0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selamunaleykümaracı yeni aldım bundan önce astra f kasa vardı o vrildi 2002 1,6 sol alındı.sormak istediğim bu arabaların triger,devir-daim,termostat gibi parçaların değişim kilometresi.bunlar opel astra f de her 60 binde değiştirilirdi ama toyotayı bilmiyorum.şimdidedn teşekkürelr
teşekkürler yüksel bey.çok şaşırdım çünkü astra f, de her 60.000 de bir yığın parça değişiyordu.172000 nasıl bir km dir yüksel bey bu araç için veya bana tavsiye edeceğiniz öncelikle dikkat etmemm gerek olan bir durum var mı?
Aracınız hayırlı olsun Yüksel arkadaşın dediği gibi bu araçlarda Triger zinciri var. 300 bin kilometrelerde uzunluğu kontrol edilir. V kayışı genelde ihmal edilir. çatlak varsa sen bile çok rahat fark edersin. Değişimi 5 dk sürmez bile. Kafan rahat etmesi için devir daim ve termostatı'da kontrol ettirip değişirsin.Bu arada bende eski bir Opel Astra F kullanıcısıyım. 3 yıl kullandım bakım harici sanayiye uğramadım. Hatta Opel'in şimdiye kadar çıkarttığı en sorunsuz araçlarından biridir. Başımdam hatta şöyle bir olay geçti Konya'ya giderken Afyon yakınlarında keskin bir viraja 140 km ile girdim. Altımda başka bir araba olsaydı şimdi hayatta olmaya bilirdim.Yol tutuşu o zamanın araçlarına göre çok çok iyidir. O yüzden bilmediğim yollarda artık çok temkinli gidiyorum.
arıza kodu yok. sıkıntı olsaydı servis bilgi verirdi diye düşündüm açıkcası lpg bakımıyla ilgilenmedikleri için ondan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
benzin de iken yapmadı daha birkaç kez aldım benzine sıkıntı cıkmadı. lpg de başıma geldi hep dün gündüz yanıyordu dün akşam çalıştırdım söndü bugünde daha hiç yanmadı mesela yaklaşık 20 km yol yaptım. inşallah yakmaz bir daha gerçi servise bir daha götürücem yaza doğru o zamana kadar devam ederse böyle onuda belirtirim. Aytaç hocam bir şey daha merak ediyorum bundan önce bende euor civic vardı yine otomatik. hiç beklemeden çalıştırıyordum aracı bunda ise biraz bekleyince çalışıyor yaklaşık 20 sn kadar bu araçlar genelde böylemidir. Bir bilginiz varmı bu konuda.bu arada ilginize teşekkür ederim.
göstergede hararet ibresinin üzerinde sarı ünlem işareti var ya o söner sönmez çeviriyorum kontağı sanki akü bitmiş gibi marş basmıyor. ama bi 5-10 sn bekledikten sonra çalıştırınca çalışıyor. bu araçlarda böyle bir özellik varmı yoksa benim araçda mı bi sıkıntı var acaba.
aküde lpg bakımında bilgisayara bağladıklarında ekranda 12.8 değeri görünüyordu aküde. acaba marş yada distiribitörde bi sıkıntımı var. ama bir yandan da düşünüyorum servisde aracı bilgisayara bağlayıp inciğini boncuğunu söylüyorlar böyle bir sıkıntı olsa söylerlerdi.
Çok çok teşekkürler Yüksel Bey içimi rahatlatan açıklamalarınız için.Aracın ikinci sahibiyim ve araca lpg takılmamış.Yağ ve filtre değişimleri yapıldı bugün,yalnız 4 litre koydular yağı,0,2 litre daha eklememi ister misiniz? Astranın ben kendim değiştirirdim yağını,bundan sonra değiştirebilir miyim bilmiyorum Araç güven verici bir araç daha doğrusu ben öyle hissediyorum,astra f 1,4 8 valf idi bunu kullanınca gücü hissediyo insan. Araç düz vites,dediğiniz gibi şanzıman yağını kontrol ettiririm.Vites topuzunun yayı bozuk herhalde çok oynak, bu durum ile ilgili bilginiz var mı? Hararet göstergesi dediğiniz konumda.Her şey için çok teşekkürler.
