bir de dediğim gibi benim aracımda, tork konvertörlü için konuşuyorum frene ne kadar güçlü basarsam o kadar rahat vites değişiyor. bilmiyorum arasındaki ilişkiyi ama bunu kesinlikle gözlemledim... çok dik yokuşlarda, fren pedalını allah ne verdiyse abanırsam vites geçişi pamuk gibi oluyor. ama normal bir basınç uygularsam tak sesi geliyor... daha önce tam otomatik kullanmamıştım. diğerleri nasıl bilmiyorum... 2013 zf şanzıman da kullanıyorum bir yandan bmw.. onda olmuyor böyle bir şey..
şanzıman yağını asla ihmal etmem. haftada bir mutlaka çubuktan rengine, miktarına ve kokusuna bakarım. periyoddan evvel değiştiririm.. size de tavsiye ederim. kararmaya başlayınca, kokusu ölü fare gibi kokmaya başladıysa

mutlaka değiştirin. miktarının azaldığına daha hiç şahit olmadım ama kararmaya başladığına şahit oluyorum..
ayrıca 4x4 kullanan varsa mutlaka diferansiyel yağınızı da değiştirin gereken periyodda hem ön hem arka diferansiyel... değişmez diyenler olacaktır ama ben kataloğunda değiştir yazan şeyi değiştiririm.. fabrika'ya güvenirim.. ustalar değişmeye yanaşmıyo genelde..