alanda 130km hıza ulaştım tabi bu benzinle ve gaza basıp çekmemle torku hisseddim belkide LPG de bir sorun olabilir diye düşünmeye başladımMesaj Birleştirildi: Mart 17, 2015, 11:55:444000 devir ile 5000 arası 4 vites geçişi normaldir yani doğrumu anlamışım kafa takacak bir durum söz konusu değil o zaman
Bujiler sorunluysa lpg ateslemesi sorunlu olur.Soğukta kısa surede olsa son vitese gecmez. 2500 vites degisimi icin iyidir. Yine guce ihtiyacınız oldugunda gaz pedalına biraz fazla basarsanız vites kucultur.sanzuman lpg vs bakımlıysa cekis dik yokus haric yeterlidir.aracımda cok sukur bir vida bile degismed.(v kayısı vs haric). Performans aracı degildir ancak gaz pedalıyla vitesleri istediginiz devirde gecirebilirsiniz. Devir saatinde kırmızıya yaklasmak motoru ve sanzumanı yıpratır. Sanzuman yagı acık pembe gibi olur. Yanık balata benzeri siddetli koku veya siyahlasma fazlaysa degismeli. Degisim icin toyota tip 4(lV) veya muadili kullanılmalı. Komple degisim vs omuyor zaten. Tapayı acıca 3litre kadar akıyor ekleniyor.