Gönderen Konu: Corona Gündüz Farı Uygulaması  (Okunma sayısı 4161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Corona Gündüz Farı Uygulaması
« : Mart 08, 2015, 16:42:19 »
Herkese iyi akşamlar.Ebaydan aldığım gündüz farı,arka görüş kamerası ve ekranı montajını yaptık.Detaylı fotoğraf atamıyorum.Babam bensiz yapmış montajı.Fikirlerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Corona Gündüz Farı Uygulaması
« : Mart 08, 2015, 16:42:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Corona Gündüz Farı Uygulaması
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2015, 17:15:00 »
Güzel duruyor Ahmet  güle güle kullanın
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2015, 17:44:32 »
Güzel duruyor Ahmet  güle güle kullanın

Teşekkürler abi sağol :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2015, 18:32:26 »
Güzel olmuş ama;

Ledler gereksiz parlak duruyor ve o kadar oval olmasına ragmen onu belli etmemiş. Faydalı ancak estetik değil.

Geri görüş kamerası da güzel bir çalışma ancak ekranı taa uca koymaya ne gerek vardı diyorum.

Güle güle kullanın ;)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2015, 18:37:16 »
Güzel olmuş eline sağlık.
Ürünün link'i varsa paylaşmanız mümkün mü?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2015, 22:09:12 »
Güzel olmuş ama;

Ledler gereksiz parlak duruyor ve o kadar oval olmasına ragmen onu belli etmemiş. Faydalı ancak estetik değil.

Geri görüş kamerası da güzel bir çalışma ancak ekranı taa uca koymaya ne gerek vardı diyorum.

Güle güle kullanın ;)

Öncelikle teşekkür ederim.Dediğin gibi oval dizili.Sanıyorum kamerada parladığı için ovallık gözükmüyor.Canlı da bu fark ediliyor.
Ekran bana orda daha kullanışlı geliyor.Onun için oraya konumlandırdık.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2015, 22:10:36
Güzel olmuş eline sağlık.
Ürünün link'i varsa paylaşmanız mümkün mü?

Teşekkürler Ahmet abi.linki de paylaşıyorum

http://tr.aliexpress.com/item/-/1991866269.html?recommendVersion=1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 08, 2015, 22:27:01 »
Bu ay Çinlilerin ekonomisine çok katkıda bulundum. Önümüzdeki ay bununlada ilgileneyim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 14, 2015, 00:15:49 »
bunlar cree lamba diye geçiyor ahmet bisikletede takabilirsin özkan cabbarın bisiklette var ben çiftlisini getirdim kendinden bataryayı araba farı gibi gösteriyor
bu lambalar dehşet aydınlatıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2015, 10:13:11 »
elinize sağlık bence gündüz farı güzel olmuş peki gündüz farı bağlantısını nasıl yaptınız hangi kabloları nereye montaj ettiniz anlatırsanız bizi cesaretlendirirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2015, 18:42:32 »
elinize sağlık bence gündüz farı güzel olmuş peki gündüz farı bağlantısını nasıl yaptınız hangi kabloları nereye montaj ettiniz anlatırsanız bizi cesaretlendirirsiniz.

Ben parklara bağlamayı tercih ettim.Tabi farklı seçenekler var kontağa bağlanabilir yada aynı bir anahtar konabilir. :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2015, 22:25:43 »
bunlar cree lamba diye geçiyor ahmet bisikletede takabilirsin özkan cabbarın bisiklette var ben çiftlisini getirdim kendinden bataryayı araba farı gibi gösteriyor
bu lambalar dehşet aydınlatıyor

Cree daha farklı bir  led  çeşidi. Daha küçük boyutlu olmasına  rağmen çok daha fazla parlaklık veriyor.  Bunlar muhtemelen 1 yad 3 wattlık power led.

Ben parklara bağlamayı tercih ettim.Tabi farklı seçenekler var kontağa bağlanabilir yada aynı bir anahtar konabilir. :saygi:

Ahmet eline sağlık güzel çalışma. Ancak dikkat et gündüz çok fazla farkedilmeseler de geceleri  acayip parlıyor  bunlar. Benim başıma geldi ben uyarıyla kurtuldum, sen dikkat et. Yada farlar açılınca aydınlığının kısılması için bir şeyler yapmalısın.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 11, 2015, 19:27:10 »
Cree daha farklı bir  led  çeşidi. Daha küçük boyutlu olmasına  rağmen çok daha fazla parlaklık veriyor.  Bunlar muhtemelen 1 yad 3 wattlık power led.

