Gönderen Konu: Astra H kalkışta direksiyonu çevirince gelen ses ?  (Okunma sayısı 6509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
arkadaşımın 2008 1.3 cdti astrası var, tam kalkarken eğer direksiyonu sağa çevirirse ses geldiğini gaz vermeden kalkınca belirgin olduğunu, sola çevirince varsa da farkedilmediğini hareket halindeyken sağa sola çevirse de bişey duyulmadığını söylüyor. sorun ne olabilir nelere baktırılmasını tavsiye edersiniz?

ayrıca iki kere başına gelmiş el frenini indirmesine rağmen sanki el freni kalkıkmış gibi araba zorlanmış kalkarken sonra kendiliğinden bırakmış bunu sizce neden yapar? forumda el freninin yapıştığını (büyük ihtimalle soğuktan) sonra kendiliğinden bıraktığı yazılmış ama hava sıcaklığının bu aralar eksilere düşmediği Düzce de araç?
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Ynt: Astra H kalkışta direksiyonu çevirince gelen ses ?
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2015, 13:56:29 »
Sağa dönüşte çok belirgin ise;  sağ kısımdaki rot, rotil, amortisör bilyası, ...vs. gibi kısımlar kontrol edilmeli öncelikle bana kalırsa.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2015, 15:43:19 »
Eğer tam tur kalkışta yapıyorsa tıkırtı şeklin de geçmiş olsun aks başların da sıkıntı var :(
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2015, 16:07:16 »
tam tur olmadan da yapıyormuş
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2015, 16:13:44 »
Direksiyon kutusunda da sorun olabilir.Fakat en akıllıcası aracı lifte kaldırım bakmak olacaktır. Mekanik bilgisi yeterli ise aracı lifte kaldırın biriniz araçta iken diğeriniz aşağıdan aracı dinlesin,bu da sonuç vermez ise mecburen servis yolu görünüyor. Benim vw aracımda mafsalda sorun çıktı mesela
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...