Gönderen Konu: Radyatör sıkıntısı  (Okunma sayısı 1052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 2 kere teşekkür etti
Radyatör sıkıntısı
« : Mart 15, 2015, 14:45:30 »
Selam arkadaşlar,
Sabah çocuğu anaokuluna bırakıp dönerken (toplam çalışma suresi 3 km yoktur bile) radyatörden çıkan kalın hortum booom sesi ile yarıldı ve anında kontağı kapatıp sağa çektim. Kendim sonrasında yenisi ile değiştirdim.
Aradan 1 hafta sonra motorun arka kısımlarında yer alan hafif kıvrımlı (25-30cm) ince su borusu delinmiş. Arabayı kitleyip uzaklaşırken motordan gelen tıssss sesi ile farkettim.  Hortumun delindiği taraf bariz şişme yapmıştı. Artık sık sık su ekliyorum. Su ekleyip duruyorum sürekli.
Motor ustamı dün sabah arayıp işe giderken benim evin önüne uğramasını söyledim, sağolsun geldi. radyatör kapağını açıp çalıştırmamı söyledi. gaza bas biraz dedi ve hemen akabinde conta yanmış dedi.
Geleyim benim problemime :) Ben 3 aydır (ilk hotum yarılmasından önceleri) motor sesinde bariz bir başkalaşma olduğunu hep dedim etrafıma. Ustama bile iki defa götürdüm ama bir şey yok dedi hep. Hatta en son hortumu değiştirdikten sonra ustamın yanına radyatör basıncına bakması için götürdüm. eliyle baktı ve yok bişey dedi. Tamam conta yanmıştır ama ben arabayı hiç zorlamadım ki. Yarın öbür gün silindir kapak contasını değiştirdikten sonra yine aynı sebeplerden yanma olmayacak mı? Çünkü zaten 1 yıl önce motoru reklefiye yaptırdım aynı ustaya, yani tüm contaları da değiştirildi.

Toyota Club Türkiye

Radyatör sıkıntısı
« : Mart 15, 2015, 14:45:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Radyatör sıkıntısı
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2015, 14:49:12 »
Bence önce ustanızı değiştirin. Sonra radyatörünüzü ve devirdaim parçlarını değiştirin ya da kontrol edin... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Radyatör sıkıntısı
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2015, 15:22:06 »
 Müjdat'a aynen katılıyorum. Bölge bilgisini verirseniz yardımcı olmaya çalışacak arkadaşlar da olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: Radyatör sıkıntısı
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2015, 16:00:08 »
Aliağa/izmir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '97
  • 7 kere teşekkür etti
Ynt: Radyatör sıkıntısı
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2015, 20:27:02 »
Aynı sorun bende de varvar.sende olanlarin aynısı banada oldu.Borular 4 gün arayla patladı. Arabayı sıkıştırmadığım bir zamanda oldu.Tahminimize gore borular eskimis . Ayrica usta  radyatör kapağında yağ olduğunu söyledi. Gri bir tabaka vardı. Yağ suyla karşılaşınca böyle oluyormuş. Conta yakmış olabilir dedi hemen yağ çubuğuna baktı.  Normal dedi.Araba ile 2 gündür 250 km yol yaptım. Sorun yok.  Radyatörde eksilme kaçırma yok.Ama radyatör kapağında gri bir kitle var .arabanın çekiminde v.b. problem yok.