Ahmet eline sağlık güzel çalışma. Ancak dikkat et gündüz çok fazla farkedilmeseler de geceleri  acayip parlıyor  bunlar. Benim başıma geldi ben uyarıyla kurtuldum, sen dikkat et. Yada farlar açılınca aydınlığının kısılması için bir şeyler yapmalısın.

Uyarın için teşekkürler abi.Dikkat ederim.Ama anlamadığım gündüz farını sonradan takmak  yasak mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 11, 2015, 20:29:28 »

Uyarın için teşekkürler abi.Dikkat ederim.Ama anlamadığım gündüz farını sonradan takmak  yasak mı?

Parklar yandığında farların parlaklığının kısılmasını sağlamalısın aksi halde göz alıyor.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2015, 20:42:20 »
Arkadaşlar:

Gündüz farı ne işe yarıyor? (Estetik dışında)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 11, 2015, 20:44:21 »
Arkadaşlar:

Gündüz farı ne işe yarıyor? (Estetik dışında)

Farım da açık, yolum da !

Çoğumuz bu sloganı hatırlıyoruzdur. Gündüz araç sürerken yanmakta olan farların gelen sürücünün dikkatini çektiği bilinen bir gerçek. Peki bu ne kadar doğru bir metod ?

Önce optik açısından ele alalım. Kısa farların ışık dağılımı gelen sürücünün (sol üst köşe) gözünü almayacak şekilde tasarlanır. Işık gücü yüksek olduğundan bunu yapmak zorunludur. Demek ki gece kullanımına göre dağılımı ayarlanan kısa farlar gündüz kullanımında çok da etkili olmayacaktır.
Ayrıca tüketim açısından da incelenecek olursa, plaka lambasından tutun da gösterge ışıklarına kadar gün ışığında hiç bir işe yaramayacak olan lambalar da yanacak elektrik tüketimi 150W’a kadar çıkabilecektir. Bu da daha fazla yakıt tüketimi ve artan çevre kirliliği anlamına gelir.

Bir süredir Kanada ve bazı kuzey Avrupa ülkelerinde gündüz kısa farların yakılması zorunluluktu. Yapılan araştırmalar sonucunda gündüz kısa farların yakılmasının,
Normal ve kötü hava koşullarında, kontrastın az olduğu gölgeli yollarda (orman içindeki yollar vb.) görünürlüğü artırdığı,
Dikiz aynasında görünen gerideki araçlarla ara mesafenin daha net tahmin edilebildiği,
Yayaların ve bisikletli-motosikletlilerin bu araçları daha erken farkettiği
tespit edilmiştir. Bunun sonucu olarak ölümlü kaza oranının %5’e kadar azalacağı tahmin edilmiştir.
Bunun üzerine otomobil ve far üreticileri son yıllarda bu konudaki çalışmalarına hız verdiler ve bu zorunluluğun tüm Avrupa ülkelerine getirilmesi için ön hazırlıklar yapılmaya başlandı.

Hazırlık safhasında,
İdeal ışık dağılımı
Uygun ışık kaynakları (halojen-led)
Uzun çalışma ömrü
Düşük güç tüketimi
Düşük maliyet
Estetik tasarım
gibi bir çok kriterin bir arada değerlendirilmesi gerekiyordu. Bunların yasal düzenlemelerde yer alması da bütün bu çalışmalarla şekillenecekti.

Bu alanda ilk çalışma örneği Audi A6 üzerinde oldu. Farın içine yerleştirilen gündüz farında 21W halojen ampul kullanılmıştı. Bu örnekte tüketim biraz yüksek olmuştu, ampulün ömrü ise yeteri kadar uzun olmayacaktı. (200 saat)

Daha sonraki geliştirme çalışmaları daha uzun ömürlü ve daha az güç tüketen ışık kaynakları üzerine yoğunlaştırıldı. Gelişen teknoloji sayesinde daha verimli ve güçlü hale gelen led’ler 10000 saate varan ömürleri ile gündüz farları için de ideal bir ışık kaynağı haline gelmiş durumdadır. Maliyet olarak geleneksel farlardan daha pahalı olan led’li farlar bazı üreticiler tarafından son bir kaç yıldır kullanılmaya başlandı bile.

