Gönderen Konu: sıfır araç için uygulama önerileriniz,  (Okunma sayısı 1848 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 370
  • Model Yılı: '14
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
sıfır araç için uygulama önerileriniz,
« : Mart 13, 2015, 15:58:54 »
Arkadaşlar, corolla araç için fazla masraflı olmamak kaydı ile neler yapabilirim. tavsiyeleriniz nelerdir.

Toyota Club Türkiye

sıfır araç için uygulama önerileriniz,
« : Mart 13, 2015, 15:58:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: sıfır araç için uygulama önerileriniz,
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2015, 16:15:52 »
@ADNAN  TASIM (34118) Bu konuda forumda birçok paylaşım mevcut, forum içi arama yapmanızda fayda var.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2015, 16:40:01 »
Kaput filmi, yan çıtaları uygulamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.Spoiler olursa da tadından yenmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2015, 16:45:09 »
Kaput filmini yaptıracaksanız kaputun tamamına yaptırmanızı tavsiye derim. 60cm şeklinde yapılanları pek tavsiye etmem, Önceki aracımda yaptırmıştım bir yaz geçmeden bitiş çizgisinin oradan iğrenç bir sararma oldu kaput filminin kenarında.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2015, 19:32:28 »
Sonaxta 1000 tl ye  yeni passata tam boy kaput koruma yapildi.Tam seffaf varligi yoklugu belli degil
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2015, 19:35:37 »
Sonaxta 1000 tl ye  yeni passata tam boy kaput koruma yapildi.Tam seffaf varligi yoklugu belli degil
Onun yerine nano boya koruma yapılsa daha iyi ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2015, 19:43:24 »

antepte tansel garaj vardı mükemmel bir koruma yapılabilirdi sonaxtan daha iyi olurdu

güzelim beyaz passat ilk günki gibi olurdu hep :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 15, 2015, 20:17:34 »
Arkadaşlar, corolla araç için fazla masraflı olmamak kaydı ile neler yapabilirim. tavsiyeleriniz nelerdir.

Bende kendi aracımda yaptıklarımı yazayım.Size uyanları düşünürsünüz.

1-Ön Kaputa tam boy koruma filmi.Ben Ziebarttan yaptırdım.Dİğer markalarıda araştırmıştım.Bu kaplamalar genelde iki tiptir.

Kalınlığı 150 mikron olan birde 200 mikron olan.Elinizle ellediğinizde 200 mikron olanı anlıyorsunuz.ben 200 mkrn olanından yaptırdım.Çokta memnunum.Hatta uygulama sırasında ön tamponu taş çiziklerinden korumak için yaptırsammı diye düşünmüştüm.Ama uygulamayı yapan usta samimi bir elemandı sağolsun.tavsiye bile etmedi.abi sonuçta plastik parça ve köşe kenar kıvrımlar fazla olduğu için tampondan bu tip korumalar bir süre sonra atıveriyormuş.yaptırmamıştım.eğer illaki yaptırayım dersen tampon için ince malzeme seçmek zorundasınız.ancak bu durumda da taş çiziklerinden ne kadar korur orası ayrı  tabiki.
Ancak aracınız temizken aracımın her yeri ışıl ışıl parlasın diyorsanız kaputu kaplama işi size uygun olmayabilir.Çünkü bu film tabaları portakal kabuğu dokusu şeklinde biraz ışıkta pütürlü bir görünüm verebilir kaportaya haberiniz olsun.benim amacım kaputu korumak olduğu için bunu çok takmıyorum kafaya.
Tampon ise plastik aksam istersen 10 kere boyat.Expertizler bile artık tamponlara bakmıyorlar bildiğim kadarıyla.

2-Mutlaka kaput korumadan bile önemli olan bir şey var.İyi bir ustanın elinden çıkacak olan NANO GUARD boya koruma.
Toyotanın kendi protect koruması var.5 yıl garantili.ben aracımı alırken yaptırdım.İşe yaradımı evet yaradı.hem iç kemde dış protect koruma yaptırdım.Koltuklar bej döşeme olmasına rağmen gerçekten ilginç bir şekilde aracı alalı 10 ay olmasına rağmen halen kirlenmedi.

