Gönderen Konu: Aracın altından gelen ses  (Okunma sayısı 2076 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
Aracın altından gelen ses
« : Mart 09, 2015, 08:16:34 »
Herkese merhabalar, iyi haftalar arkadaşlar,

İki gün önce aracımın altından gacır gucur bir ses gelmeye başladı. Ses sadece, motor sıcaklığı normal seviyedeykenki rolanti devirinde çıkıyor. Yani 650 d/d civarlarında. Daha yüksek devirlerde ses tamamen kesiliyor. Şöyle ki; motor normal sıcaklığına ulaştıktan sonra rolantideyken ses gelmeye başlıyor. Gaza çok hafif dokunup devir göstergesini oynatmam sesin kesilmesine yetiyor. Ama rolanti tekrar normale döndüğünde ses tekrar başlıyor. Ses ince bir sürtünme sesine benziyor. Ses, aracın içinde camlar kapalıyken kulak kabartıp dinlememe rağmen duyulmuyor. Ancak kapıyı açınca sesin aracın altından geldiği anlaşılıyor ve ses çok rahat duyulabiliyor. Çekişte veya motor sesinde herhangi bir sıkıntı yok. Cumartesi sabahı, Tem Oto-Suat Usta'ya götürmeyi düşünüyorum. Konu hakkında fikri, bilgisi olan var mı?

Bir de, yazın klima çalışırken, kalkış sırasında eğer devir biraz düşük kalırsa aracın altından felaket bir metal metale sürtünme sesi gibi sesler geliyor. Ses gayet yüksek ve camların hepsi kapalı iken bile aracın içinden çok rahat duyuluyor. Dışarıdan daha rahat duyuluyor. Yukarıda bahsettiğim ses yeni başladı ama bu ses geçen yazdan beri var. Tabi kışın klima çalıştırmadığım için ses duyulmuyor.
'93 W124 M111

Toyota Club Türkiye

Aracın altından gelen ses
« : Mart 09, 2015, 08:16:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracın altından gelen ses
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2015, 09:19:52 »
@Abdullah KIRAL (20188) Kontrol ettirmek gerekir, kesin bir şey söylemek zor, egzoza da bakılırsa iyi olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2015, 18:40:07 »
motor kulağı diyede düşünüyorum ama Suat abi baktığında belli olur. Suat ustayı tanırım 2 senedir :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2015, 13:14:07 »
Bakalım hayırlısı.
Bir de, yazın klima çalışırken, kalkış sırasında eğer devir biraz düşük kalırsa aracın altından felaket bir metal metale sürtünme sesi gibi sesler geliyor. Ses gayet yüksek ve camların hepsi kapalı iken bile aracın içinden çok rahat duyuluyor. Dışarıdan daha rahat duyuluyor. İlk mesajımda bahsettiğim ses yeni başladı ama bu ses geçen yazdan beri var. Tabi kışın klima çalıştırmadığım için ses duyulmuyor.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2015, 13:17:00 »
Konunun dişına çıkmak istemem ama klima kompresörü kışında arada bir çalışmassa arıza yapabildiğini biliyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2015, 13:35:20 »
Konunun dişına çıkmak istemem ama klima kompresörü kışında arada bir çalışmassa arıza yapabildiğini biliyorum..

Eğer öyleyse bundan sonra kışın da ara sıra çalıştırırım. Araştırıcam.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '02
  • 21 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2015, 22:23:47 »
Herkese merhabalar, iyi haftalar arkadaşlar,

İki gün önce aracımın altından gacır gucur bir ses gelmeye başladı. Ses sadece, motor sıcaklığı normal seviyedeykenki rolanti devirinde çıkıyor. Yani 650 d/d civarlarında. Daha yüksek devirlerde ses tamamen kesiliyor. Şöyle ki; motor normal sıcaklığına ulaştıktan sonra rolantideyken ses gelmeye başlıyor. Gaza çok hafif dokunup devir göstergesini oynatmam sesin kesilmesine yetiyor. Ama rolanti tekrar normale döndüğünde ses tekrar başlıyor. Ses ince bir sürtünme sesine benziyor. Ses, aracın içinde camlar kapalıyken kulak kabartıp dinlememe rağmen duyulmuyor. Ancak kapıyı açınca sesin aracın altından geldiği anlaşılıyor ve ses çok rahat duyulabiliyor. Çekişte veya motor sesinde herhangi bir sıkıntı yok. Cumartesi sabahı, Tem Oto-Suat Usta'ya götürmeyi düşünüyorum. Konu hakkında fikri, bilgisi olan var mı?

Bir de, yazın klima çalışırken, kalkış sırasında eğer devir biraz düşük kalırsa aracın altından felaket bir metal metale sürtünme sesi gibi sesler geliyor. Ses gayet yüksek ve camların hepsi kapalı iken bile aracın içinden çok rahat duyuluyor. Dışarıdan daha rahat duyuluyor. Yukarıda bahsettiğim ses yeni başladı ama bu ses geçen yazdan beri var. Tabi kışın klima çalıştırmadığım için ses duyulmuyor.
benim arabada da aynı sorun var . sorun bende V kayışını değiştirdikten sonra oluştu.  Vantilatör kayış gergisi değişimi yapılacak denildi. Fiyatı sadece parça 420 lira . şu an için bekletiyorum . aküyü değiştirdim ve aküden sonra bu ses azaldı hatta gitti diyebilirim . iyi bir usta bulup kayış gergisi bilyalarını tamir ettirip sorunun düzeleceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2015, 22:55:09 »
Abdullah Bey kışın neden çalıştırmıyorsunuz klimanızı.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2015, 23:39:57 »
Arabanın altını bir toprak parçasına  sürdükten sonra buna benzer bir ses bendende geliyordu eksozun üstünde üzerine ısı vermesini engelleyen metal parça titreşim yapmasından kaynaklı olduğunu farkettim altına yatarak düzelttim geçti bakmanızı tavsiye ederim
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama