0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güzel konu olmuş.Bu araçlar içinde turbo an kompressörden daha az yakıt tüketim potansiyeline sahip.7G gelişimi ne düzeyde bilmiyorum ancak tüketime olumlu katkısı olacaktır. 5 ileri olanı uzun zamandır kullanılıyor. Bir kaç değişik kasasında ben de kullandım, araçların ağırlığı da düşünülünce çok hantal değillerdi, gaz pedalı hareketlerine de güzel tepki veriyor ancak benim bahsettiklerimin motor hacmi daha büyüktü.Arkada neden kompressör yazarlardı onu da anlamak güç, bir harf ile belli edebilirlerdi bu özelliği. Şimdi artık yazmıyor galiba.
1.6 denen 5 ileri compresor motor yetersiz torka sahip, o nedenle 7 ileri olanların performansı daha iyi olmalı.
Yaris almadan önce c180 Kompressor kullanıyordum.ortalama tüketim, makul kullanımla 11-12 lt civarında.Benim diyen adam ortalama 9-9.5'in altında yakamaz.Bir kere çok kastım o yüzden söylüyorum.Uzun yolda 6-6,5 aralığına inilebilir (120km/st ile) Sorun şehir içinde.Kompressorlü motorlar 2009 dan itibaren Almanya'da üretilmedi, nedeni de Euro 5 emisyon normunu karşılamamasıdır.Türkiye de emisyon kimsenin umurunda olnadığı için (başta devletin) 2011-2012 yıllarında maliyet düşürmek amacıyla Ülkemiz için ürettirtilip satıldı.Kompressor değişmeyen bir parçadır.Araç ömrü kadar ömrü vardır.Turbo gibi uzun dönemde ek maliyet getirmez.Motora bir kasnak ile bağlı olduğundan rölanti de dahi dönmektedir.Zaten yakıt tüketiminin düşürülememesinin nedeni budur.Bunun karşılığında, araç gaza bastığınız anda gider.Turbo boşluğu gibi bir bekleme yoktur.İlk kalkışı çok iyidir.Hele bir Sprint booster ile tadından yenmez olur .Sürüş sırasında komprssor tıkırtısı duyulur.Uzun dönemde insanı biraz rahatsız edebilir.Turbo 7-G tronic olanların yakıt tüketimi de ortalamada 9,5-10 lt civarında.Mercedes müsrif bir arabadır.Yakıt tüketimi odaklı kişilere kesinlikle önermem.Bakımları son derece pahalıdır.periyodik bakımda 1000tl altına çıkmak zordur.Parçaları sanıldığı kadar uzun gitmez.C' nin fren diskleri 33.000km'de , eşimin hala kullandığı B serisinin fren diskleri 45000 km de bitmişti.Hayatım mercedes ile geçti ama bir daha almayı düşünmüyorum.Şimdi Yaris hybrid' 4.8-4.9 yakıt tüketimini görünce yüzüm gülüyor Sormak istediğiniz başka birşey olursa memnuniyetle cevaplarım