Gönderen Konu: Mercedes C 180 ---- 7G Tronic-Kompressor farkı?  (Okunma sayısı 21723 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Mercedes C 180 ---- 7G Tronic-Kompressor farkı?
« : Mart 13, 2015, 13:43:28 »
Merhabalar;
Mercedesler konusunda (motorları hususunda) bilgisi olanlara bir sorum olacak.

C 180 serisinde 7G Tronic olan modeller var bir de Kompressor Bluefficiency.

Her ikisinin de genelde 1600 cc lik modelleri var. Nadiren 1800 cc olanlar da var sanırım. 1600 cc için konuşalım.

Bu iki motor arasındaki ana fark 7G Tronic olan turbo ve 7 ileri vites, kompressor olan turbo değil ve 5 ileri vites midir?

Hangisi daha iyidir? Toyotanın atmosferik motoru gibi midir kompressor olan:) Alacak olsanız hangisini tercih edersiniz?

Cevaplar için şimdiden teşekkür.

2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Toyota Club Türkiye

Mercedes C 180 ---- 7G Tronic-Kompressor farkı?
« : Mart 13, 2015, 13:43:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Mercedes C 180 ---- 7G Tronic-Kompressor farkı?
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2015, 14:44:33 »
 Güzel konu olmuş.
Bu araçlar içinde turbo an kompressörden daha az yakıt tüketim potansiyeline sahip.
7G gelişimi ne düzeyde bilmiyorum ancak tüketime olumlu katkısı olacaktır. 5 ileri olanı uzun zamandır kullanılıyor. Bir kaç değişik kasasında ben de kullandım, araçların ağırlığı da düşünülünce çok hantal değillerdi, gaz pedalı hareketlerine de güzel tepki veriyor ancak benim bahsettiklerimin motor hacmi daha büyüktü.
Arkada neden kompressör yazarlardı onu da anlamak güç, bir harf ile belli edebilirlerdi bu özelliği. Şimdi artık yazmıyor galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2015, 15:06:58 »
Güzel konu olmuş.
Bu araçlar içinde turbo an kompressörden daha az yakıt tüketim potansiyeline sahip.
7G gelişimi ne düzeyde bilmiyorum ancak tüketime olumlu katkısı olacaktır. 5 ileri olanı uzun zamandır kullanılıyor. Bir kaç değişik kasasında ben de kullandım, araçların ağırlığı da düşünülünce çok hantal değillerdi, gaz pedalı hareketlerine de güzel tepki veriyor ancak benim bahsettiklerimin motor hacmi daha büyüktü.
Arkada neden kompressör yazarlardı onu da anlamak güç, bir harf ile belli edebilirlerdi bu özelliği. Şimdi artık yazmıyor galiba.
hakan bey, konuyu açtım, bir taraftan da araştırdım. dediğiniz gibi 7g tronic olanlar turbo ve daha az yaktığından bahsediliyor. ama motor ömrü olarak kompressorler daha iyi deniliyor. yeni modellerin araca bakıldığında eskisi ile karıştırılmaması için (kompresor ile kolay ayırt edilmeleri için) arkaya sadece c 180 yazılıyor. çamurluk üstlerindeki bluefficiency yazıları da yok yenilerde.

Babamda var c180 kompressor, ankara ş.içi 12-13 lt yakıyor. turbo olan yeni nesil motorlar için ş.içi 8-9 litrelerden bahsedilmekte gördüğüm kadarı ile. Kullananlar varsa yorumlarını bekleriz.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2015, 15:12:08 »
1.6 denen 5 ileri compresor motor yetersiz torka sahip, o nedenle 7 ileri olanların performansı daha iyi olmalı.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 13, 2015, 15:34:56 »
1.6 denen 5 ileri compresor motor yetersiz torka sahip, o nedenle 7 ileri olanların performansı daha iyi olmalı.
turbo devreye girene kadar güç tam hissedilmiyormuş, kompresör gaza basmaya başladığınız anda tepki veriyormuş (benim eski güzel corollam gibi:)) yorumları mevcut. son hızları aynı imiş. 0-100 hızlanmasında turbo 0.5 sn kadar daha iyi imiş. bu tarz verilere ulaştım:)

hangisi olursa olsun makyajlı 2011 kasadan itibaren (sis farları led olanlar, iç kısımlar da çok hoş) çok güzel bir araba imiş. param olsa alırdım sanrım

2011 makyajlı kasa hem kompressor hem de turbo olanda ortak kasa. 2014 de iyice değişmiş ve o cazibesi kalmamış. CLA serisi ile aynı olmuş nerdeyse 2014 C 180
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2015, 15:37:13 »
1.6 turbo motor ile 156hp güç var bu motorda.

