Gönderen Konu: Motorun hareketi şanzımana aktarılamaz ne demek?  (Okunma sayısı 3896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Motorun hareketi şanzımana aktarılamaz ne demek?
« Yanıtla #20 : Mart 12, 2015, 13:53:48 »
Tüm eğim- zemin koşullarında, yukarıda saydigim siralamayi uygularsaniz kafaniz da rahat olur araclariniz da :) El frenini ve P'yi her zaman kullanin ama once el frenini cekip arabayi N'ye alip serbest birakin ve en son P'ye alin. Hareket edecekken de once D'ye alip, ondan sonra el frenini indirin.
Toyota Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra (2012)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 12, 2015, 13:53:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 12, 2015, 16:34:10 »
bir de dediğim gibi benim aracımda, tork konvertörlü için konuşuyorum frene ne kadar güçlü basarsam o kadar rahat vites değişiyor.  bilmiyorum arasındaki ilişkiyi ama bunu kesinlikle gözlemledim... çok dik yokuşlarda, fren pedalını allah ne verdiyse abanırsam vites geçişi pamuk gibi oluyor. ama normal bir basınç uygularsam tak sesi geliyor... daha önce tam otomatik kullanmamıştım. diğerleri nasıl bilmiyorum... 2013 zf şanzıman da kullanıyorum bir yandan bmw.. onda  olmuyor böyle bir şey..

şanzıman yağını asla ihmal etmem. haftada bir mutlaka çubuktan rengine, miktarına ve kokusuna bakarım. periyoddan evvel değiştiririm.. size de tavsiye ederim. kararmaya başlayınca, kokusu ölü fare gibi kokmaya başladıysa :) mutlaka değiştirin. miktarının azaldığına daha hiç şahit olmadım ama kararmaya başladığına şahit oluyorum..

ayrıca 4x4 kullanan varsa mutlaka diferansiyel yağınızı da değiştirin gereken periyodda hem ön hem arka diferansiyel... değişmez diyenler olacaktır ama ben kataloğunda değiştir yazan şeyi değiştiririm.. fabrika'ya güvenirim.. ustalar değişmeye yanaşmıyo genelde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 12, 2015, 17:31:41 »
Bir Şanzıman, hangi kavramaya sahip olursa olsun, P, R, D veya E arasında değişiklik yapılacağı zaman, kesinlikle fren pedalına basılıyor olması gerekmektedir. Bu kuraldır. Kitapçıklarda da aynı şey önemle vurgulanır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 12, 2015, 18:55:14 »
Bir Şanzıman, hangi kavramaya sahip olursa olsun, P, R, D veya E arasında değişiklik yapılacağı zaman, kesinlikle fren pedalına basılıyor olması gerekmektedir. Bu kuraldır. Kitapçıklarda da aynı şey önemle vurgulanır.

elbette.. aksini düşünemeyiz zaten...

şimdi diyeceksiniz frene basmanın tarzı mı olur? fren pedalına ya basarsın ya basmazsın.. ama öyle değil işte. benim kastım frene bir normal basmak var. durmak için. bir de panik fren gibi paspasa yapıştırırcasına basmak var. tüm gücünle.. basacak santimetre kalmayana kadar.. ikisinde de vites geçiyor fakat tüm gücünle basınca, normal basmadan daha rahat vites geçişleri oluyor..  belki de benim aracıma hastır bilemiyeceğim. paylaşmak istedim sadece..

ayrıca tork konvertör için konuşuyorum keşke şanzıman yağ sıcaklığını gösteren bir gösterge olsaymış araçlarda. ben eksikliğini hissediyorum. görmek isterdim bu dereceyi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 12, 2015, 20:51:28 »
elbette.. aksini düşünemeyiz zaten...

şimdi diyeceksiniz frene basmanın tarzı mı olur? fren pedalına ya basarsın ya basmazsın.. ama öyle değil işte. benim kastım frene bir normal basmak var. durmak için. bir de panik fren gibi paspasa yapıştırırcasına basmak var. tüm gücünle.. basacak santimetre kalmayana kadar.. ikisinde de vites geçiyor fakat tüm gücünle basınca, normal basmadan daha rahat vites geçişleri oluyor..  belki de benim aracıma hastır bilemiyeceğim. paylaşmak istedim sadece..

ayrıca tork konvertör için konuşuyorum keşke şanzıman yağ sıcaklığını gösteren bir gösterge olsaymış araçlarda. ben eksikliğini hissediyorum. görmek isterdim bu dereceyi..

Fren pedalı müşürünü kontrol ettirin, normal basışta fren lambalarınızda yanmıyordur, dolayısiyle frene bastığınızı anlamayan sistem hala çekişe devam ediyordur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)