3-ön-arka tampon köşe koruma çıtaları bence gereksiz.ama zevk meselesi siz bilrisiniz.

4-kapı yan koruma çıtaları.bence kromaj paket yerine bunu uygulatın.bizim milletimiz arabadan inerken yanda arabamı var eşşekmi var bakmadığı için kapınıza kütt diye vurur sizin kapınız içeri çöker onunkine bir şey olmaz.olan sizin yüreğinize olur.

5-ön arka lastik yağmur paçalıkları.ben yaptırdım.en yağmurlu havalarda bile araca inip binerken pantolon paçası temiz kalıyor.çünkü pisliği kapı altlarına lastiğin fırlatmasına izin vermiyor.

6-spoiler zevk meselesi tabiki.olabilir.

7-arka park sensörü taktırın önerimdir.araçtaki kamera köşelerde zayıf kalıyor.

8-orjinal paspas talep edin mutlaka bayiden gerekirse hediye gerekirse ücretli.

9-Henüz yaptırmadığım ancak 2-3 hafta içinde yaptıracağım bir uygılamayı yazayım.TERMAL CAM FİLMİ uygulaması.Ziebartın sitesinden inceleyebilirsiniz.

yoruldum ya!!!

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 15, 2015, 23:47:20 »
Kaancim mardine devam edecekti.Birkac saat ugradi.İbrahimli deki sonax ta yapildi.iscilik.guzel ama.Filmin kalitesine gore elbette.Tam boy kaput icin 400 tl de  vardi..
Birsey olmaz.Zengin ......
Ama guzel araba yapmislar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 370
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2015, 17:11:03 »
Bende kendi aracımda yaptıklarımı yazayım.Size uyanları düşünürsünüz.

1-Ön Kaputa tam boy koruma filmi.Ben Ziebarttan yaptırdım.Dİğer markalarıda araştırmıştım.Bu kaplamalar genelde iki tiptir.

Kalınlığı 150 mikron olan birde 200 mikron olan.Elinizle ellediğinizde 200 mikron olanı anlıyorsunuz.ben 200 mkrn olanından yaptırdım.Çokta memnunum.Hatta uygulama sırasında ön tamponu taş çiziklerinden korumak için yaptırsammı diye düşünmüştüm.Ama uygulamayı yapan usta samimi bir elemandı sağolsun.tavsiye bile etmedi.abi sonuçta plastik parça ve köşe kenar kıvrımlar fazla olduğu için tampondan bu tip korumalar bir süre sonra atıveriyormuş.yaptırmamıştım.eğer illaki yaptırayım dersen tampon için ince malzeme seçmek zorundasınız.ancak bu durumda da taş çiziklerinden ne kadar korur orası ayrı  tabiki.
Ancak aracınız temizken aracımın her yeri ışıl ışıl parlasın diyorsanız kaputu kaplama işi size uygun olmayabilir.Çünkü bu film tabaları portakal kabuğu dokusu şeklinde biraz ışıkta pütürlü bir görünüm verebilir kaportaya haberiniz olsun.benim amacım kaputu korumak olduğu için bunu çok takmıyorum kafaya.
Tampon ise plastik aksam istersen 10 kere boyat.Expertizler bile artık tamponlara bakmıyorlar bildiğim kadarıyla.

2-Mutlaka kaput korumadan bile önemli olan bir şey var.İyi bir ustanın elinden çıkacak olan NANO GUARD boya koruma.
Toyotanın kendi protect koruması var.5 yıl garantili.ben aracımı alırken yaptırdım.İşe yaradımı evet yaradı.hem iç kemde dış protect koruma yaptırdım.Koltuklar bej döşeme olmasına rağmen gerçekten ilginç bir şekilde aracı alalı 10 ay olmasına rağmen halen kirlenmedi.