kompresör yok , turbo var.  bence 7 bile az , hızlı değiştiriyorsa 10 vites en iyisi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 8100
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2015, 17:18:39 »
Yaris almadan önce c180 Kompressor kullanıyordum.ortalama tüketim, makul kullanımla 11-12 lt civarında.Benim diyen adam ortalama 9-9.5'in altında yakamaz.Bir kere çok kastım o yüzden söylüyorum.Uzun yolda 6-6,5 aralığına inilebilir (120km/st ile) Sorun şehir içinde.Kompressorlü motorlar 2009 dan itibaren Almanya'da üretilmedi, nedeni de Euro 5 emisyon normunu karşılamamasıdır.Türkiye de emisyon kimsenin umurunda olnadığı için (başta devletin) 2011-2012 yıllarında maliyet düşürmek amacıyla Ülkemiz için ürettirtilip satıldı.Kompressor değişmeyen bir parçadır.Araç ömrü kadar ömrü vardır.Turbo gibi uzun dönemde ek maliyet getirmez.Motora bir kasnak ile bağlı olduğundan rölanti de dahi dönmektedir.Zaten yakıt tüketiminin düşürülememesinin nedeni budur.Bunun karşılığında, araç gaza bastığınız anda gider.Turbo boşluğu gibi bir bekleme yoktur.İlk kalkışı çok iyidir.Hele bir Sprint booster ile tadından yenmez olur :).Sürüş sırasında komprssor tıkırtısı duyulur.Uzun dönemde insanı biraz rahatsız edebilir.Turbo 7-G tronic olanların yakıt tüketimi de ortalamada 9,5-10 lt civarında.Mercedes müsrif bir arabadır.Yakıt tüketimi odaklı kişilere kesinlikle önermem.Bakımları son derece pahalıdır.periyodik bakımda 1000tl altına çıkmak zordur.Parçaları sanıldığı kadar uzun gitmez.C' nin fren diskleri 33.000km'de , eşimin hala kullandığı B serisinin fren diskleri 45000 km de bitmişti.Hayatım mercedes ile geçti ama bir daha almayı düşünmüyorum.Şimdi Yaris hybrid' 4.8-4.9 yakıt tüketimini görünce yüzüm gülüyor :) Sormak istediğiniz başka birşey olursa memnuniyetle cevaplarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2015, 17:33:29 »
Yaris almadan önce c180 Kompressor kullanıyordum.ortalama tüketim, makul kullanımla 11-12 lt civarında.Benim diyen adam ortalama 9-9.5'in altında yakamaz.Bir kere çok kastım o yüzden söylüyorum.Uzun yolda 6-6,5 aralığına inilebilir (120km/st ile) Sorun şehir içinde.Kompressorlü motorlar 2009 dan itibaren Almanya'da üretilmedi, nedeni de Euro 5 emisyon normunu karşılamamasıdır.Türkiye de emisyon kimsenin umurunda olnadığı için (başta devletin) 2011-2012 yıllarında maliyet düşürmek amacıyla Ülkemiz için ürettirtilip satıldı.Kompressor değişmeyen bir parçadır.Araç ömrü kadar ömrü vardır.Turbo gibi uzun dönemde ek maliyet getirmez.Motora bir kasnak ile bağlı olduğundan rölanti de dahi dönmektedir.Zaten yakıt tüketiminin düşürülememesinin nedeni budur.Bunun karşılığında, araç gaza bastığınız anda gider.Turbo boşluğu gibi bir bekleme yoktur.İlk kalkışı çok iyidir.Hele bir Sprint booster ile tadından yenmez olur :).Sürüş sırasında komprssor tıkırtısı duyulur.Uzun dönemde insanı biraz rahatsız edebilir.Turbo 7-G tronic olanların yakıt tüketimi de ortalamada 9,5-10 lt civarında.Mercedes müsrif bir arabadır.Yakıt tüketimi odaklı kişilere kesinlikle önermem.Bakımları son derece pahalıdır.periyodik bakımda 1000tl altına çıkmak zordur.Parçaları sanıldığı kadar uzun gitmez.C' nin fren diskleri 33.000km'de , eşimin hala kullandığı B serisinin fren diskleri 45000 km de bitmişti.Hayatım mercedes ile geçti ama bir daha almayı düşünmüyorum.Şimdi Yaris hybrid' 4.8-4.9 yakıt tüketimini görünce yüzüm gülüyor :) Sormak istediğiniz başka birşey olursa memnuniyetle cevaplarım
halit bey çok saolun, detaylı anlatımlarınız için, kompresörü de iyi anlattınız. yakıtın ş.içi benzinli bir araçta 8-10 lt arası olması normal sanırım. fazlası fazla olacaktır. tabi hybrid ile kıyaslanamaz sadece benzinli bir aracın yakıtı.

mercedesi de sağlam kötülediniz (bir daha binmem diyorsunuz o sebeple böyle diyorum)

bakımları dışarda yaptırsak, işi bilen kişilere yani, servise gitmesek sorun olur mu? 1000 liralık bakımı 400-500 e kapatamaz mıyız? balataların 30 bin km de eskimesi olayı sürüş tarzı ile de alakalı olabilir mi? çok sportif çok dur kalklı bir sürüşte erken bitebilir.

bir daha almayacaksınız ama alacak olsanız kompresor mu diğeri mi tercihiniz olur?
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 8100
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2015, 18:04:31 »
Turbo olanı almak gerekir.5 ileri şanzmanda da sıkıntılar var .2-1 ve 1-2 geçişlerinde tork konvertörü basıncı tama ayarlayamayabiliyor ve sert hareketler yapabiliyor. 7-G tronik'te çok nadiren karşılaşabileceğin beyin arızası hariç sorun yok gibidir.
 Bu arada Mercedes kötü araba demek ne haddime.Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için aracın iyi yönlerini de söylemek gerekir.aynı segment olmadıkları için Yaris ile karşılaştırmak haksızlık olur lakin eski arabamın çok sessiz olmasını, yol sesi ,rüzgar sesi hiç almamasını özlemedim diyemem.Daha bugün otoyolda Yaris ile giderken aracın kafasında devamlı bir huzursuzluk olduğunu, yukarı aşağı sallanma şeklinde hareketler yaptığını söyleyebilirim.Mercedes çok daha sakin sallnmadan giderdi.Ama eminim Yaris'in silecekleri 200tl değildir ve daha bir yılını doldurmadan gacır gucur ses yapmaya başlamaz.Teraziye koymak lazım