0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kapı kilitlerinden birisinde sorun var tam kapatamıyor.Önce hangisi oldugu bulunmalı, sonrada sökerek tamir şansı var mı incelenmeli.
Merhaba arkadaşlar,Bu akşam 2009 T25 avensis aracımdan indiğimde, kapıları kapatmak için kumanda kilit tuşuna bastım, ardından araçtan kapılar kapandı sesiyle birlikte tırrrttttt diye bir ses geldi. Tekrar kumandadan unlock yaptım acıldı sesiyle birlikte tırrrt diye ses yine geldi tekrar kapadım. aynı ses gelince tekrar lock yaptım. Kapıları kontrol ettim. Hepsi kapalı sağ arka açık. İçerden kapatıyorum kapanıyor. Unlock yapıyorum o sesle birlikte açılıyor. Lock yaptığımda o ses yine çıkıyor kapanmıyor. Aynı sıkıntıyı yaşayan bu sıkıntıyı çözebilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim saygılar... fatih bey geçmiş olsun.,aynı şey benim başıma 2 yıl önce geldi kapı kilit içerisinde plastik bir tırnak var o tırnak kırılmış muhtemel büyük olasılıkla, biraz zahmetli işin ehli birinin açması lazım o tırnak yarine biz bir metal vida monte ettik orjinalinden daha sağlam oldu, bunun nedeni ise sen kapıyı anahtarla açarken birisi kapıyı aynı anda açmak için yüklenmiş iki güç aynı anda ters tarafa çalışınca parça kırılmış. yaklaşık 1.5 saatte yapmıştı 50 tl karşılığında. tekrar geçmiş olsun kapanmayan kapının anahtarını değiştirip veya tamir ettirdiğinde sorun giderilecektir.
Arakadaşlar tekrardan merhaba,Kendi çabalarım neticesinde sorun çözüldü. Böyle bir sıkıntıyla karşılaşırsanız korkmayın maliyet kocaman sıfır.Öncelikle kapı yüzünü söküyoruz, daha sonra kapıdaki poşeti yırtmadan çakmakla ısıtarak açıyoruz, kapı kilidini söktükten sonra kilit içerisinde plastik parçanın altındaki kırılan pimi bir vida ile yeniliyoruz( daha sağlam oldu) parçaları geri yerine takıyoruz poşeti çakmakla ısıtarak yapıştırıyoruz. Kapı yüzünü takıyoruz hepsi bu kadar. Toplamda 15 dakikamı aldı. Bu 15 dakika bir gece uykuma sekte versede başarıyla çözümledim kendimle gurur duyuyorum Not: acemiliğime geldi keşke resimle anlatım yapsaydım daha iyi olurdu.
Geçmiş olsun. Kırılan pimi yeni pimle mi değiştirdiniz ? Yoksa farklı bir parça mi kullandınız. ?