Rica ederim Mehmet Bey.Araca o KM'lerdeki bir araca LPG takılmaması çok iyi aslında.Hatta size şöyle bir örnek vereyim. 1,5 ay kadar ustama E12 2006 1.6 VVT-I geldi. Araç biraz zorlanmış ve krank gezi ayından kaymış. Çok ilginç ve talihsiz bir arızaydı. Ustam "Yıllardır TOYOTA'yla ilgilenirim, ilk defa TOYOTA'da böyle bir şey gördüm" dedi. Velhasıl, arabaya komple motor yapıldı, çıkma krank alınıp takıldı. Yaklaşık 6.000,00 TL'ye yakın bir miktar harcandı. Ustam motoru toplarken, ben "Subaplarda hiç bir şey yok mu ?" diye sorduğumda, "araç 110.000 KM'de fakat hiç LPG takılmadığı için üst kapak sıfır gibi" dedi. Ona istinaden, sizinki 175.000 KM'de olmasına rağmen, öncesinde LPG takılmadığı için şanslısınız. 0,2 LT yağın eksik olması herhangi bir problem teşkil etmez fakat bir dahakine içinizin rahat olması bakımından 4+1 LT yağ alın. O 1 LT yağı 5 yağ değişiminde kullanabilirsiniz, içiniz rahat olur.Ben o 1 LT'lik yağı aldım, bakımdan bakıma 4 LT üzerine tamamlatıyorum.Aracınıza bakımda muhtemelen 10W-40 yarı sentetik yağ konulmuştur. Bir dahaki yağ değişiminizde 5W-40 gibi tam sentetik bir yağa geçmenizi tavsiye ederim. Ben motor rektefiyesinden sonra 5W-30 kullanmaya başladım, sizinki KM'den dolayı bir ihtimal eksiltme yapabilir, ona istinaden 5W-40'ı gönül rahatlığıyla, kafanızda soru işaretsiz kullanabilirsiniz. Zaten TOYOTA, bizim araçlar için 5W-30 yağ tavsiye ediyor. Ben 10W-40'tan sonra tam sentetiğe geçtiğimde farklılık hissetmiştim, para yalan söylemiyor gerçekten. 5W-30 sayesinde, bu kışı çok rahat geçirdim. 4-5 KM gibi bir menzil sonrası, aracın harareti vizkolite farkından dolayı normal seviyeye geliyordu.Yağ değişimi konusunda ASTRA'dan farkı olduğunu zannetmiyorum. Klasik sistem, yağın hızlı akması için motor yağ kapağını aç, ardından tapayı aç, boşalsın, tapayı tak, yağı doldur. Yağ değişimlerinde mutlaka orijinal J1 TOYOTA yağ filtresi kullanınız. Serviste en son ücreti 25,00 TL idi. Piyasada 10,00 TL'ye satılan yağ filtrelerinden çok daha kaliteli ve by-pass hattı mevcut. Filtrenin fotoğrafını mesajımın altına ekliyorum.Benim aracım otomatik vites olduğu için vites kolunun oynaması hakkında bilgim yok maalesef.TOYOTA'ların pek hararet problemi yoktur, o konuda da içiniz rahat olsun. Ben AĞUSTOS sıcağında, aracı hiç stop etmeden bir delilikle AYVALIK-ESKİŞEHİR-BANDIRMA yaptım, yolculuk süresince bir kere bile hararet oynamadı. Parça konusunda da forumun parça tedarikçisi @Ufuk Sönmez (16363) abimizi tavsiye ederim. Orijinal ve muadil parça konusunda elinden gelen tüm güzelliği yapar. Sayesinde servislere para kaptırmıyoruz.Güzel günlerde kullanın aracınızı.Mesaj Birleştirildi: Mart 13, 2015, 23:46:11Cüneyt Bey, benzer problem benim aracımda da mevcuttu.Hatta videoyu alta ekliyorum, aracınız marşı aynı şekilde mi alıyor ? Aracı aldığımdan beri videodaki problem vardı. Bende problem LPG enjektörlerinden kaynaklanıyormuş. ZAVOLI Yetkili Bayisi'nde enjektörlerin tamir takımlarını değiştirdiğimde problemim sona ermişti. https://www.youtube.com/watch?v=RJRYpEFgMKk
Aracınız hayırlı ugurlu olsun. Kmsi cok degil bence.gayet iyi. Guzel gunlerle guzel anilarla solu yillarca kullanin insallahyuksel zaten fazlasiyla deginmis. Ama ben zincirin 300bin gitcegine inanan birisi olmayarak birdahaki ay kontrol ettiricem. 200bin gibi geliyor bana sanki tamamen sahsi dusucem ve riske atmamak icin.teyp olayina dikkatedin korsan cd calmama gibi sacma sapan hatalar verebiliyor bazen.gayet keyifli ekonomik bir arac.temiz bakilirsa asla yolda birakmaz