Gündüz farlarının 2011 yılından itibaren üretilecek araçlarda bulunması zorunluluğu getirilmesi sonucunda üreticiler de araçlarında standart bir donanım haline getirmeye başladılar.

Otomobilin çalıştırılması ile otomatik olarak yanan gündüz farı, kısa farların yakılması ile otomatik olarak sönecek şekilde tasarlanmaktadır. Tercihe göre, tampon ızgarasında, farın içinde led’li ya da halojen ampulle, çift flamanlı H15 ampul ile uzun fara entegre şekilde uygulanabilmektedir.

www.geceucusu.com'dan alıntıdır.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 11, 2015, 20:54:46 »
Yunus Bey ;

Tahmin ettiğim şeymiş o zaman.

Gündüz farı yazınızdada belirtildiği üzere iskandinav ülkeleri ve Kuzey avrupa ülkelerinde uygulamaya geçmiş bir uygulama.

Lakin bunu  "müthiş bir şey" miş gibi ülkemize getirenlerin bilmediği bir şey var. :) Gündüz farı uygulamasını yapan ülkelerdeki güneşin durumu.O ülkelerde yaz kış güneş ülkemizdeki gibi tabiri caizse parlak değildir.Hava daha  kapalı seyrettiği için (karadenizdeki çok bulutlu hava gibi)  bu uygulama sayesinde araçlar daha görünür ve dikkat çekici kılınıyor.Özellikle biraz uzun mesafelerde.

Ülkemizde ise senenin büyük kısmı güneş yüzünden bu uygulama yersiz ve gereksizdir.Dikkatinizi çektiyse güneşli bir havada farı açık bir araba karşıdan geldiğinde far işığını görecek mesafeye geldiğinizde zaten araba daha önce ve daha net şekilde görüş alanınıza girmiştir.

Maalesef altında yatan temeli bilmeden ve sorgulamadan aldığımız bir uygulama oldu bu.

Tabi birde arkadaşın yaptığı uygulama var.Görüldüğü kadarı ile ışık şiddeti gayet fazla ve dikkat çekici.Farla birleşince karşıdan gelen trafiğe etkisini ölçmek lazım.Özellikle yağmurlu ve yağmur sonrası ıslak zemindeki yansımanın karşıdan gelen trafik üzerindeki etkisini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2015, 13:31:26 »

Yasak değil tabiiki. Yunus Beyin de söylediği gibi orjinal  gündüz farı olan araçlarda, özellikle filmlerde bazen dikkatimi çekiyor;  normal far  yanınca ya gündüz farı kapanıyor yada parlaklığı minimum dereceye düşüyor. Çünkü ledler yapısı itibariyle (en azından bizlerin yaptığı amatör işlemlerde) belki halojen lambalar gibi uzun huzmeli ışık vermiyorlar ama çok parlaklar,  buda gece karşıdan gelen sürücülerin gözünü alıyor.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2015, 13:46:06 »
Hiç fena değil.

Eline sağlık Ahmet.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2015, 21:17:11 »
Yasak değil tabiiki. Yunus Beyin de söylediği gibi orjinal  gündüz farı olan araçlarda, özellikle filmlerde bazen dikkatimi çekiyor;  normal far  yanınca ya gündüz farı kapanıyor yada parlaklığı minimum dereceye düşüyor. Çünkü ledler yapısı itibariyle (en azından bizlerin yaptığı amatör işlemlerde) belki halojen lambalar gibi uzun huzmeli ışık vermiyorlar ama çok parlaklar,  buda gece karşıdan gelen sürücülerin gözünü alıyor.
Abi dediklerini dikkate alıcam teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Nisan 13, 2015, 21:27:55
Hiç fena değil.

Eline sağlık Ahmet.
Sağol Yüksel teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 39650
  • Model Yılı: '12
  • 96 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 14, 2015, 09:13:26 »
Güle güle kullanın. ancak aynı ledlerden bende satın aldım ve yaklaşık 2 ayda içilerine su aldılar ve şuan 2 tanesi çalışmıyor :( bende tamponu delmiştim ne yazıkki. bence sizde su almadan önce merceklerin kenarına silikon gibi bir malzeme ile izolasyon yapın derim.