Gönderen Konu: Tam otomatik corollam rampada geri viteste aşağı kaçırıyor  (Okunma sayısı 19080 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '11
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
arkadaşlar tam otomatik vites geri kaçırmaz deniyor tamam. başka bir konu başlığında okudum az da olsa kaçırma payı olması normalmiş her otomatik arabada. bunu da göz önünde bulundurarak farklı yerlerde farklı eğimlerde ve farklı zamanlarda D konumunda bunu denedim ve yüksek oranda geri kaçırma olmadığını gördüm. bazen çok yavaş, bir miktar geri kayma da oldu. ancak geri viteste iken bugün, rampa yukarı park etmek istediğimde araba bildiğin boşta gibi rampa aşağı akıyor resmen. bu normal bir durum mu yoksa ben mi çok pimpirikleniyorum. daha önceki arabam honda city cvt idi o da aynı böyleydi. ilk defa bir tam otomatik corolla kullanıyorum. tecrübesi olan arkadaşlardan bu konuda beni bilgilendirmelerini rica ediyorum.
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Tam otomatik corollam rampada geri viteste ileri kaçırıyor
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2015, 10:38:26 »
Geri kaçırmaz diye birşey olduğunu sanmıyorum. Mesela bir önceki aracım astra tam otomatikti ve yeni aracıma nazaran daha dik rampalarda sabit durabiliyordu. Şimdiki aracımla aynı performansı yakalayamıyorum hemen geri kaçıyor. Ancak durum tam olarak emin olmasamda rolanti ile alakalı diye düşünüyorum. Astra 1.4 seviyelerinde bir rolantisi vardı ve rolanti belirli dereceye kadar olan rampada sabit kalmamı sağlıyordu. Şimdi Corollada rolanti 0.9 seviyesinde ve bu yüzden daha çok geri kaçıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2015, 10:58:02 »
Geri kaçırmaz diye birşey olduğunu sanmıyorum. Mesela bir önceki aracım astra tam otomatikti ve yeni aracıma nazaran daha dik rampalarda sabit durabiliyordu. Şimdiki aracımla aynı performansı yakalayamıyorum hemen geri kaçıyor. Ancak durum tam olarak emin olmasamda rolanti ile alakalı diye düşünüyorum. Astra 1.4 seviyelerinde bir rolantisi vardı ve rolanti belirli dereceye kadar olan rampada sabit kalmamı sağlıyordu. Şimdi Corollada rolanti 0.9 seviyesinde ve bu yüzden daha çok geri kaçıyor.
cevap için teşekkür ederim. benim asıl sorum vites kolu R konumunda iken aracın arkası yukarı olacak şekilde rampa yukarı park etmeye çalışırken yaşadığım aşağı salma durumu.
normal ön ön giderken D de zaten sorun yok.
inşallah sorumu açıkça anlatabilmişimdir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2015, 11:06:40 »
1. Vites ve geri vitesin dişli oranlarından farkediyor olabilir ikisi arasında bu konuda bilgim yok ama sesli düşündüm
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • 239 kere teşekkür edildi
Ynt: Tam otomatik corollam rampada geri viteste aşağı kaçırıyor
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2015, 23:57:11 »
yerçekimi kanununa gçre geri gitmek isteyen yani geri viteste iken aracın gerisinin aşağıya doğru olmasından dolayı inanılmaz doğal bir durum kaçmasa sorun var deektir.hatta kaçmıyor kendine söyleneni yani geri giti yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2015, 11:06:31 »
yerçekimi kanununa gçre geri gitmek isteyen yani geri viteste iken aracın gerisinin aşağıya doğru olmasından dolayı inanılmaz doğal bir durum kaçmasa sorun var deektir.hatta kaçmıyor kendine söyleneni yani geri giti yapıyor.

yanlış anlamışsınız. aracın önü aşağıda, arkası yukarıda ve arkasını yukarı doğru ilerletmek için geri vitese alındığında. durumda çizdiğim resimdeki gibi :) ayrıca rampanın eğimi de yaklaşık bu şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2015, 11:17:34 »
Dediğim gibi geri vites yada ileri viteste rampada kaçırma durumu rampanın eğimi rolantinin gücünü karşılayamaması durumunda kaçıyor. Bazı markalarda bu durum için önlem alınmış ancak toyotada böyle bir durum yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2015, 11:27:08 »
Dediğim gibi geri vites yada ileri viteste rampada kaçırma durumu rampanın eğimi rolantinin gücünü karşılayamaması durumunda kaçıyor. Bazı markalarda bu durum için önlem alınmış ancak toyotada böyle bir durum yok.
cevap için tekrar teşekkür ederim. son mesajımı saffet beye daha iyi açıklayabilmek adına yazdım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2015, 12:17:51 »
Eğim sensörü yok anlaşılan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2015, 13:29:40 »
Eğim sensörü yok anlaşılan :)

