Selam arkadaşlar,
Sabah çocuğu anaokuluna bırakıp dönerken (toplam çalışma suresi 3 km yoktur bile) radyatörden çıkan kalın hortum booom sesi ile yarıldı ve anında kontağı kapatıp sağa çektim. Kendim sonrasında yenisi ile değiştirdim.
Aradan 1 hafta sonra motorun arka kısımlarında yer alan hafif kıvrımlı (25-30cm) ince su borusu delinmiş. Arabayı kitleyip uzaklaşırken motordan gelen tıssss sesi ile farkettim. Hortumun delindiği taraf bariz şişme yapmıştı. Artık sık sık su ekliyorum. Su ekleyip duruyorum sürekli.
Motor ustamı dün sabah arayıp işe giderken benim evin önüne uğramasını söyledim, sağolsun geldi. radyatör kapağını açıp çalıştırmamı söyledi. gaza bas biraz dedi ve hemen akabinde conta yanmış dedi.
Geleyim benim problemime

Ben 3 aydır (ilk hotum yarılmasından önceleri) motor sesinde bariz bir başkalaşma olduğunu hep dedim etrafıma. Ustama bile iki defa götürdüm ama bir şey yok dedi hep. Hatta en son hortumu değiştirdikten sonra ustamın yanına radyatör basıncına bakması için götürdüm. eliyle baktı ve yok bişey dedi. Tamam conta yanmıştır ama ben arabayı hiç zorlamadım ki. Yarın öbür gün silindir kapak contasını değiştirdikten sonra yine aynı sebeplerden yanma olmayacak mı? Çünkü zaten 1 yıl önce motoru reklefiye yaptırdım aynı ustaya, yani tüm contaları da değiştirildi.