3-ön-arka tampon köşe koruma çıtaları bence gereksiz.ama zevk meselesi siz bilrisiniz.

4-kapı yan koruma çıtaları.bence kromaj paket yerine bunu uygulatın.bizim milletimiz arabadan inerken yanda arabamı var eşşekmi var bakmadığı için kapınıza kütt diye vurur sizin kapınız içeri çöker onunkine bir şey olmaz.olan sizin yüreğinize olur.

5-ön arka lastik yağmur paçalıkları.ben yaptırdım.en yağmurlu havalarda bile araca inip binerken pantolon paçası temiz kalıyor.çünkü pisliği kapı altlarına lastiğin fırlatmasına izin vermiyor.

6-spoiler zevk meselesi tabiki.olabilir.

7-arka park sensörü taktırın önerimdir.araçtaki kamera köşelerde zayıf kalıyor.

8-orjinal paspas talep edin mutlaka bayiden gerekirse hediye gerekirse ücretli.

9-Henüz yaptırmadığım ancak 2-3 hafta içinde yaptıracağım bir uygılamayı yazayım.TERMAL CAM FİLMİ uygulaması.Ziebartın sitesinden inceleyebilirsiniz.

yoruldum ya!!!

Kaan Bey, çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 17, 2015, 16:39:18 »
Merhaba, Bende konuyla ilgili bir kaç şey yazmak istedim, en azından yaptırdıklarımı yazayım fikir olsun.

- Orjinal spoiler taktırdım. (Bence çok hoş duruyor biraz pahalı ama pazarlıkla birazda olsa indirim yapıyorlar)

- Boya koruma yaptırdım. (Aldığım galeride Verso vardı ona yapılmıştı hoşuma gidip sormuştum, bu arada ön cam hariç tüm camlara, farlara, stop lambalarınada sürülüyormuş, su tutmama özelliğide güzel birşey)

- Orjinal kauçuk paspas. (yan sanayilere koku yapabileceğinden dolayı güvenemedim)

- Koltuk koruma hediye olarak verdiler. (Arabanın iç döşemesini siyah tercih etmiş olmama rağmen kesinlikle yaptıracağım, en azından temizlenmesinin daha sorunsuz olduğunu söylediler)

Bunların yanı sıra kapılara çıtalar iyi olur diye düşünüyorum, herkes AVM lere girip çıkıyor buralarda abuk sabuk park etmelerle karşılaşıyoruz koruyucu olabilir.
Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 17, 2015, 17:01:16 »
@Umut Aksoy (34142) Güle güle kullanın. Aksesuar ve diğer işleri nerede yaptırdığınızı ve fiyatlarını paylaşırsanız ihtiyacı olan arkadaşlar için daha faydalı olacaktır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 17, 2015, 17:19:49 »
Aracı Sonkar yenibosnadan aldım.

Spoiler -500 tl

Boya Korumayı 2 yıllık extra garanti ile birlikte 1100 tl ye yaptırdım. (Böyle bir kampanya olduğundan bahsetmişlerdi sadece boya koruma belki daha fazla olabilir ama emin edeğilim)

Orjinal paspas 160 tl

Koltuk koruma meguiar's marka kuyumcu kentin orada birisi ona yaptırtıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 17, 2015, 17:24:03 »
Aracı Sonkar yenibosnadan aldım.

Spoiler -500 tl

Boya Korumayı 2 yıllık extra garanti ile birlikte 1100 tl ye yaptırdım. (Böyle bir kampanya olduğundan bahsetmişlerdi sadece boya koruma belki daha fazla olabilir ama emin edeğilim)

Orjinal paspas 160 tl

Koltuk koruma meguiar's marka kuyumcu kentin orada birisi ona yaptırtıcam.

umut bey aracınız hayırlı olsun bu arada.
aramıza hoş geldiniz.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 17, 2015, 17:27:49 »
umut bey aracınız hayırlı olsun bu arada.
aramıza hoş geldiniz.

Teşekkür ederim Bekir Uğur bey, hoşbulduk.