olması gerekiyor mu bu modelde? ilk defa duyuyorum böyle birşeyi. normal ilerlerken D konumunda bir sorun yok. bu sensör sadece R deyken mi devreye giren birşey?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2015, 19:34:26 »
k bakmayın şimdi anladım :) evet bu sorun bende de var.sebebi şu.araç durdu.el frenini çektiniz.sonra geri vitese taktınız.kontağı kapattınız.işte o zaman kayıyor.
ben buldum şu şekilde araçla geldiniz.durudunuz.geri vitese takın(araba çalışır halde).sonra motoru durdurunuz.sonra el frenini çekiniz.işte o zman oluyor...yani kavrama yaptırmadan olmuyor.niye die sormayın mmt boleee..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2015, 19:40:07 »
@Saffet Salihoğlu (19165) yazdıklarınızın Türkçe tercümesinide bekleriz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2015, 20:54:36 »
arkadaşlar tam otomatik vites geri kaçırmaz deniyor tamam. başka bir konu başlığında okudum az da olsa kaçırma payı olması normalmiş her otomatik arabada. bunu da göz önünde bulundurarak farklı yerlerde farklı eğimlerde ve farklı zamanlarda D konumunda bunu denedim ve yüksek oranda geri kaçırma olmadığını gördüm. bazen çok yavaş, bir miktar geri kayma da oldu. ancak geri viteste iken bugün, rampa yukarı park etmek istediğimde araba bildiğin boşta gibi rampa aşağı akıyor resmen. bu normal bir durum mu yoksa ben mi çok pimpirikleniyorum. daha önceki arabam honda city cvt idi o da aynı böyleydi. ilk defa bir tam otomatik corolla kullanıyorum. tecrübesi olan arkadaşlardan bu konuda beni bilgilendirmelerini rica ediyorum.
2015 d4-d mmt aracımda aynı durumu yaşadım yokuş yukarı geriye doğru kalkış yapmak sıkıntılı. ciddi oranda kaçırıyor sanırım yarım debriyaj seviyesi geri kalkış yapacak seviyede değil. önde yakın mesafede araç varsa çok dikkat etmek gerekiyor. size tavsiyem yokuş kalkış desteğini kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 16, 2015, 23:24:14 »
k bakmayın şimdi anladım :) evet bu sorun bende de var.sebebi şu.araç durdu.el frenini çektiniz.sonra geri vitese taktınız.kontağı kapattınız.işte o zaman kayıyor.
ben buldum şu şekilde araçla geldiniz.durudunuz.geri vitese takın(araba çalışır halde).sonra motoru durdurunuz.sonra el frenini çekiniz.işte o zman oluyor...yani kavrama yaptırmadan olmuyor.niye die sormayın mmt boleee..
yalnız benim araç mmt değil tam otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mart 18, 2015, 18:52:51 »
tercüme:) araba istop etmeden geri viteste istop ederseniz kaymıyor.
araç başka viteste ise stop ettikten sonra geri vitese takarsanız vitese geçmiyor ve kayıyor.bu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 24, 2015, 10:54:13 »
Kerem bey sizin arabanın aynısından bende 12'li si var geri viteste geri kaçma (geri derken yokuş aşağı kaçma  :rofl:  ) bende de var. Rölanti değerleri ve aktarım oranları ile alakalı olabilir.

Ama D'de atıyorum 30 derecelik yokuşta kaçıyorsa R'de 15 derece yokuşta kaçıyor gibi bende ama gaza dokununca topluyor sonuçta sorun yok  :D

Aynı durum Mazda6 2.5lt motorlu otm araçta da başıma geldi, ama 5.4 V6 olsaydı gelmezdi o ayrı :islik:

Ama çok araştırırsanız bu işi, kafanız çok karışır önce şanzıman yağı değişir sonra şanzıman açılır sonra şanzıman en son da araba değişir  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • 149 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 24, 2015, 11:32:43 »
Kerem bey sizin arabanın aynısından bende 12'li si var geri viteste geri kaçma (geri derken yokuş aşağı kaçma  :rofl:  ) bende de var. Rölanti değerleri ve aktarım oranları ile alakalı olabilir.

Ama D'de atıyorum 30 derecelik yokuşta kaçıyorsa R'de 15 derece yokuşta kaçıyor gibi bende ama gaza dokununca topluyor sonuçta sorun yok  :D

Aynı durum Mazda6 2.5lt motorlu otm araçta da başıma geldi, ama 5.4 V6 olsaydı gelmezdi o ayrı :islik:

Ama çok araştırırsanız bu işi, kafanız çok karışır önce şanzıman yağı değişir sonra şanzıman açılır sonra şanzıman en son da araba değişir  :rofl:

teşekkür ederim. eğimle alakalı bir durum demekki. bayağı eğimli bir rampa çünkü D konumunda bile yavaş yavaş kaçıyor ki artık pek umursamıyorum açıkçası. arabaya  alışma süresinde böyle şeyleri insan sorun yapıyor kendine. halbuki arabada hiçbir problem yok :) basınca canavar gibi gidiyor. şu anki tek sorunum çok yakması ama o da varsın yaksın, rahatlığı yeter arabamın :) arabamı çok seviyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 24, 2015, 13:28:39 »
şu anki tek sorunum çok yakması ama o da varsın yaksın, rahatlığı yeter arabamın :) arabamı çok seviyorum :D

Buna çözüm: Düzgün Usta + Kaliteli LPG kiti + Güvenilir LPG satış istasyonu :D (bkz. kendimden biliyorum)