0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geri kaçırmaz diye birşey olduğunu sanmıyorum. Mesela bir önceki aracım astra tam otomatikti ve yeni aracıma nazaran daha dik rampalarda sabit durabiliyordu. Şimdiki aracımla aynı performansı yakalayamıyorum hemen geri kaçıyor. Ancak durum tam olarak emin olmasamda rolanti ile alakalı diye düşünüyorum. Astra 1.4 seviyelerinde bir rolantisi vardı ve rolanti belirli dereceye kadar olan rampada sabit kalmamı sağlıyordu. Şimdi Corollada rolanti 0.9 seviyesinde ve bu yüzden daha çok geri kaçıyor.
yerçekimi kanununa gçre geri gitmek isteyen yani geri viteste iken aracın gerisinin aşağıya doğru olmasından dolayı inanılmaz doğal bir durum kaçmasa sorun var deektir.hatta kaçmıyor kendine söyleneni yani geri giti yapıyor.
Dediğim gibi geri vites yada ileri viteste rampada kaçırma durumu rampanın eğimi rolantinin gücünü karşılayamaması durumunda kaçıyor. Bazı markalarda bu durum için önlem alınmış ancak toyotada böyle bir durum yok.
Eğim sensörü yok anlaşılan
arkadaşlar tam otomatik vites geri kaçırmaz deniyor tamam. başka bir konu başlığında okudum az da olsa kaçırma payı olması normalmiş her otomatik arabada. bunu da göz önünde bulundurarak farklı yerlerde farklı eğimlerde ve farklı zamanlarda D konumunda bunu denedim ve yüksek oranda geri kaçırma olmadığını gördüm. bazen çok yavaş, bir miktar geri kayma da oldu. ancak geri viteste iken bugün, rampa yukarı park etmek istediğimde araba bildiğin boşta gibi rampa aşağı akıyor resmen. bu normal bir durum mu yoksa ben mi çok pimpirikleniyorum. daha önceki arabam honda city cvt idi o da aynı böyleydi. ilk defa bir tam otomatik corolla kullanıyorum. tecrübesi olan arkadaşlardan bu konuda beni bilgilendirmelerini rica ediyorum.
k bakmayın şimdi anladım evet bu sorun bende de var.sebebi şu.araç durdu.el frenini çektiniz.sonra geri vitese taktınız.kontağı kapattınız.işte o zaman kayıyor.ben buldum şu şekilde araçla geldiniz.durudunuz.geri vitese takın(araba çalışır halde).sonra motoru durdurunuz.sonra el frenini çekiniz.işte o zman oluyor...yani kavrama yaptırmadan olmuyor.niye die sormayın mmt boleee..
Kerem bey sizin arabanın aynısından bende 12'li si var geri viteste geri kaçma (geri derken yokuş aşağı kaçma ) bende de var. Rölanti değerleri ve aktarım oranları ile alakalı olabilir. Ama D'de atıyorum 30 derecelik yokuşta kaçıyorsa R'de 15 derece yokuşta kaçıyor gibi bende ama gaza dokununca topluyor sonuçta sorun yok Aynı durum Mazda6 2.5lt motorlu otm araçta da başıma geldi, ama 5.4 V6 olsaydı gelmezdi o ayrı Ama çok araştırırsanız bu işi, kafanız çok karışır önce şanzıman yağı değişir sonra şanzıman açılır sonra şanzıman en son da araba değişir
şu anki tek sorunum çok yakması ama o da varsın yaksın, rahatlığı yeter arabamın arabamı çok seviyorum